Tim Cook op podium

Apple wil verder kijken dan iOS

Apple overweegt om meer apps en diensten op andere platformen (zoals Android) beschikbaar te stellen. Apple Music was een proefkonijn om te kijken hoe het zou bevallen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple Music was nog maar het begin. Apple is van plan om nog meer apps op andere platformen uit te brengen, zo vertelde Tim Cook tijdens een bijeenkomst voor het personeel. Cook sprak over de plannen voor 2016, samen met andere topmensen, waaronder het pas benoemde hoofd operationele zaken (COO) Jeff Williams.

Tim Cook op podium

De bijeenkomst vond plaats op het hoofdkwartier van Apple op Infinite Loop in Cupertino. Cook vertelde dat hij enthousiast was over toekomstige producten die er dit jaar aankomen vanuit de divisies hardware, software en diensten. Ook vertelde hij dat er op de langere termijn nog wat minder voor de hand liggende hardware-aankondigingen aankomen, waarbij hij misschien wel doelt op een Apple Car. Wat software betreft beloofde Cook dat Apple diensten wil laten groeien via andere platformen. Apple Music voor Android was daarbij een proefkonijn om te kijken hoe het zou bevallen. Het opent de deur voor meer apps op andere platformen.

Momenteel is het zo dat de meeste Apple-diensten alleen met iOS en OS X werken, al zijn er ook wel uitzonderingen. Zo kun je iCloud en iCloud Drive in combinatie met Windows gebruiken en is iTunes ook op Windows beschikbaar. Gebruik je Google-diensten, dan kun je ook gewoon een iPhone en een Android-tablet naast elkaar gebruiken. Google en Microsoft brengen hun apps al voor meerdere platformen uit. Toch is het de vraag in hoeverre gebruikers van andere platformen (zoals Android) zitten te springen om diensten zoals Apple Music te gaan gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2016, 9:26
Categorie Apple
Onderwerpen apple, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.