Reacties voor: Apple verhoogt App Store-prijzen in Nederland, België en andere eurolanden

De prijzen in de App Store gaan omhoog. In plaats van 99 cent betaal je voortaan €1,09 voor de goedkoopste apps. Apple noemt valutakoersen als belangrijkste reden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Vreemd, een prijs die mee beweegt…maar nooit omlaag gaat.

    Kan mij de tijden nog herinneren dat apps € 0,79 kosten.

    🙁

  2. Ik was juist blij dat ze eindelijk gelijk liepen, als in €0,99 = $0,99. Lekker makkelijk bij het omrekenen.

    Een historie van minimumprijzen voor apps:

    €0,79
    €0,89
    €0,99
    (binnenkort) €1,09

  3. Volgens Siri is $1 maar €0,92 🤔
    Wat bedoelen ze met veranderende valutakoersen? Volgens mij is de euro de afgelopen tijd ook niet boven de dollar gekomen…

  4. Zijn Apple Music en iCloud dan nog wel 0.99 en 4,99 zolang je het abonnement laat lopen? Of gaat die automatisch ook omhoog?

  5. Origineel geplaatst door Emrys
    Zijn Apple Music en iCloud dan nog wel 0.99 en 4,99 zolang je het abonnement laat lopen? Of gaat die automatisch ook omhoog?

    Even goed lezen; het gaat om App Store prijzen 😉

  6. Raar die Amerikanen toch hoor 0,99 dollar is nu net 0,91 euro. Of 0,99 euro = 1,08 dollar 😶

  7. Ja tuurlijk Apple! We zijn er gewend aan geraakt.

    Apple fans vinden dit een logische zet. Zet hem op!

  8. Het gaat me echt niet om die paar centen verhoging. Ik word er niet armer van maar wanneer gaan we eens zien dat ook bij Apple de prijzen omlaag kan?

  9. Begin dit echt rete irritant te vinden van Apple. De koers Dollar / Euro schommelt al meer dan een jaar tussen de 1,05 en 1,15 en staat nu rond de 1,09. In de afgelopen twee jaar zie je steeds dat de euro wegzakt naar een 1:1 koers en zich daarna weer keurig herstelt. Kortom op de lange termijn is er steeds weinig aan de hand. Maar iedere keer als de euro een beetje zakt dan grijpt Apple meteen de kans aan om de prijzen weer eens lekker met 10% te verhogen. Maar denk maar niet dat die prijzen ook maar ooit een keer naar beneden bijgesteld worden. Bovendien worden de winsten lekker in Europese belastingparadijzen gestalt dus tel op je winst. Die conversie naar de dollar wordt nooit echt gemaakt.

  10. Apple reageert snel op de rechtszaak van dat ze nieuwe producten moeten geven ipv opgelapt spul 😄

  11. Tim Cook, de CEO die alles voor de cijfers doet. Ondergang van veel CEO’s geweest en zelfs van bedrijven. Innovatie staat op laag pitje omdat alles in het werk wordt gezet om de omzet te verhogen.

  12. Prijzen van Apple producten zijn al verhoogd sinds onze nieuwe top man bij Apple werkt. Verbaast mij niet dat hij dit ook nog doet.

  13. Dan zullen de prijzen van de Apple store wel snel volgen! De winsten van Apple zijn de laatste jaren ook wel erg laag!
    Een lightning usb kabeltje voor 30 euro is immers te geef vergeleken met de prijzen van andere leveranciers!

  14. En dat zal zo blijven doorgaan tot de fractionele rente-ontvangsten van de Rothschild’s zullen geannuleerd zijn, hetgeen in volle vooruitgang is . . .

  15. Heb nu nog alles van Apple werkt goed maar het houd ergens op, de nieuwe prijzen van de macbook en de iPhone enzovoort zijn echt buiten proporties hoog geworden ik ga echt niet langer hier in mee, maar kies ik voor beter betaalbare alternatieve

  16. Hûh? Alleen maar kritische reacties?

    Geen goedpraters en incl/excl VAT/BTW cijfertjes-goochelaars deze keer??
    Zou Apple nu dan toch nog uiteindelijk het begrip en geduld van alle gebruikers hebben uitgeput? 🤔

  17. @Ferryman: nou speciaal voor jou dan…

    Apple zal wel moeten, want anders maken ze niet genoeg winst hoor. Dan kunnen ze de R&D van de iPhone 7S niet betalen. Wat natuurlijk wel weer een “amazing” smartphone wordt.

    Effe zonder gekheid, Apple drijft het op de spits. Al die prijsverhogingen kunnen er maar zo toe leiden dat er massaal naar de concurrent overgestapt gaat worden.

    Gelukkig heeft Android niet zon sterke app store als Apple. Dat weten ze ook, daarom kunnen ze de prijzen ook omhoog schroeven.

    Maar ik voorspel; binnen nu en 5 jaar, als ze door blijven gaan met verhogingen, zullen ze een giga terugslag krijgen. Het was al duur, en het wordt nog veel duurder. Niet op te brengen voor de meeste consumenten.

    Toch is de s8 ook niet goedkoop😉

  18. 10% verhoging….
    Dat is niet niks

  19. @Jos: maar je krijgt wel meer voor je geld bij de S8😊

  20. @Ruud: Of je koopt niet meer het nieuwste model, als de iPhone 7 uit is koop je de 6 of 6s voorbeeld.

  21. Vraag me af hoe lang de Apple klanten hier blij mee gaan blijven. Tarieven omhoog, bij de iPhone de earphone jack weg en een lightning connector die alleen voor Apple zelf voordelen met zich brengt. (topmodel iPhone past niet zomaar op de top MacBook Pro bovendien) En de competitie zit niet bepaald stil: de hardware evenaart Apple in veel gevallen, en overtreft Apple misschien zelfs al (S8). Apple stootte mij al eerder al af met de vreemde MacBook Pro omissies – poorten en MagSafe – waardoor binnen ons kantoor Dell weer voet aan de grond kreeg. Ik verlies m’n liefde voor Apple een beetje. Ik hoop dat het een uitglijdertje is en dat ze snel weer primair op tevreden clientèle gaan koersen. Een tevreden Apple Fan Schare is bereid Apple toeslag te betalen en blijft dan nog blij ook. Maar dat zal niet opgaan voor teleurgestelde klanten verwacht ik. Ik kijk uit naar positief Apple nieuws…

  22. @Bas: Het is heel simpel, van €0,99 is ruim €0,17 BTW. €0,82 is (nu) $0,897. Om op netto $0,99 (waarvan 70% direct naar de app developers gaat) te komen zouden we €1,106 moeten betalen. Niks onredelijks aan de prijsverhoging dus!

    Nog een tip, voor wie Apple Music wil: de vermoedelijk komende prijsverhoging voor Apple Music kun je voor zijn door een jaar-abonnement te nemen voor €99. Dat kun je betalen van je (als je slim bent met korting gekochte) iTunes saldo, als je dat bij account – abonnementen beheer aangeeft.

    Heb je ooit 20% korting gehad dan betaal je dus eigenlijk maar €79,20 ipv €119,88.

  23. Origineel geplaatst door bm
    @Bas: Het is heel simpel, van €0,99 is ruim €0,17 BTW. €0,82 is (nu) $0,897. Om op netto $0,99 (waarvan 70% direct naar de app developers gaat) te komen zouden we €1,106 moeten betalen. Niks onredelijks aan de prijsverhoging dus!

    Nog een tip, voor wie Apple Music wil: de vermoedelijk komende prijsverhoging voor Apple Music kun je voor zijn door een jaar-abonnement te nemen voor €99. Dat kun je betalen van je (als je slim bent met korting gekochte) iTunes saldo, als je dat bij account – abonnementen beheer aangeeft.

    Heb je ooit 20% korting gehad dan betaal je dus eigenlijk maar €79,20 ipv €119,88.

    Ah… de eerste en tot nu toe enige die het allemaal prima vindt. Daarnaast heb ik wel wat twijfels mbt je berekening. De rest van de reageerders is overwegend negatief en met reden. Apple knabbelt behoorlijk aan de goodwill die het heeft opgebouwd de laatste jaren

  24. Ja hoor, het komt door de wisselkoersen 🙂 De mensen geloven ook alles.

    Feit: de euro staat nu ten opzichte van de dollar precies even hoog als op 1 januari 2016 en ongeveer 4% hoger als op 1 januari 2017.

    Dat is dus in dollars voor Apple in 2017 al 4% winst. Oh ja, plus de prijsverhoging….

  25. @Mike: dit. Niet de klanten staan voorop, maar de aandeelhouders. Elk jaar een minimale update (ze kopen het toch wel) in plaats van een perfectionistische ceo aan het roer.
    Geld geld geld geld geld.

  26. Grappig al die kritische opmerkingen, maar nagenoeg niemand zal hierdoor zijn apple product opgeven. Dat zou pas even statement zijn. Apple weet dit. Mocht het over een paar anders zijn dan passen ze hun strategie weer aan. Tot die tijd gaan ze tot het uiterste om winst te maken. Klinkt als elk ander commercieel bedrijf…

  27. @Cihan:

    Dat zei je ook van de S5, S6 etc…. up nu.nl had je een ban voor je trol…..

  28. @Rrick:

    Daarom, ik hoor al 10 jaar, ja maar over tig jaar dan keren de consumenten Apple de rug toe…. het is alleen maar toegenomen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.