OURA-Ring-header

OURA Ring: een slaap- en activiteitentracker voor om je vinger

Heb je geen Apple Watch maar wil je wel je activiteiten in kaart brengen? De OURA Ring is een subtiele wearable die ook je slaap monitort en via een iOS-app tips geeft om gezonder te leven.

OURA-Ring-header
Heb je interesse in de gezondheidsfuncties van de Apple Watch of een andere wearable, maar wil je hem het liefst zo min mogelijk op laten vallen? Dan is een band om je arm misschien iets teveel gevraagd. De OURA Ring is de nieuwste hit op Kickstarter, die je gewoon om je vinger draagt.

De OURA Ring focust zich op twee zaken: de kwaliteit van je slaap en de dagen waarop jij het beste presteert. Door de hele dag data te analyseren kun je in de bijbehorende iPhone-app zien wat de ring precies gemeten heeft en welke conclusies daaruit getrokken worden.

OURA-Ring

OURA analyseert je slaap

Als je de OURA omhoudt tijdens het slapen, analyseert de ring je slaapritme net zoals een app als Sleep Cycle dat ook doet. Zodra je wakker wordt staat er een grafiek op je te wachten in de app, waarin je precies ziet op welke momenten je in diepe en lichte slaap was.

Om er vervolgens voor te zorgen dat je beter slaapt, analyseert de OURA ook je dagelijkse activiteiten. Zo weet de ring wanneer je sport of je op een andere manier jezelf inspant. Op basis daarvan berekent de ring je Readiness Score: een overzicht waarin je precies kunt zien op welke dagen en momenten van de week het beste presteert.

‘Ga vanavond eens op tijd naar bed’

In de app kun je op een tijdlijn zien of het verstandig is om over een uurtje een ontspannende oefening te doen. Ook kan de app de suggestie doen om vanavond wat eerder te gaan slapen omdat de vorige nacht zo onrustig was. De app waarschuwt als je te lang zit, zoals de sta-melding van de Apple Watch dat ook doet.

OURA-Ring-App

De OURA Ring gaat drie dagen mee op een acculading en is daarna in zestig minuten weer volledig opgeladen. De wearable is een hit op Kickstarter, waar er met nog 34 dagen te gaan al meer dan $200.000 opgehaald is. Je kunt daar ook een eigen exemplaar bestellen voor $229,-, omgerekend uiteindelijk moet de ring 299 dollar gaan kosten. In november 2015 moeten de ringen verscheept worden naar de Kickstarter backers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2015, 14:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen kickstarter, wearable

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.