Apple-Ring-Patent

Apple Watch Mini? Apple patenteert een slimme ring

Apple heeft een ring gepatenteerd die op een kleinere versie van de Apple Watch lijkt. Of de ring er echt komt is natuurlijk de vraag, maar het geeft wel een interessant kijkje in de keuken van Apple.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Apple-Ring-Patent
Staat er een huwelijksaanzoek op de planning? Dan moet je die als echte Apple-fan misschien nog even uitstellen. Een nieuw patent laat zien dat Apple nadenkt over een slimme ring, die gevuld is met sensoren, microfoons en een piepklein schermpje. Een soort Apple Watch Mini dus. Leuk detail: een van de uitvinders is een Nederlander, Marcel van Os, die binnen Apple een belangrijke positie op het gebied van interfacedesign heeft.

Het uitgebreide Apple Ring-patent werd in april 2015 ingediend en toont een ring die via stem, beweging en aanraking te bedienen is. De Apple Ring moet vooral uitkomst bieden als hij verbonden is met andere apparaten, zoals een iPhone bijvoorbeeld.

Bluetooth, WiFi, NFC

Via WiFi, Bluetooth en NFC kan de ring met andere apparaten communiceren. Het patent beschrijft wat interessante functies van NFC, bijvoorbeeld dat twee ringdragers handen schudden om geld over te maken. Via een stemcommando wordt het overmaken bevestigd. Op deze manier kunnen ook andere gegevens doorgegeven worden van de ene naar de andere Apple Ring.

Apple-Ring-Patent

De functies die in het patent beschreven worden, komen grotendeels overeen met die van de Apple Watch, maar dan in een nog kleinere uitvoering. De hartstlagmeter bijvoorbeeld, en een soortgelijke oplader. Ook Force Touch en de Taptic Engine zijn in het patent te vinden.

Een ring, maar dan met een scherm

De ring ziet er op de tekening uit als een traditioneel sieraard, waar een klein display op is aangebracht met een diagonaal van vijf centimeter. De ring kan van allerlei materialen gemaakt worden, waaronder goud, platinum of silicone.

Een speciaal mechanisme maakt de ring passend aan de hand van de sensoren die de omvang van de vinger berekenen. De tekeningen hebben wel iets weg van de OURA Ring, een wearable die in augustus op Kickstarter werd geplaatst.

Aan je wijsvinger

Door de ring aan je wijsvinger (en dus niet aan je ringvinger) te dragen, zou je het display met je duim kunnen bedienen. Via een stemcommando (zoals ‘Hey Siri‘) kun je de ring bedienen met je stem.

Het zou dus goed kunnen dat Apple naast een horloge ook een ring overwoog, maar dat er uiteindelijk toch voor de smartwatch gekozen is. Het is dus maar de vraag of een dergelijke Apple Ring ook echt op de markt komt. Zou jij het jawoord geven tegen een dergelijke wearable van Apple?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2015, 12:35
Categorieën Accessoires, Apple
Onderwerpen patent, wearable

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.