Reacties voor: Apple Watch-bandjes met magneet kunnen kompas in Series 5 storen

In de Apple Watch Series 5 zit iets nieuws: een kompas! Alleen kun je die maar beter niet gebruiken in combinatie met een Apple Watch-bandje met magneetsluiting. Apple verkoopt meerdere van deze bandjes.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. “Ondanks deze waarschuwing kan het aantrekkelijk zijn om een Apple Watch-bandje van het type Milanese loop te kopen, want die is deze maand in prijs verlaagd.”

    Deze zin komt bij mij over alsof de prijsverlaging alleen deze maand geldig is.
    Is dit nou wel een blijvende prijsverlaging of een tijdelijke?

  2. Gebruikt de Apple watch niet de gps voor het kompas? Ik kan in de nieuwe gelekte handleidingen namelijk niets vinden van storende armbandjes zoals bij een magneet kompas.

  3. Origineel geplaatst door Halil Yüksel
    “Ondanks deze waarschuwing kan het aantrekkelijk zijn om een Apple Watch-bandje van het type Milanese loop te kopen, want die is deze maand in prijs verlaagd.”

    Deze zin komt bij mij over alsof de prijsverlaging alleen deze maand geldig is.

    Is dit nou wel een blijvende prijsverlaging of een tijdelijke?

    Deze staat in de Apple store aan 99 euro dus zal wel voor even deze prijs zijn vermoed ik.

  4. Ander alternatief is het geweven sportbandje. Zelfde soort sluiting als de Milanese loop, maar dan met klittenband. Deze continue verstelbare bandjes vind ik toch fijner dan bandjes die alleen op vaste posities zijn te verstellen.

    Maar sinds het geweven sportbandje uit is heb ik de Milanese loop eigenlijk nooit meer om. Hij is een stuk lichter en zit wat prettiger. En dat vind het compass nu blijkbaar ook. 😉

  5. Origineel geplaatst door Peter
    Gebruikt de Apple watch niet de gps voor het kompas? Ik kan in de nieuwe gelekte handleidingen namelijk niets vinden van storende armbandjes zoals bij een magneet kompas.

    Het staat bijvoorbeeld bij het leren bandje van 99 euro. Geschikt voor Apple Watch 5 of lager, maar bij opmerkingen fabrikant “bandje bevat magneten, kunnen kompas Apple Watch verstoren”.

  6. Fijn dat de prijzen van bandjes iets verlaagd zijn. Vond de prijzen eerst hoog maar nu zeker redelijk. Ik heb de stalen Apple Watch 5 met Milanese loop besteld. Ga ervan uit dat het we mee zal vallen, en ik ga de watch zonder iPhone toch niet veel gebruiken.

  7. Dus als je verdwaald bent in een bos, altijd je Milanese loop loskoppelen en de watch los in de hand houden. Zoals bij een echt kompas dus. Mooi!

  8. Had ik ook met mijn Otterbox hoesje met klep en magneet. Daardoor vaak de verkeerde richting in gelopen.

  9. Zijn die Nike watches ook met een magneetsluiting?

  10. Apple staat erom bekend om perfectie na te streven vanaf producten t/m de verpakking. Heeft men de invloed van magneten en kompas over het hoofd gezien? Of heeft men desondanks maar een kompas toegevoegd om iets ‘nieuws’ toe te voegen?

  11. @Hans: Nee, net als de normale sportbandjes heeft die heeft gewoon een stalen pinnetje die door de (middelste 😉) gaatjes gaat.

    Geweven sportbandjes zijn ook geen probleem, want die gaat met klittenband. En ook de schakelarmband heeft geen probleem wat die klikt vast met een vlindersluiting.

    Alleen het stalen Milanese bandje en de bandjes van koeienhuiden hebben magneten. Dus als je nog in een berenvel rondloopt en je wilt daar een bijpassend bandje bij, dan zit daar een magneet in.

  12. Ik kan die hele kompas app niet vinden ?
    Apple Watch 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.