Kickstarter-project Ring laat potentie van iRing zien

Kickstarter-accessoire Ring registreert vingerbewegingen en stuurt deze naar een bijbehorende iOS-app.

Ring iPhone KickstarterTim Cook moest misschien lachen om de suggestie dat Apple ooit een iRing zal produceren, maar we zien steeds meer succesvolle crowdfundprojecten die met exact dit idee succesvol zijn. Na de Fin-ring is er nu ook simpelweg de Ring op Kickstarter – een idee dat nu al dik 400.000 dollar heeft ingezameld. Deze Bluetooth-ring laat je commando’s naar de iPhone sturen door speciale vingerbewegingen te maken.

Met de Ring kun je een mailapp openen door een envelop in de lucht te tekenen met je wijsvinger, of een muzieknummer opzetten door een noot te tekenen. Een bijbehorende iOS-applicatie laat je andere vingerbewegingen bedenken waarmee je iets anders kunt opstarten. De vingerbewegingen zouden met zoveel precisie worden geregistreerd, dat het mogelijk is om ook teksten in de lucht te schrijven.

iPhone ring commando's

Een ingebouwde trilmotor geeft een signaal als je berichten op je iPhone ontvangt. Deze functie is vergelijkbaar met de berichten op veel smartwatches – al heeft de Ring dan weer geen scherm waar het betreffende bericht op staat.

De Ring verbindt in eerste instantie met smartphones zoals de iPhone, maar kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld je televisie te bedienen. Je hebt dan een speciale Hub nodig. Een vingercommando wordt dan door de iPhone-app opgevangen en doorgestuurd naar de hub, die weer communiceert met het apparaat.

Een vingergebaar wordt pas door de Ring geregistreerd als je een knop aan de zijkant indrukt. We hopen alleen dat de ring ook echt zo precies zal zijn als de makers beweren. Het zou namelijk de bedoeling zijn om ook betalingen met de Ring mogelijk te maken. Een onbedoelde transactie omdat een zeer precies commando niet wordt geregistreerd lijkt dan niet heel praktijk. Het is ook nog even afwachten hoe makkelijk de ring daadwerkelijk in gebruik zal zijn. Alles gebeurt via de Ring-app, die in het van elkaar afgesloten app-landschap commando’s naar andere applicaties moet verzenden. Hoewel er genoeg voorbeelden zijn van apps die prima onderling kunnen communiceren, is dit een beperking waar de ontwikkelaar mogelijk tegenaan zal stoten.

Ring is de tweede smart-ring die we in korte tijd voorbij zien komen, maar functioneert totaal anders dan voorganger Fin. Waar je met Fin je duim tegen vingerkoten drukt om commando’s te maken, is Ring volledig afhankelijk van gemaakte vingergebaren.

Een donatie van 165 dollar plus 15 dollar verzendkosten verzekert je van een Ring. Dat is aardig wat meer dan je betaalt voor de Fin, die je met een donatie van 99 dollar al in huis haalt. Beide crowdfundprojecten zijn in elk geval al hun doel voorbij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2014, 20:45
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.