itunes-muziek

Apple zoekt muziekjournalist met kennis van popcultuur

Apple zoekt een ervaren muziekjournalist met kennis van popcultuur. De vacature wijst opnieuw op plannen om een vernieuwde iTunes-muziekdienst te lanceren, waarbij aanbevelingen van kenners meer centraal staan.

Apple is op zoek naar een nieuwe medewerker voor het iTunes-team, die ervaring heeft met het schrijven over popcultuur. Vooral een achtergrond in muziekjournalistiek wordt gewaardeerd. De medewerker gaat zelf stukken schrijven, maar stuurt ook een groep van freelance-schrijvers aan die muziek, boeken en films recenseren. Het deel van het werk heeft betrekking op speciale projecten en promoties. Alles wijst erop dat deze nieuwe medewerkers gaan werken aan het ‘nieuwe iTunes’, een muziekdienst gebaseerd op een vernieuwde versie van Beats Music.

itunes-muziek

Eerder vandaag meldde muziektijdschrift Billboard dat Apple een flinke schoonveegactie heeft gepland voor iTunes. Allerlei oude nummers en covers moeten daarbij verdwijnen, zodat de oorspronkelijke nummers gemakkelijker te vinden zijn. Dat alles ter voorbereiding op een nieuwe muziekdienst, die $7,99 per maand moet gaan kosten. Een gratis variant komt er niet, zoals bij Spotify. Mogelijk gaat Apple de nieuwe muziekstreamingdienst in het voorjaar of de zomer van 2015 aankondigen, gelijktijdig met iOS 8.4.

Een belangrijke peiler in de nieuwe muziekdienst lijkt curatie te gaan worden. Apple neemt binnenkort de bekende BBC-radiopresentator Zane Lowe in dienst. Hij heeft veel kennis van muziek en zou als smaakmaker of curator aan de slag kunnen gaan.

De rol van de muziekjournalist die Apple zoekt, sluit daarop aan. De vacature werd gespot door Music Ally en wijst op redactionele werkzaamheden. Je moet een ervaren schrijver zijn, met een brede achtergrond in popcultuur. Ook moet je flink wat contacten hebben in de freelancers-wereld en mensen kennen die kunnen schrijven over allerlei zaken rondom popcultuur. Het gaat daarbij om meer dan muziek. Ook boeken en films komen aan bod. De nieuwe medewerker moet vooral ook ervaring hebben met projectmanagement, want het wordt zijn/haar taak om de productie van alle content aan te sturen.

Diverse activiteiten van Apple wijzen op vernieuwingen bij iTunes. Die veranderingen zijn ook wel nodig, omdat het huidige iTunes-verkoopmodel z’n langste tijd heeft gehad. Mensen kopen door de opkomst van streaming muziekdiensten steeds minder losse nummers. Apple nam Beats Music en media-analysebedrijf Semetric over, haalde de al eerder genoemde DJ Zane Lowe in huis en heeft muzikale zwaargewichten Dr. Dre en Jimmy Iovine op speciale projecten gezet.

Denk je nu: die baan is je op het lijf geschreven? Je gaat werken vanuit Londen en kunt hier de vacature vinden. Succes!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2015, 16:48
Categorieën Diensten, Geruchten
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.