Pantelligent

Pantelligent: slimme pan helpt met recepten

De Pantelligent is een slimme pan met hittesensor, die je vanuit een app vertelt wanneer je bijvoorbeeld een stuk vlees moet draaien.

PantelligentWanneer moet je een biefstuk tijdens het bakken omdraaien? Het is voor velen giswerk, maar een slimme pan wil aan het gokken een einde maken. De Pantelligent is een pan met een ingebouwde hittesensor, die via Bluetooth met de iPhone verbinding maakt. Door in de app aan te geven wat je wil bakken, geeft de pan aan hoe hoog het vuur moet en wanneer je vlees of ander voedsel moet omscheppen.

Pantelligent appOmdat de Pantelligent constant de temperatuur en de baktijd in de gaten houdt, weet de iPhone-app precies wanneer het tijd is om bijvoorbeeld het vlees te draaien. Staat het vuur onder de pan te hoog? Dan vraagt de app je om het gas iets te temperen. Bij ingewikkelde kookprojecten is er een stappenlijst, die vertelt wanneer je iedere keer je groente, vlees of andere ingrediënten moet draaien. De iPhone-app van Pantelligent stuurt een pushbericht zodat je eten klaar is.

Volgens de makers zorgt Pantelligent ervoor dat je zo zorgvuldig bakt, dat bijvoorbeeld een stuk vlees net zo lekker als in een restaurant smaakt. Dat moge zo zijn, maar je bent bij je maaltijden wel beperkt tot de recepten die je in de app kunt vinden. Voor ieder ingrediënt is er namelijk een andere baktijd of temperatuur nodig, en de pan helpt je hier alleen mee als de app weet wat je wil maken.

Je kunt de Pantelligent op Kickstarter bestellen door minstens 199 dollar te doneren – plus 30 dollar aan verzendkosten. De pan wordt alleen verzonden als de makers hun streefbedrag van 30.000 dollar inzamelen, maar de kans is groot dat dit zal gebeuren.

Keukengerei lijkt steeds slimmer te worden. We schreven laatst bijvoorbeeld ook over de Drop – een slimme weegschaal die de ingrediënten van een recept aanpast op basis van je wegingen. Die weegschaal wordt sinds deze week uitgeleverd aan mensen die ‘m hebben besteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2014, 19:09
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, koken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.