TimesUpp iPhone reistijd file alarm

‘File-alarm’ TimesUpp toont alle files in Nederland op kaart

De Nederlandse iPhone-app TimesUpp laat voortaan de Nederlandse files op kaart zien. Je ziet de lengte en het aantal minuten vertraging.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

TimesUpp iPhone reistijd file alarmDe Nederlandse iPhone-app TimesUpp geeft al even een melding wanneer je moet vertrekken naar je volgende afspraak. Maar nu is de Nederlandse applicatie afkomstig van ex-medewerkers van TomTom ook op een andere manier nuttig. Na een update laat TimesUpp in één oogopslag zien waar er files in Nederland staan. De verkeersstremmingen worden duidelijk gemaakt op een kaart.

Op het tabblad Files zie je uitgezoomd hoeveel minuten vertraging aan de orde is in een omgeving. Zoom je in, dan zie je duidelijk om welke weg het gaat en van waar tot waar de file staat. Het langzaam rijdende tot stilstaande verkeer wordt aangeduid met een rode streep op de weg.

Een tik op een minutental geeft meer informatie prijs. Wordt er nog een beetje doorgereden? Hoe lang is de file? Je ziet er eveneens bij op welke kant van de weg de ophoping plaatsvindt. De informatie wordt live bijgewerkt: zo zien we het stilstaande verkeer op de N201 van Hilversum naar ‘s-Graveland tijdens het testen slinken van 2 naar 1 kilometer; 16 minuten naar 9 minuten vertraging onderweg.

TimesUpp tabblad Files TimesUpp files op kaart iPhone

TimesUpp noemt zichzelf een ‘file-alarm’. De applicatie leest je agenda-afspraken uit en kijkt wanneer je voor welke afspraak moet vertrekken. De app had dus al beschikking over de files in Nederland, maar maakt de informatie nu voor alle gebruikers inzichtelijk. Ook als je geen alarm zet voor je volgende afspraak.

De app is helaas nog niet geoptimaliseerd voor de schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Lees ook onze TimesUpp review

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2015, 23:16
Categorie Apps
Onderwerpen file, timesupp, verkeer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.