Fire-Boltt smartwatch

Reacties voor: ‘Apple Watch is te duur geworden’: deze kloon uit India grijpt z’n kans

Apple staat al jarenlang op nummer 1 als bestverkochte smartwatch wereldwijd. Maar door de plotselinge opkomst van een kloon uit India zou de top drie er binnenkort wel eens anders uit kunnen zien. Zeker nu de Apple Watch voor veel mensen te duur is geworden en de Aziatische merken het moeilijk hebben.

Reacties: 12 reacties

  1. Te duur en er zit weinig tot geen vernieuwing in als je kritisch bent.

  2. Ik heb toch liever mijn Apple ultra Watch
    Wat een super horloge
    Ik doe er dan liever langer mee dan een ander horloge
    Al begrijp ik wel als mensen het doen om de prijs
    Alles is zo duur geworden

  3. @Robert: Helemaal met je eens, maar alles is zo duur geworden. Om dan met een horloge te gaan lopen om alleen maar mee te bellen ……. Dan kan ik beter een Casio gaan kopen met een rekenmachine.

  4. Ik heb mijn Apple Watch (5) verkocht en ben overgestapt op een hybride smartwatch (Tissot).
    Dat bevalt erg goed.
    Het enige wat ik mis is Apple Pay, dat was super, maar nu heb ik er een veel mooier horloge voor terug die me ook notificaties laat zien en met een veeeel betere accuduur.
    Sinds vorig jaar november nog maar 1 keer hoeven opladen.
    Batterij is nog steeds boven de 80%
    Hij is duurder, maar gaat (als het goed is) ook langer mee en ik vind hem ook nog eens aantrekkelijker om naar te kijken.
    Dat laatste is natuurlijk een kwestie van smaak.

  5. Is het niet gewoon zo dat men langer tevreden is met hun Watch omdat de hardware langer mee gaat. Dan kan de lagere verkoopcijfers verklaren.

    De kleine verschillen die er jaarlijks zijn, betekent dat Het voor “de gewone man” ook niet nodig om ieder jaar te upgraden. Als er elk jaar hele grote verschillen waren dan zouden dezelfde mensen die klagen over kleine veranderingen, klagen dat ze gedwongen zouden worden om te upgraden.

    Ik heb nog steeds veel plezier van mijn series 4 en ga hopelijk dit jaar pas upgraden.

  6. Ik vind de vergelijking nogal onzinnig. De Apple Watch met talloze mogelijkheden qua fitness, gezondheid, notificaties, 4G enz vergelijken met een Watch van 25 euro dat er wel op lijkt, maar blijkbaar niks kan. Dat is geen nieuws. Je kon al lang goedkope nep bestellen via Ali Express. Dit lijkt me geen enkele bedreiging voor de Apple Watch. Die kost wat, maar dan héb je ook een Watch waar je van álles mee kunt doen. En waar je járen mee kunt doen.

  7. Apples met peren vergelijken

  8. Aantallen even afgerond om mee te rekenen.

    Apple verkoopt 10 miljoen stuks. Wat ongeveer 1/4 van de markt is. Omzet (minimaal 3 miljard; zie prijs van de SE). Fire-Bolt heeft ongeveer 10% van de markt of te wel 4 miljoen stuks. A 25 euro is 100 miljoen omzet.

    Beiden (aanname) hebben een bruto winst van 10%.

    Winst Apple 300 miljoen (3x de omzet van Fire-Bolt)
    Winst van Fire-Bolt 10 miljoen, ongeveer 3% van Apple’s winst.

    Zou Apple hier echt wakker van liggen?

  9. @Het.Draakje: Ik denk dat Apple hier zeker niet wakker van ligt. De groep die de goedkope smartwatch koopt is toch niet hun doelgroep. Dus eigenlijk gaat de ranglijst hier al mank.

  10. Apple zou er wel van moeten wakker liggen, hun design wordt schromelijk gestolen…

  11. De verkoopcijfers van Apple hebben mogelijk ook te maken met marktverzadiging , in combinatie met dat er al jaren bijna niks gebeurd met de Watch. 1 mm groter worden, 1 mini functie erbij wat dan ook nog s steeds een functie is van wat moet je er met zoals dat bots detectie hebben mensen vaak al op de auto of de iPhone, temperatuur alleen voor 20% van de bevolking of zo ( alleen vrouwen voor de overgang) always on wat steeds met batterij bespaar tips wordt geadviseerd uit te zetten, lekker nuttig dan…. Dus tja…..

  12. @Patrick: Ik denk dat Apple niet daar totaal niet van wakker ligt. Want er zijn zat concurrenten die de Apple Watch na bootsten, Want laatst was er een review geplaatst door Tweakers over de DT8 Ultra Aventure Explorer en die leek als twee druppels water op de Apple Watch Ultra, alleen dan voor €30,-. Tijdens de test viel het horloge gigantisch door de mand omdat de specificaties niet in de buurt komen van de Apple Watch ultra.

    Dat zal met dit geval niet anders zijn. Voor €25,- hoef je niet veel te verwachten.. loos alarm en een storm in een glas water.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.