Reacties voor: 10 dingen die je over de Apple Watch moet weten

Apple heeft meer details over de Apple Watch vrijgegeven aan ontwikkelaars. Daar zit ook veel interessante informatie tussen voor consumenten, die in 2015 de Apple Watch willen kopen. Daarom 10 dingen die je over de Apple Watch zou moeten weten.
Lees het complete artikel → 10 dingen die je over de Apple Watch moet weten
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 35 reacties

  1. Apple watch is AWESOME maar het is wel jammer dat hij niet zelfstandig is

  2. Waardeloze watch

  3. Origineel geplaatst door zombie3110
    Apple watch is AWESOME maar het is wel jammer dat hij niet zelfstandig is

    Nogal een gedurfde uitspraak. Deze is nauwelijks werkend gezien. Vraag me dan af waar jij je bevindingen op baseert.

  4. @zombie3110: Waarom dan? Wat ik er nu van zie is het een uitgebreid notificatiecenter. Handig, maar niet bijzonder.

  5. Hmm… Ik moet eerlijk toegeven, ik had meer verwacht van de Apple Watch… maaaaaar dat had ik ook met de 1e iPad! Dus ik verwacht dat de Apple Watch 2 de functies krijgt die mij meer zullen aanspreken! Het liefst had ik er namelijk nog een Camera ingehad, ivm. Selfies, FaceTime etc. Maar ik heb gewoon netjes geduld tot de Apple Watch 2 uitkomt 😀 Wie weet heb ik alsnog een overweging om toch deze versie uiteindelijk te kopen! Hahahaha :3

  6. Ik wil maar 1 ding weten de prijs

  7. Origineel geplaatst door AppleLion
    Hmm… Ik moet eerlijk toegeven, ik had meer verwacht van de Apple Watch… maaaaaar dat had ik ook met de 1e iPad! Dus ik verwacht dat de Apple Watch 2 de functies krijgt die mij meer zullen aanspreken! Het liefst had ik er namelijk nog een Camera ingehad, ivm. Selfies, FaceTime etc. Maar ik heb gewoon netjes geduld tot de Apple Watch 2 uitkomt Wie weet heb ik alsnog een overweging om toch deze versie uiteindelijk te kopen! Hahahaha :3

    Een camera… Man dan begrijp je het echt niet

  8. @patrick: Klopt! Maar iedereen gebruikt een Product op zijn eigen manier? ^o^ Ik leef eenmaal in een andere soort generatie dan u (: Ik vind een camera erg leuk! Selfies, FaceTime, Instagram etc.

    Maar ik vind het gaafste dat die van alles meet (;

  9. Ik ben eerlijk gezegd niet onder de indruk. Resolutie OK, maar mogelijkheden nog beperkt. Maar zoals iemand hiervoor al eerder schreef: wat niet is kan nog komen.

  10. @patrick: wedden dat er een Apple Watch met camera komt? In ieder geval voor FaceTime.

  11. Origineel geplaatst door WvB22
    Wedden dat er een Apple Watch met camera komt? In ieder geval voor FaceTime.

    Die zal wel in de SpyKids versie komen ja.

  12. Ik haak nog altijd af op de accuduur denk ik. Een horloge ga ik niet ook nog elke nacht opladen.

    en ik kan nog niets vinden of het horloge waterdicht is. Voor mij persoonlijk ook een vereiste.

  13. Dit wordt gewoon een hit!

  14. …het meest frustrerende lijkt me nog dat kansloze “gepriegel”
    op een schermpje net iets groter dan een postzegel…

  15. Het horloge gebruikt de rekenkracht van de iPhone voor zwaardere toepassingen.

    Sterker nog: een “watch app” is niets meer dan het storyboard voor de UI en wat PNG’s. ALLE programma-logica wordt uitgevoerd op de iPhone en stuurt enkel de UI elementen aan op de Watch. Dus de iPhone wordt niet alleen voor de zware toepassingen gebruikt, het is voor ALLE toepassingen.

    Ik vind dit persoonlijk geniaal! Waarom zou je dat superkleine computertje al het werk laten doen? Dat is helemaal niet nodig als er een Bluetooth verbinding is met een supersnelle zakcomputer.

  16. Waarom al die negativiteit van bijna iedereen hier? Dit ding wordt een megahit en zelfs iedereen die hier zit te mokken gaat er eentje willen.

    Als ik even de vergelijking maak met Pebble: hier was iedereen laaiend enthousiast over, waaronder ikzelf! Ik begrijp wel de verwachtingen tien keer hoger liggen als Apple iets maakt, maar als je Apple Watch gewoon objectief vergelijkt met Pebble…
    – Kleurenscherm
    – Touch-scherm + draaiwieltje ipv alleen 3 lompe knoppen
    – Veel snellere CPU/GPU voor veel vloeiendere UI
    – Communicatie met iPhone apps verloopt veel soepeler. Als ontwikkelaar bij Pebble moet je prutsen met binary data over een lijntje sturen (maximaal ~128 bytes per keer). Met Apple Watch heb je geen weet van dat er een Bluetooth verbinding is en je kunt dus doen en laten wat je wilt!
    – Je gaat het probleem niet hebben dat als iOS apps uit het geheugen worden gehaald, de watch app het niet meer doet. Dat is namelijk bij Pebble zo, wat vrijwel elke app die communiceert met een iOS app nutteloos maakt. Dat is in elk geval mijn ervaring
    – Veel meer sensoren
    – En wie weet wat Apple nog meer voor ons in petto heeft, hun kennende houden ze bij een aankondiging nog zat dingen achter.

    Dus als we met z’n allen enthousiast waren over Pebble, waarom dan niet over Apple Watch?

    Mark my words, dit wordt een mega succes. Ik ga alvast beginnen met m’n eerste watch apps schrijven!

  17. @Barend: “Dus als we met z’n allen enthousiast waren over Pebble, waarom dan niet over Apple Watch?”

    Ik denk dat je alle techies bedoeld?

    Horloges zijn toch echt een niche markt en enorm mode gevoelig. Het ding kan veel maar is spuuglelijk IMHO

  18. Een deel van het artikel zegt dat er in maps niet geveegd kan worden en niet in of uitgezoomd kan worden. In apples presentatie laten ze juist zien dat dat wel kan en dat men kan inzoomen door de crown te gebruiken.

  19. Geen GPS dus 0 toegevoegde waarde, niet meer dan een grappige gadget

  20. Het gevoel dat mij meteen bekruipt is; ik wacht wel op de volgende  watch, die misschien wél gps heeft en native apps kan draaien, etc, etc….

  21. Waarom het mijn inziens (nog) geen hit gaat worden:

    In vergelijking met wat deze watch kan, zal hij gewoon te duur worden voor een massaverkoop. Ja leuk die hoge resolutie en dure materialen, maar de gemiddelde consument kijkt tegenwoordig meer naar bruikbaarheid in combinatie met prijs. Die kentering zie je ook al bij smartphones.
    En momenteel laat Apple de concurrentie gewoon voorbij sprinten.
    Aangezien Apple nooit de prijs laat zakken van hun apparaten, zullen ze wel een erg goede toevoeging moeten bedenken.
    Ik ben in ieder geval klaar met het eindeloze wachten op John Ivy en consorten.
    Voor mij wordt ‘t de Moto 360 met metalen bandje. Prachtig design, voldoende pixels en redelijke toepassingen. En een goede prijs. Over 2 jaar zal Apple Watch misschien interessant worden. Maar ik denk toch dat ze achter blijven lopen op gebied van gebruikerservaring. We shall see.

  22. Heb vooral twijfels over succes van de echt dure uitvoeringen. Een gouden horloge is duur, maar koop je voor het leven. En niet om na 3 jaar erachter te komen dat er niks meer fatsoenlijk op draait en je hopeloos achter loopt.

  23. Origineel geplaatst door willem
    Ik ben eerlijk gezegd niet onder de indruk. Resolutie OK, maar mogelijkheden nog beperkt. Maar zoals iemand hiervoor al eerder schreef: wat niet is kan nog komen.

    De mogelijkheden komen zo ver als de creativiteit van de ontwikkelaars. En dat zijn heel veel creatieve, “concurrerende” breinen bij elkaar. Als je één ding met zekerheid kunt stellen dan is het wel dat de mogelijkheden heel snel heel uitgebreid zullen worden.

    Origineel geplaatst door ZuurkoolmetVettejus
    …het meest frustrerende lijkt me nog dat kansloze “gepriegel”
    op een schermpje net iets groter dan een postzegel…

    Heeft Apple dan niet genoeg credits bij jou opgebouwd op het gebied van usability? Ze presteren het keer op keer, jaar op jaar om de interface zo te ontwikkelen dat deze erg fijn werkt op verschillende grootte van devices. Heb vertrouwen dat ze je niet laten priegelen. Pinchen zal bijvoorbeeld uit den boze zijn.

  24. nou sta ik echt te trappelen want ik ben sowieso al een watch-o-fiel…. maar wat ik me nog afvraag: ik gebruik met sporten een (prima) Bluetooth headset icm m’n iPhone, logischerwijs wil ik straks ook m’n Apple watch gaan gebruiken met t sporten…. ergo: kan ik beide apparaten gelijktijdig koppelen middels Bluetooth aan m’n iPhone?? …..

  25. @Teebee: Daar ben ik ook benieuwd naar. Volgens mij kan t technisch wel.
    Een andere vraag voor sporters is trouwens of de Apple Watch tijdens beweging en doorlopend hartslag kan blijven meten. De andere smartwatches kunnen dat namelijk niet. Daar moet je echt een aantal seconden de pols stilhouden en de meting handmatig aanzetten. Op dat gebied zou Apple het verschil kunnen maken.

  26. Ben ik de enige hier die de apple watch er niet uit vind zien? Of ligt het aan mij?

    Normaal gesproken koop ik alles van apple. Maar ik snap nou niet precies het nut is van een Apple Watch; los van dat je het bij sporten en monitoren van je gezondheid kunt gebruiken.

  27. Ik denk dat Apple de plank hier compleet mee mis slaat. Ik heb nu een Pebble, die werkt prima: notificaties. Het is jammer dat ze statisch zijn en dat de Pebble geen input accepteert maar de accu gaat 4-5 dagen mee.

    Waarom zou ik in godsnaam een Apple Watch kopen die beperkt is in zijn functionaliteit, duur is, foeilelijk is, en qua functionaliteit eigenlijk volledig afhangt van thirdparty apps. Die er waarschijnlijk niet gaan komen (gebruikt bijvoorbeeld iemand Passbook wel eens?).

    Het wordt een gimmick, een dure gimmick. En er zijn veel mooiere, interessantere Android watches. En met flop zoveel (iOS8) van Apple is de keuze steeds makkelijker.

  28. Origineel geplaatst door indo
    Ben ik de enige hier die de apple watch er niet uit vind zien? Of ligt het aan mij?
    Normaal gesproken koop ik alles van apple. Maar ik snap nou niet precies het nut is van een Apple Watch; los van dat je het bij sporten en monitoren van je gezondheid kunt gebruiken.

    …. ligt idd mi aan jou (en een enkele andere) 😉

    Maar houd in gedachte: over smaak valt nu eenmaal niet te twisten

  29. Ik zit te twijfelen over de maat.. Zal ik de kleine of grote variant gaan kopen als die uitkomt? Lijkt nog weinig geschreven te zijn over het formaat.

  30. Maak hem de helft dunner, voorzie hem van saffierglas en een keramische band. Laat hem mijn hartslag, bloeddruk en suikerspiegel monitoren en ik neem er een.

    Om nu als Michael Knight tegen m’n te dikke horloge te staan lullen gaat toch echt niet gebeuren. (Tenzij Kitt er ook bij hoort natuurlijk).

  31. @AppleLion: misschien is deze wat voor jou: http://tweakers.net/reviews/3696/1/samsung-gear-s-een-smartphone-om-je-pols-gevouwen-inleiding.html samsung heeft er zelfs eentje met een sim-kaart slot en een on-screen keyboard!!:

  32. Hevige fan van Apple maar hier ga ik voor passen :-).
    Lijkt mij echt geen meerwaarde.
    Wel een leuk hebbeding als je geld teveel hebt.

  33. Ja, als je geen gevoel hebt voor design of kunst koop dan vooral, met al die azijnpissers, die goedkope plastic Android-rommel van Samsung.

  34. @eiskoud: de horloge is niet volledig waterdicht dwz dat je er niet onder de douche kunt maar hij kan wel tegen regendruppels en je handen wassen.en de prijs begint rond de 300 euro

  35. @emeel: @Ron E.: kijk jij ook maar even op apple.com/nl/watch, want jij hebt er blijkbaar ook geen verstand van -__-. Met je saffierglas, dat heeft ie al! Hartslag meten? Apple is niet van de jaren 3o

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.