Apple TV krijgt ondersteuning voor Bluetooth-toetsenborden

De Apple TV krijgt ondersteuning voor Bluetooth-toetsenborden. Dat is af te leiden uit de betasoftware voor de Apple TV. Je kunt zo gemakkelijker teksten, wachtwoorden en zoektermen invoeren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple tv bluetoothApple gaat Bluetooth op de Apple TV ondersteunen. Dat is af te leiden uit de laatste betasoftware voor de Apple TV, waaraan een nieuw Bluetooth-menu is toegevoegd. Je kunt van daaruit ook draadloze toetsenborden koppelen met je Apple TV. Het invoeren van wachtwoorden en zoektermen wordt daarmee een stuk gemakkelijker. Je hebt ook de afstandsbediening niet meer nodig, maar bladert met de pijltjes van het toetsenbord door het menu van je Apple TV. Met de Enter-toets kun je het afspelen starten en stoppen. Via de Esc-toets ga je een niveau omhoog of terug naar het menu.

Het was al mogelijk om met je iOS-apparaat verbinding te maken met je Apple TV, waarna je via het schermtoetsenbordje teksten kunt invoeren. Straks kun je ook gewoon een toetsenbordje op de salontafel leggen.

Vooral het zoeken naar een tv-serie of film gaat via een fysiek toetsenbordje een stuk sneller. Het lijkt erop dat Apple alleen van plan is om Bluetooth-toetsenborden te ondersteunen, want het blijkt niet mogelijk om Bluetooth-speakers, -muizen en Macs met de Apple TV te verbinden. Eventueel kunnen externe partijen afstandsbedieningen voor de Apple TV gaan maken. Ook kan Apple zelf de afstandsbediening gaan verbeteren, bijvoorbeeld door een Siri-microfoon met ruisonderdrukking toe te gaan voegen. Die kan via het A2DP-profiel de data doorsturen naar de Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2012, 10:38
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.