Reacties voor: Apple Watch vanaf 17 juli in Nederland

Apple heeft bekendgemaakt wanneer de Apple Watch in Nederland zal worden verkocht. Alles over de verkoop en de hogere verkoopprijs lees je hier.
Lees het complete artikel → Apple Watch vanaf 17 juli in Nederland
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 92 reacties

  1. Yessss! Finaly 😉

  2. Kan iemand mij uitleggen waarom hij in Nederland duurder is dan in bijvoorbeeld Duitsland?

  3. Het BTW in Duitsland is 19% en in Nederland 21%, als ik mij niet vergis.
    (Red.) BTW-verschil inmiddels ook in het artikel verwerkt.

  4. Ligt idd aan de belasting, als je 21% van de 419 aftrekt, en dan *1.19 doet (19% btw in duitsland) kom je ongeveer op 399 uit.
    Dus het komt door de BTW dat hij in NL duurder is.

  5. @Hans: dat inderdaad wel raar want als het dan om de btw zou gaan zou hij bij andere meer dan 20 euro verschil moeten zijn.

  6. En belgie?

  7. Overigens verklaart het verschil in BTW tarief niet de prijsverhoging van € 20 voor bijvoorbeeld de 42 mm sport watch. Die zou dan slechts iets van zeven euro duurder moeten zijn dan in Duitsland. En inderdaad: voor de duurdere modellen zou het prijsverschil nog veel hoger moeten zijn.

  8. Ik denk dat ook de thuiskopieheffing een rol speelt.

  9. Gelukkig woon ik in Duitsland.
    Wat een onzinbeleid van Apple. op een 42mm steel is het verschil > 100 Euro.

  10. @Chris: Daar heb je een goed punt, Chris.

  11. Thuiskopieer heffing plus de 21% ipv 19% btw is de boosdoener.

  12. Je kunt in Nederland dus een Apple watch kopen voor 18400

  13. @Ivo: Dat is ook weer niet waar. Het verschil is bij iedere Apple watch €20

  14. En België?

  15. Zullen we hem dan ook binnenkort kunnen ‘passen’ in de Nederlandse stores?!

  16. Ach ja voor die €20 reis ik niet op en neer naar Duitsland
    Maar inderdaad wel genaaid.

  17. Als ik 20,- in mn tank gooi, sta ik stil voor ik in Duitsland ben hoor😆. En (verzekerd) verzenden lukt me ook niet voor die prijs. Tis naar, maar gelukkig wel een overkomelijk verschil.

    In elk geval,…hij kómt,…eíndelijk⌚️ !! Erg veel zin in 😄🎉

  18. €20 is 10 kopjes koffie.

  19. Het prijsverschil heeft natuurlijk niks met het verschil in btw en de thuiskopieheffing te maken. Bij de Macbooks en iPhone is er namelijk geen prijsverschil tussen Duitsland en Nederland en dat had er daar dan ook moeten zijn.

    Dit heeft te maken met de zwakke koers van de euro. Onlangs is Apple begonnen met een prijsverhoging door te voeren op alle nieuwe producten. De Duitsers hebben gewoon geluk gehad dat de Apple watch daar net iets eerder verkrijgbaar was.

  20. Goed dat de Apple watch er eindelijk is. Het wordt ook een keer tijd. Ik blijf het raar vinden dat het Apple nooit lukt om nieuwe producten overal tegelijk in de verkoop te doen. Raar dat hij in Nederland dan weer duurder is. Het verschil is meer dan die 2% BTW verschil. Voor mensen in de grensstreek blijft het lonend om even naar Duitsland te gaan. Zéker voor de duurdere modellen! Dat de vraag het aanbod overstijgt begrijp ik wel. Hahahaha. Als je maar een paar Watches in de verkoop doet, ben je ze snel kwijt. Er is nog veel te verbeteren in de supply chain bij Apple. Laten ze dáár ‘s een goeie manager op zetten!

  21. Origineel geplaatst door Pieter
    @Ivo:
    Dat is ook weer niet waar. Het verschil is bij iedere Apple watch €20

    Apple Watch staal 42mm: €699 tot €1249 (Nederland €819 tot €1269)

    Deze regel is toch echt 120€ verschil in de beginprijs. Ivo heeft gelijk of het moet een tikfout zijn hier.
    (Red.) Al aangepast in artikel.

  22. Gaat Iculture de Apple Watch edition van 18.400 kopen ? 😛

  23. Ah, had ik net 18 duizend euro gespaard voor een nieuw klokje, kost ie hier 400 euro duurder 🙁
    Nog maar even doorsparen dan.

  24. De Nederlandse prijzen komen overeen met die in het Verenigd Koninkrijk. Maar waarom? Het zou logischer zijn om de prijs in eurolanden gelijk te trekken.

  25. Toch nog lekker vlot vind ik.

  26. @Evert: Je berekening klopt niet. De juiste berekening is (399/1,19)*1,21= 405,71.
    Wat echter in Nederland extra geldt is de thuiskopieheffing van 3,50 excl. BTW. Dus eigenlijk is de berekening ((399/1,19)+3,50)*1,21 = 409,94. Is dus een tientje verschil.

  27. Gisteren toevallig in DL een gekocht. Zon beetje alle modellen op voorraad behalve space grey 42. Was mijn eerste keuze, maar na in echt zien van teruggekomen. Aanrader om echt even te gaan kijken.
    Ook sportbandje viel me erg tegen. Heb dus de leather band gekocht, zwart met SS, echt veel mooier dan de space grey. 799, veel geld maar nog geen spijt, echt mooie watch.
    Ook super service in Koln! Bij deze.

  28. Origineel geplaatst door Marc

    Origineel geplaatst door Pieter
    @Ivo:
    Dat is ook weer niet waar. Het verschil is bij iedere Apple watch €20

    Apple Watch staal 42mm: €699 tot €1249 (Nederland €819 tot €1269)
    Deze regel is toch echt 120€ verschil in de beginprijs. Ivo heeft gelijk of het moet een tikfout zijn hier.

    Als ik me niet vergis is het toch geen €120 verschil op de 42 steel? deze begint in duitsland bij €799 en niet bij €699.

  29. haha en ik heb vanmorgen vroeg de sport 42 mm blauw besteld voor 549 € 😔
    Ik was het wachten beu 😂
    Balennnnnnnn

  30. @Marc: Dat moet inderdaad €719 zijn. Typfout dus.

  31. Toch maar wachten tot je in Duitsland op vakantie gaat. Of gewoon niet kopen!! Als je al om die paar euro gaat zeuren 🙂

    Ik zeur liever gewoon over het totaal bedrag. Te duur voor zo’n horloge, wacht wel op een volgende versie.

  32. Vorige week vrijdag de Apple Watch in Düsseldorf gekocht, is voor mij de dichtstbijzijnde Apple store. Ben er super blij mee.

  33. Ik wacht toch liever op de volgende versie denk ik. Daarnaast twijfel ik nog te veel over de prijs.

  34. Vanaf 17 Juli te bestellen in NL maar gelijk daarna geven ze aan dat de wachttijden al in de maanden kunnen oplopen voor verschillende modellen (lees 42mm modellen doe het meest gevraagd zijn)…pfff. Dan kunnen ze even goed dat nog uitstellen tot de dag dat je besteld en binnen 1-3 dagen geleverd krijgt…. Je wordt hier blij gemaakt met een dode mus.

  35. Ik snap dit gewoon niet van apple. Eerst gaan ze de mensen verlekkeren met de watch, om ze daarna in de kou te laten staan. Ik ( en denk niet dat ik de enige ben) ben het geklungel grondig beu aan het worden. Als je een product lanceert, zorg dan dat het beschikbaar is voor indereen! En stop aub met het gez**k van exclusiviteit.
    Zo, dat lucht op.😀

  36. Over paar maanden komt al een nieuwere 2e generatie apple watch uit. Deze wordt waarschijnlijk uitgerust met Camera en kan zonder iphone overweg. Ik zou zeggen spaar ff door.

  37. In de hoogste prijsklasse boeit het niet zo veel. Of De Rijke Mensen 11.200 of 11.000 voor hun horloge moeten betalen; tja, het zal ze worst wezen.

  38. Voor degene die echt niet kunnen wachten en een nette prijs voor een witte sport 42mm willen betalen pm me. Voor €515 mogen ze weg.

  39. Origineel geplaatst door Marc
    Toch maar wachten tot je in Duitsland op vakantie gaat. Of gewoon niet kopen!! Als je al om die paar euro gaat zeuren
    Ik zeur liever gewoon over het totaal bedrag. Te duur voor zo’n horloge, wacht wel op een volgende versie.

    Want je denkt dat die goedkoper zal zijn??? Lol keep on dreaming

  40. Een echte Apple fan, maar ik pas.

  41. Ik wacht toch nog liever af op de Apple Watch 2 of latere versies!! ik vind deze toch nog te beperkt en al helemaal dat je elkedag je watch moet opladen:S, ik gebruik altijd al een horloge en dit is gewoon nog niet goed genoeg… en het design valt erg tegen van apple met deze watch maar goed dat is mijn mening:)..

  42. Ga wel naar Duitsland

  43. Origineel geplaatst door Tamer
    Over paar maanden komt al een nieuwere 2e generatie apple watch uit. Deze wordt waarschijnlijk uitgerust met Camera en kan zonder iphone overweg. Ik zou zeggen spaar ff door.

    Er komt over een paar maanden helemaal geen 2e generatie apple watch uit. Er komt over een paar maanden Watch OS2 uit, die inderdaad ervoor zal zorgen dat de huidige watch zelf verbinding kan maken met bekende wifi netwerken. Camera is alleen maar een gerucht, er is totaal niets bekend over Apple Watch 2.

  44. Best redactie, het prijsverschil kan niet veroorzaakt worden door een verschil in BTW. Het prijs verschil is namelijk bij alle edities (die ik zo random afliep via de Duitse en Nederlandse site) altijd 20,- wat natuurlijk niet kan bij variabele prijzen. (tenzij ze creatief zijn en veel al naar boven afronden om het alsnog een rond bedrag te maken voor het gevoel)

    Daarnaast zou ik voor die 20,- het niet in mijn hoofd halen naar Duitsland te rijden tenzij je in een grensstreek en dichtbij een Apple Store woont

  45. Maakt het land van oorsprong niets uit voor NL- Siri?

  46. Toen de iPad uit kwam heb ik mijzelf kunnen inhouden tot er een model met camera zou komen (iPad 2). Deze heb ik nog steeds. Ook nu ga ik wachten (als dat lukt;-) ) op het volgende model.

  47. Origineel geplaatst door Tamer
    Over paar maanden komt al een nieuwere 2e generatie apple watch uit. Deze wordt waarschijnlijk uitgerust met Camera en kan zonder iphone overweg. Ik zou zeggen spaar ff door.

    Zonder iPhone ik geloof er niets van…

  48. Sport 42mm space grey besteld in Duitsland en laten bezorgen bij Guus Arens (en daar opgehaald). Leaseauto, kostte mij geen benzine. In 10 dagen binnen. Wat een mooi ding. Blauw bandje en klok ingesteld op blauw is ook een te gekke combinatie met space grey. Jammer dat je die er apart bij moet kopen. Blij dat ie nu ook in Nederland is.

  49. Ik zie niet in waarom je een camera op de AW zou willen hebben. Ik heb er nu 5 weken eentje, en ik heb nog geen moment gedacht “Goh zou willen dat er een camera op zit”. Heb je al eens geprobeerd je arm lang omhoog te houden, zodat je met je AW kan Facetimen? Niet te doen. Een camera voegt mijns inziens helemaal niets toe.

  50. Ik heb de watch nu sinds eind april, in London gekocht. Erg tevreden mee. Vooral door de korte nieuws berichten zoals RTL nieuws, telegraaf, etc, maar ook zelf berichten sturen gaat super snel. Hoop wel met watch os 2 dat de externe apps sneller gaan.

  51. Eindelijk! Toch wel weer jammer dat het 20 euro duurder is dan in Duitsland…

    Ik heb is voor de grap bij de bandjes gekeken, ik denk dat ik maar is naar third party bandjes opzoek ga…

  52. Kan je hem dan ook direct in de winkel kopen als ik online bestellen en afhalen in de winkel? ( winkel voorraad ) of is het alleen maar online verkoop in NL.

    Ik hoop dat er snel een adapter komt zodat ik gewoon bestaande bandjes aan de watch kan zetten.

  53. @Knerk: Nee, ik ben de mijne uit de UK en die spreekt ook gewoon Nederlands. Is vanaf het begin al een standaardtaal op de Watch.

  54. Ik blijf toch de prijs van de Apple Watch te hoog vinden voor wat je krijgt. Net de Pebble Time gekocht en ik verwacht hem in juli binnen te krijgen. Wanneer de Apple Watch 3 uitkomt zal ik er misschien nog over nadenken.

  55. @Melvin: De Pebble Time is honderd euro goedkoper dan Apple watch.
    Dan is dat dus een minder goede deal.

  56. Ben ik even blij dat ik hem al in Duitsland heb gekocht. Heb hem bij zo’n dropship adres laten afleveren en daarna laten doorsturen naar NL. Kostte me € 11 extra, dus nog steeds minder dan die € 20.

  57. Ik heb mijn 38mm sport grey in Duitsland gekocht vorige week. Dienst gebruikt die fysiek afleveradres in Duitsland en doorzending naar België aanbieden. (Kostte nog geen 20eur via UPS). Minder dan een week tussen bestelling en levering bij mij thuis. Wachten tot Apple hij producten hier eindelijk uitkomen doe ik niet meer. Ben zelfs nog goedkoper af zo.
    En ben er tevreden van.

  58. Origineel geplaatst door iphone_user
    Kan je hem dan ook direct in de winkel kopen als ik online bestellen en afhalen in de winkel? ( winkel voorraad ) of is het alleen maar online verkoop in NL.
    Ik hoop dat er snel een adapter komt zodat ik gewoon bestaande bandjes aan de watch kan zetten.

    Adapters zijn allang verkrijgbaar, google er maar eens op.

  59. Ook een Apple fan, maar ik koop de Apple watch ook niet.
    Dan ga ik liever voor een nieuwe iPhone en/of een MacBook Pro of iMac.

    Wel super leuk dat de Apple Watch in Nederland komt in juli!

  60. Jammer Apple te laat weer, en waarom duurder dan in de omringende landen??

  61. @Willem Knegt: zelf Apple fan ten top alles van Apple

  62. @Ramon: de animo zal na dit bericht wel wat minder zijn vrees ik voor je 😁

  63. @Pieter: Ik heb hem vanaf Amerika besteld, in totaal 190 euro aan kwijt. scheelt toch zo’n 200 euro.

  64. Ik wacht wel op de 2de versie met Camera kan je zonder iPhone gebruiken en zal waarschijnlijk wel een beter batterij duur hebben en das voor mij nu wel het belangrijkste! Deze gaat echt amper een dag mee! Een vriend van mij heeft zo een en die is echt wel heel rap plat.

  65. @anoun: Dan raad ik je vriend aan contact op te nemen met Apple, want die van mij gaat, bij normaal gebruik, gerust 2 dagen mee. De 18 uur die Apple aan geeft zijn rustig conservatief te noemen.

  66. En aan de mensen die de AW zo graag zonder iPhone willen gebruiken, willen jullie dus ook allemaal een abo. afsluiten voor de AW? Want dat is het gevolg van jullie irrationele gezwam op basis van vage geruchten. Nogmaals, er is niets bekend over versie 2. Versie 1 kan met Watch OS2 zelfstandig verbinding maken met bekende wifi netwerken. Verdiep je toch eerst eens in de materie voordat je allerlei dingen gaat roepen.

  67. Yes ten god finally It’ll be there. Ik betaal liever 20€ meer dan dat het dubbel ga neer tellen op marktplaats.

  68. ik zou er best 1 willen hebben maar ik sla de eerste generaties over. Wachten tot het nog beter bruikbaar is en ander design. Design is echt te lomp nog, niet van apple gewent.

  69. Waarom koop je geen rolex dan als je 500 euro kan uitgeven aan iwatch?!?!?!?

  70. Lol, heb er gisteren eentje in Duitsland gehaald

  71. Origineel geplaatst door Eric
    Want je denkt dat die goedkoper zal zijn??? Lol keep on dreaming

    Nee hoor, ik denk niet dat die dan goedkoper zal zijn. Maar als je nog een paar maanden wacht heb je wel meer voor je geld. Men spreekt nu al over een watch met cam en mogelijkheid om zonder iPhone te gebruiken. En wachten we nog een jaartje, dan kan je er vast ook nog mee teleporteren naar iemand anders met een Apple watch. 😉

  72. Wanneer komt de Apple Watch 2G uit? Die lijkt mij een stuk beter 🙂

  73. Omg, zo zagen over een horloge.

  74. Ja ach, het is inderdaad vrij prijzig in nederland, alhoewel de dollarkoers natuurlijk ook niet meewerkt.
    Momenteel in de US en van de week 1 gereserveerd, en kon m gelijk een uur later ophalen in de dichtsbijzijnde apple store. Het is een fantastich apparaatje. Omgerekend heb ik 649 euro betaald.

  75. @Mike: voor de 42mm black sports

  76. Te duur en te lelijk..

  77. @JihadiJohn: wat kun je daar mee dan?!

  78. @iphone_user: Vast niet…wordt zelfs erger dan bij lancering van de eerste groep landen. Vooral omdat ze nog steeds leveringsproblemen ervaren voor de taptic engine. Denk dat daarom de bestellingen van 42mm modellen langer duren. Ik reken er niet eens op dat ik voor Augustus er één in huis heb als ik op 17 Juli bestel, dus denk ik dat ik het maar van marktplaats ga halen…scheelt nu maar een paar tientjes omdat de meesten al flink met hun prijzen zijn gezakt.

  79. Ze verzinnen het wel zeg, thuiskopie en btw. Apple vergeet helemaal dat de onroerendgoed belasting van de panden in Amsterdam en Den Haag stukken duurder is dan in Duitsland, zo verzin ik nog wel meer zaken die de Apple Watch duurder kan maken.
    Ik ben groot fan van Apple, maar het wordt maar steeds vreemder allemaal.
    Begon ooit met het 100 euro verschil bij verdubbeling geheugen van de iPhone.

    Ook doordat het allemaal erg lang duurt en door dit soort akkefietjes wacht ik met een Apple watch aan te schaffen.
    Dat zal nu op z’n vroegst de 2e generatie Apple watch worden.

  80. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  81. Ik zat deze morgen ook al achter mijn computer om er eentje te bestellen, prijs is 419€ in Spanje (zelfde prijs dus als in Nederland op 17 juli). Leveren ze toch wel niet op Gran Canaria zeker, naar mijn weten is dit toch ook Spanje? Wat een geklooi is me dat allemaal!
    Iemand zin in een goedkope vakantie? Je mag hier een weekje logeren als je me  watch sport meebrengt (ik betaal ze natuurlijk wel).

  82. Heb de Apple Watch Sport Space Gray in Dusseldorf gehaald gisteren. Sommige modellen waren uitverkocht, anderen waren gewoon ruim op voorraad. Meteen een extra bandje aangeschaft. Ik moet zeggen, ik vond het de rit zeker waard.

  83. Wat een gezaag hier van sommige mensen, ik heb er nu eentje 2 weken en de volgende kritiekpunten vallen te ontkrachten:

    *Batterij gaat met groot gemak een dag mee, meestal heb ik nog 50% batterij aan het einde van de dag.

    *Camera op een horloge zit je echt niet op te wachten, ik gebruik het ding voor snelle handelingen en daarvoor is die dan ook bedoeld.

    *WatchOS 2 lost een groot deel van mijn kritiek punten zoals meer complicaties, snellere externe apps, wekker modus en kleine hoeveelheid watchfaces op

    *Ik droeg nooit een horloge en heb hiervoor kort een Pebble gehad, Apple Watch met sport bandje zit prima en het bandje irriteert mijn inziens helemaal niet. Zit lekker.

    *Er moet worden onthouden dat het geen smartphone is en mensen moeten dan ook stoppen met het vergelijken van de Watch met een iPhone, zo is het apparaat niet bedoeld.

    Al met al zeer tevreden over m’n Apple Watch, het maakt me ook nog eens een stuk socialer ;-), voor m’n werk krijg ik heel erg veel notificaties op m’n iPhone. Nu kan ik tenminste het geluid uitzetten en dankzij de Taptic engine merk ik alleen als ik een notificatie krijg (En niet m’n omgeving).

    Is het belangrijk dan pak ik m’n iPhone erbij.

  84. Rijd nu terug vanuit Oberhausen met een space grey sport 42mm! Heb het idee dat ze er nog meer hebben..

  85. @iphone_user: Check eens Amazon,.. heb daar een stalen band besteld (zwart) voor incl verzendkosten 50 euro,.(bij apple chromen stalen band kost 500€) ook losse adapters zijn daar voor een habbekrats te bestellen,..

  86. @Axel: alle punten 100% mee eens!

  87. het zou ns tijd worden….
    ik heb hem inmiddels al een klein poosje; vanuit Dtl laten komen.
    SUPER tevreden!!
    alle ‘commentaren’ over moeilijke bediening, traag etc etc gaan volstrekt nergens over, hij bevalt me uitstekend en voldoet volledig aan mijn verwachtingen, t kan alleen nog maar nog beter worden!
    En trouwens: batterij duur: UITSTEKEND, na een dag heb ik ruim 50% over.

    aanrader !!!

    @Axel: Ook 100% eens!!

  88. @Maarten V: Welke dienst heb je gebruikt? Klinkt erg interessant!

  89. @Tim: Staat toch duidelijk in het artikel?

  90. Weet iemand wanneer deze in België zal uitkomen?

  91. Ik vind het alleen jammer dat de iWatch-app standaard met IOS 8.x mee komt. Een dergelijk duur apparaat zal niet bij elke iPhone gebruiker om zijn of haar pols hangen. Dit had mijn inziens beter een optie kunnen zijn die je in de app-store kunt downloaden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.