iCloud fotobibliotheek met een enkele foto op de iPhone, iPad en Mac.

Mijlpaal: er zijn nu 1 miljard Apple-toestellen in gebruik

Er zijn nu 1 miljard Apple-toestellen in gebruik, heeft Apple bekendgemaakt. Het gaat om toestellen die nog regelmatig gebruik maken van de App Store en iCloud, inclusief Apple TV's en Apple Watches.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Dankzij de Apple Watch en de Apple TV is het aantal Apple-toestellen dat actief wordt gebruikt flink gestegen. Apple maakte bij de presentatie van de kwartaalcijfers bekend dat er nu 1 miljard Apple-toestellen nog regelmatig worden gebruikt. Er zijn in totaal wel meer dan 1 miljard toestellen verkocht en verscheept, maar een deel daarvan ligt in de kast of op de gadgetbegraafplaats.

iCloud fotobibliotheek met een enkele foto op de iPhone, iPad en Mac.

1 miljard actieve toestellen

In januari 2015 maakte Apple bekend dat ze hun 1 miljardste iOS-toestel hadden verkocht. Het cijfer dat ze nu bekendmaken is iets anders: het gaat om alle Apple-aparaten, inclusief Mac, Apple Watch en Apple TV, die nog regelmatig contact leggen met de App Store en iCloud. Op basis daarvan bepaalt Apple of er nog actief gebruik van wordt gemaakt.

Als je naar alle cijfers kijkt, dan blijft de iPhone veruit het belangrijkste voor Apple. Afgelopen kwartaal verkocht Apple er 74,8 miljoen stuks. Dat was een tegenvaller voor beleggers, maar het is nog steeds een indrukwekkend cijfer. Geen enkele smartphonefabrikant doet Apple dat na en maakt tegelijk zoveel winst.

Ook de Apple TV en de Apple Watch doen het goed: uit de categorie ‘Overig’ blijkt dat er een groei van 62 procent is gemaakt. Exacte cijfers geeft Apple helaas niet.

Wil je meer weten over de kwartaalcijfers en onze grafieken bekijken, check dan onderstaand artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2016, 22:08
Categorie iDevices
Onderwerpen apple, cijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.