logo Google Chrome

Eindelijk: Chrome ondersteunt veegbesturing (en Physical Web)

In de categorie 'beter laat dan nooit': de Chrome-browser voor iOS ondersteunt eindelijk veegbesturing, en voegt daarnaast ook support toe voor Physical Web-apparaten.

logo Google Chrome

Google Chrome versie 44 voor iOS brengt twee handige nieuwe functies met zich mee. Allereerst kun je nu (eindelijk) vegen om binnen de app te navigeren, daarnaast ondersteunt de mobiele browser Google’s Physical Web.

Knoppen indrukken om naar een volgende of vorige pagina te gaan is nu niet meer nodig. Veeg simpelweg van links naar rechts om naar de volgende pagina te gaan, of veeg de andere richting op om terug te keren naar de vorige webpagina.

Goed om te onthouden is dat deze functie alleen voor webpagina’s werkt die je in hetzelfde tabblad geopend hebt.Voor een overzicht van je openstaande tabbladen kun je op het vierkantje links bovenin beeld tikken.

Chrome-Swipe Swipe-Chrome

Physical Web ondersteuning

De veegbesturing kun je direct gebruiken na het downloaden van de update, maar de Physical Web-ondersteuning die de update met zich meebrengt is misschien nog wel interessanter.

Hiermee kun je namelijk apparaten en accessoires zien die onderdeel uitmaken van Google’s open source Physical Web, zoals slimme parkeermeters en drankautomaten. Deze apparaten kunnen nu met je iPhone communiceren vanuit het Vandaag-tabblad van je Berichtencentrum, zonder dat je er eerst een afzonderlijke app voor hoeft te downloaden of openen. Google kondigde deze maand twee manieren aan waarop je iPhone lokaal met apparaten kan communiceren. De nieuwe Eddystone is een alternatief voor de iBeacon, waardoor bijvoorbeeld winkels lokale informatie kunnen versturen. Met Google Nearby kunnen apps op basis van geluid, Wi-Fi en Bluetooth lokaal gegevens met elkaar uitwisselen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2015, 10:46
Categorie Apps
Onderwerpen browser, chrome

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.