Reacties voor: Waarom de Apple Watch nog niet naar Nederland en België komt

De Apple Watch is vanaf 26 juni in zeven nieuwe landen te koop, maar Nederland en België staan nog niet op de lijst. Een flinke domper, maar waarom slaat Apple ons dit keer over?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 54 reacties

  1. Heren,

    Goed artikel mijn complimenten. En inderdaad een absolute kern van waarheid. Hoewel voor de echte nerds op dit forum niet direct een probleem, die halen hem toch wel ergens in een van de buurlanden. Diegene die hem graag willen die krijgen hem.

  2. Toch ziet het er op een kaartje wel heel vreemd uit. Nederland, België maar ook Ierland en Portugal zijn opvallende blinde vlekken in een verder ‘mooi’ aaneensluitend stuk West-Europa waar hij wel leverbaar is of binnenkort wordt.

    En hoewel landen met weinig bevolking uitsluiten minder ontevreden klanten oplevert, zet het ook minder zoden aan de dijk bij het verminderen van een vraag die de (productie)capaciteit overstijgt…

    Dappere poging om het onverklaarbare te verklaren, maar er blijft toch een zweem van willekeur omheen hangen. Geef maar toe, de wegen van Apple zijn ondoorgrondelijk 😉

  3. Het is tot nu toe eigenlijk elke keer 2 maanden per fase landen. Dus ik denk 26 augustus ongeveer

  4. Ik vind het ronduit schandalig dat zón groot bedrijf als Apple zón blunder begaat met de levering van een nieuw product. Ik twijfel ook of er echt productieproblemen zijn of dat ze een hype/schaarste proberen te creeren om het toch een bijzonder product te doen lijken en zoveel mogelijk aandacht blijven krijgen. Omdat ze bang zijn dat het op een fasico uitdraait.

    Als je zón product uitbrengt zorg je dat je enige voorraad hebt en ook het productproces zodanig op pijl hebt dat je zeker weet dat je continuiteit kan houden. Dat er iets kapot kan gaan of iets moeilijk leverbaar lijkt me sterk dat het twee maanden na lanceerdatum nog zo is gezien de omvang en macht van Apple.

  5. @Ben: Komt beter uit voor mij, ben de 31e jarig mooi verjaardagscadeau.

  6. En voor de vaste ” ik wacht wel op de 2e versie die bijna uitkomt” roepers…..
    Die komt dan pas eind augustus 2016 in Nederland he 😉

  7. @Jonathan: whaha zo is dat 😉

  8. @Erwin: Agh onze “eigen nationale trots” Philips introduceert ook altijd in sept./okt. nieuwe modellen die pas in maart ( 1/2 jaar later ) te koop zijn.
    Dus wat klagen we over een Amerikaans product.

  9. Ben erg blij met me space grey 42mm 😀😀😀 dan maar iets meer betalen maar marktplaats is me beste vriend 😜

  10. wat ik me wel afvraag is wat dit zegt over onze Benelux importeur? We zouden dus veel beter af zijn geweest als we onder de Duitse importeur vielen, bijvoorbeeld. Waren we ineens misschien wel het belangrijkste Bundesland geweest met z’n 17 miljoenen (excl België, ook nog eens 10 mln geloof ik?). We zijn blijkbaar te klein voor een eigen importeur, dat maakt het kaartje keihard duidelijk.

  11. En Turkije dan? Hier zit iedereen met spanning te wachten op de Apple Watch en hier loopt iedereen met een iPhone

  12. @hck: de apple watch werd al bekend gemaakt op 9 september 2014. Als het zo doorgaat zijn we bijna een jaar verder voordat we hem in NL kunnen kopen!

  13. Origineel geplaatst door Walden
    Waren we ineens misschien wel het belangrijkste Bundesland geweest met z’n 17 miljoenen…

    Volgens Arnon Grunberg (VK 5 juni 2015) zijn jullie dat al in de vorm van een Duits protectoraat. Dus daar zal het niet aan liggen. 😉

  14. ik zie het al het lijkt als bij Siri

  15. Excuses, excuses! Als je de productieproblemen wil wegwerken moet je er net meer geld in investeren. Laat geld nu net iets zijn waar Apple als Miljarden bedrijf NIET tekort aan heeft. De rest zijn allemaal flauw excuses om de teleurgestelde Apple fan zoet (blind) te houden en aan enkele reacties hierboven te zien lukt het Apple nog ook.

  16. Origineel geplaatst door Jonathan
    En voor de vaste ” ik wacht wel op de 2e versie die bijna uitkomt” roepers…..
    Die komt dan pas eind augustus 2016 in Nederland he 😉

    Dat misschien wel ja, maar de aankondiging is niet zolang meer weg he 😉

  17. Complimenten voor dit artikel, en hoe het ook zal gaan en wanneer de Apple Watch toch in NL te koop zal zijn.

    Maakt mijn eigenlijk weinig uit, desnoods wacht ik welkom de 2e versie.

    Eerst voor mij een nieuwe iPhone.

  18. @Erwin: Leg dat eens uit, want ik begrijp het niet. Een bedrijf draait omzet/maakt winst door zoveel mogelijk producten te verkopen. Hoe is Apple dan beter af door bewust schaarste te creëren en dus minder producten te verkopen?

  19. Waarom de Apple Watch nog niet naar Nederland en België komt?

    Omdat de Aplle niks kan schelen wat wij er van vinden. We blijven gewoon wachten tot dat de ding er is. Dus gewoon lekker blijven elkaar gek maken met een ” onbegrijpende” verkoop strategie

  20. Deze gewoon overslaan is het beste. Watch 2nd generation zullen we wel bij de tweede batch zitten en hoeven we niet te wachten tot augustus. Mijn zin is er in ieder geval van af. Je moet het ijzer smeden als het heet is.

  21. We hebben het uitgezocht

    Raar artikel, zie volgende “quote”

    Apple heeft echter voor een andere aanpak gekozen, waardoor we lastig kunnen inschatten wanneer we dan wel aan de beurt zijn. Zijn we met de Watch als derde aan de beurt? Of moeten we langer wachten? Onze onderbuik zegt het eerste, maar niks is op dit moment zeker.

    Als ik dit allemaal lees, is er helemaal niets onderzocht, maar gewoon een artikel in elkaar gezet, valt me een beetje tegen van @iCulture.

  22. De apple watch is een totaal nieuw product, dus zal het volgens mij gaan zoals met de eerste iPhone: de eerste generatie zal in de Benelux niet verkocht gaan worden en we zullen wel moeten wachten op de tweede generatie, wat ik niet eens zo erg zou vinden, want die zal wschl meer mogelijkheden hebben.

  23. Ik heb er vorige maand maar 1 via MP gekocht. Had mazzel, maar €50 meer betaald voor een 42mm sport als de verkoopprijs. Belachelijk dat Apple zo lang wacht met het fatsoenlijk uitleveren van de Apple Watch. Maar 1 ding kan ik jullie zeggen, het is een gaaf ding! De batterij is wel matig. Ik doe m rond 7:30 om en om ca. 19:00 is ie bijna leeg. Ik gebruik m gemiddeld met 4 Exchange mailboxen gekoppeld in m’n iPhone, 2 tot 3 telefoontjes die ik aanneem op m’n wacht. Dan nog wat door m’n agenda bladeren etc.

    Dus nog even geduld of rij over 2 weken naar Duitsland of koop er 1 op MP

  24. @Jan: Apple.com/nl geeft al sinds de lancering van de Watch aan: “verkrijgbaar in 2015”, dus het is toch echt wel de bedoeling dat de eerste generatie in Nederland uitkomt.

  25. Origineel geplaatst door Jan
    De apple watch is een totaal nieuw product, dus zal het volgens mij gaan zoals met de eerste iPhone: de eerste generatie zal in de Benelux niet verkocht gaan worden en we zullen wel moeten wachten op de tweede generatie, wat ik niet eens zo erg zou vinden, want die zal wschl meer mogelijkheden hebben.

    Beetje nutteloze vergelijking!
    Toen de eerste Iphone (2gen) werd geïntroduceerd 8 jaar geleden waren er niet zoveel apple gebruikers als vandaag laat staan het kapitaal waar Apple nu over beschikt. Vandaag is dit onvergeefelijk!

  26. @Erwin: pijn aan m’n ogen van de zón. Zo’n taalfout heb ik nog niet eerder gezien. Punten voor originaliteit, dat dan weer wel…

  27. Origineel geplaatst door Bert
    Ben erg blij met me space grey 42mm 😀😀😀 dan maar iets meer betalen maar marktplaats is me beste vriend 😜

    Me is een persoonlijk voornaamwoord, geen bezittelijk voornaamwoord. Doet ook pijn aan je ogen.

  28. Wat ik me eigenlijk afvraag…..Staan er zoveel mensen in de rij voor dat “ slimme horloge “ ? Ik heb alles ongeveer wel van Apple maar die watch, al kreeg ik hem gratis zou ik er nog niet mee gaan lopen maar ik zal dan wel apart zijn. Nog steeds zie ik totaal het nut van die hele iWatch niet. Ik kan er in ieder geval niet 1 kunnen verzinnen.

  29. @Hans: dat zeiden mensen ook massaal van de mobiele telefoon in de jaren ’90.

    Wacht maar gewoon af, over een paar jaar heb je er ook één 😉

  30. Origineel geplaatst door Peter
    @Hans: dat zeiden mensen ook massaal van de mobiele telefoon in de jaren ’90.
    Wacht maar gewoon af, over een paar jaar heb je er ook één

    Natuurlijk zullen horloges over 10 jaar meer kunnen dan alleen de tijd aangeven en vergelijkbaar zijn (of zelfs beter) dan smartwatches nu zijn.

    Alleen merk ik dat ik sinds de mobiele telefoon (Nokiaatje met de tijd op de screensaver danwel rechts bovenin) eigenlijk steeds minder een horloge om heb. Ik zie mezelf over een paar jaar niet weer een horloge omdoen (en zeker geen Apple Watch). Ik ben een redelijk fan van Apple design, maar de iWatch vind ik echt een ding dat ik nooit zou kopen en al helemaal niet voor de huidige prijs.

  31. Hey als ze er meer KONDEN verkopen, dan deden ze dat echt wel.
    Blijkbaar is het een te moeilijk product om in massa hoeveelheden te produceren.
    Oa @Erwin

  32. Ik denk dat er meer achter zit, en dat zou wel veel kunnen verklaren waarom Nederland en België deze keer overgeslagen worden.

    Zoals al gezegd in de reacties worden Nederland, België en Luxemburg onder 1 importeur gezien, namelijk Apple Benelux, en dat is net wat het probleem is in dit geval.
    Het verkoopproces van de Apple watch wijkt zo sterk af van wat Apple tot nu toe gewoon was. Voor de Watch is het proces om naar de winkel te gaan en daar de Watch te passen, voelen, wikken en wegen, een belangrijk deel van de ervaring en de service van Apple. Dit kan (nog) niet in België en net om die reden is het voor Apple minder interessant om de Apple Watch hier op een niet “optimale” manier te lanceren.
    Als je daarbij de schaarste van het product rekent, dan wil je de juiste ervaring brengen waar het kan, en waar het niet kan, je voorraden ook niet inzetten.

    Langs de andere kant is het wel zo goed als zeker dat Apple geen flagship store gaat openen in een nieuw land zonder hun volledige gamma ter beschikking te hebben, dus mijn gok is dat tegen de opening van de Apple Store in Brussel, de Apple Watch beschikbaar zal zijn in de Benelux, met over heel het grondgebied “optimale” verkoopskanalen.

  33. Ik neem aan dat Apple ook cijfers bijhoud van algemene verkopen van andere producten zoals IPhones en IPads en dat ze dan kijken welke landen het meest verkoopt en dat die dan voorgaan. Aan de andere kant vind ik het dom en ouderwets om te denken dat mensen toch wel een Apple watch kopen ook al zijn ze bijv.land nummer 20.
    Er zijn tegenwoordig meerdere horloges te koop die je kunt gebruiken met het ios systeem en zien er mooi en hip uit.
    als je een nieuw product uitbrengt zorg er dan voor dat het in alle landen voorradig is met uitzondering van de eventuele gouden versie.

  34. @Hans: als ik voor mijn verjaardag die rosé gouden versie zou krijgen dan zeg ik echt geen nee,maar ja,die kost geloof ik € 11000 dus die krijg ik niet hihihi

  35. Goed artikel!Mijn vrouw en ik hebben onze watch in Duitsland besteld. Mij viel op dat de levering juist erg snel was. Ik heb op mijn watch 2 weken moeten wachten, mijn vrouw op haar Watch sport maar 1 week.

  36. Apple probeert hun slechtste verkoop van een apparaat te verbloemen.

  37. Origineel geplaatst door Peter
    @Hans: dat zeiden mensen ook massaal van de mobiele telefoon in de jaren ’90.

    Wacht maar gewoon af, over een paar jaar heb je er ook één 😉

    Ik zie het ook niet echt het voordeel. Hij kan minder dan je iPhone en weinig zonder je iPhone. En tekeningen naar elkaar sturen. Ach zit niet meer op de kleuterschool. 😉

  38. @Chris: 38 mm? Gr Ed

  39. Ga niet wachten totdat de Apple Watch naar Nederland komt.

    Gisteren besteld.

    Apple Watch Sport, 42 mm Aluminiumgehäuse, Space Gray,
    mit Sportarmband, Black. 449,00€

    Versandt: 2-3 Wochen
    Lieferung: 29 Jun, 2015 – 03 Jul, 2015

  40. Eergisteren binnen gekregen en het is toch wel een heel fijn ding. Had al jaren geen horloge om, maar heb er eigenlijk gewoon niet aan hoeven wennen. En de functies zijn gewoon goed en hoe meer nuttige apps functies toevoegen hoe beter het word.

    Laadtijd is soms wel wat lang (10 sec ofzo), maar voor mij niet storend.

  41. @Walden: 11 miljoen… en ik kan het weten… ik ben er één…

  42. Ik liep met dezelfde gedachte; wat moet ik met die watch, ik loop al jaren niet met een horloge.
    Ik heb ‘m via via kunnen kopen, en toch gekocht.
    Eerlijk is eerlijk, maar ik vind de watch erg prettig werken.
    De iphone blijft nu voor 80% in mijn zak.
    De meldingen komen binnen via de watch en werkt erg goed.
    Ook werkt de agenda goed en verdere notificaties..
    Het geeft je een bepaalde rust…

    Ik was m vd week vergeten, en miste de watch… Ik werd er onrustig van…:)

    De Apple watch heeft mij zeer positief verrast.
    Apple heeft zijn werk zeer goed gedaan !

  43. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  44. Het lijkt er altijd op dat Nederlanders niet beseffen hoe klein en betekenisloos hun land is.
    Nederland staat op plek 47 van belangrijkste sales landen.
    En dat is zeer begrijpelijk hoe jammer dat ook is. Het is en blijft een nietig landje.

  45. Origineel geplaatst door lisa
    Het lijkt er altijd op dat Nederlanders niet beseffen hoe klein en betekenisloos hun land is.
    Nederland staat op plek 47 van belangrijkste sales landen.
    En dat is zeer begrijpelijk hoe jammer dat ook is. Het is en blijft een nietig landje.

    Precies dit.

  46. Op Bol.com verkopen ze meerdere modellen van Apple Watch!!!!

  47. is gewoon bijna niet leuk meer . dan verheug je ergens op moet je daar nog 2 jaar op wachten . als zeer trouwe en veel uitgevend gebruiker . wel teleurgesteld

  48. @Willem: kan je me vertellen waar hem precies kan bestelen ben het nu ook wel zat

  49. @james: Ik heb mijn apple watch online besteld bij apple store DE.
    Je moet wel een afleveradres in Duitsland hebben.

  50. @Willem: hoi Willem bedankt voor je reactie
    jammer dat heb ik dus helaas niet 🙁

  51. Zwitserland zit er wel bij omdat inderdaad de hypothese van de concurrentie met de zwitsere merken meespeelt.
    Maar de aziaten die wat te besteden hebben bezoeken massaal zwitserland, door de wisselkoers met de yen kopen ze zich helemaal suf in europa. Als ze dan op vakantie kunnen kiezen uit een made in swiss klokkie of een iwatch is dat ook een argument.
    En er wonen niet zo veel mensen dus voorraad geen probleem maar wel een land op de lijst erbij 😉

  52. @james: er is al veel over geschreven. Ik heb hem besteld in Engeland met een afleveradres van forward2me. Werkt perfect.

  53. @Glen: Wow, levertijd 1-2 werkdagen. En dat voor maar 62,5% bovenop de officiële prijs via een obscure Belgische site :-/Gevalletje ‘dubbel genaaid stikt beter’?

  54. Ik zie net op de website van apple dat het bijna tijd voor de watch is met als datum 17 juli?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.