‘Apple TV krijgt op 18 september ook update’

De update van de Apple TV komt op 18 september, zegt WSJ. Daarin zit een nieuwe manier van AirPlay afspelen: je kunt rechtstreeks streamen van de server naar je Apple TV.

Apple TVApple kondigde tijdens het iPhone-evenement op 10 september niets aan over de Apple TV. Er was geen nieuwe Apple TV op het podium te zien en de software die erop draait werd ook niet vernieuwd. Maar volgens de Wall Street Journal zullen we volgende week meer gaan horen. Interne bronnen hebben WSJ verteld dat er op 18 september een software-update voor de Apple TV aankomt. Dit is dezelfde dag waarop iOS 7 aan het grote publiek beschikbaar wordt gesteld. De website spreekt over aanpassingen in de manier waarop AirPlay werkt, het draadloos streamen van content vanaf je iOS-apparaat naar een televisie of ander groot scherm. Je zou dat als volgt moeten voorstellen: mensen die content via iTunes hebben gekocht kunnen dat straks ook op tv’s van vrienden afspelen via AirPlay.


Het verschil met de huidige situatie is dat je de content direct via internet kunt streamen, ook als de Apple TV staat geregistreerd op een heel ander iTunes-account. Nu moeten gebruikers eerste content naar hun iPhone of iPad downloaden en van daaruit naar de tv streamen. De nieuwe manier van streamen lijkt op die van Google’s Chromecast, die kortgeleden werd aangekondigd. Dat het niet aan bod kwam tijdens het Apple-evenement met Tim Cook, kan betekenen dat Apple de update niet zo belangrijk vindt of dat ze liever alleen over de nieuwe telefoons wilden praten. Hoewel… het iTunes Festival en de architectuur van nieuwe Apple Stores kwam gisteren ook vrij uitgebreid aan bod, terwijl iTunes Radio nauwelijks aandacht kreeg.

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 september 2013 om 12:31
Onderwerp
Categorie
iDevices

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.