Apple TV krijgt ondersteuning voor Bluetooth-toetsenborden

De Apple TV krijgt ondersteuning voor Bluetooth-toetsenborden. Dat is af te leiden uit de betasoftware voor de Apple TV. Je kunt zo gemakkelijker teksten, wachtwoorden en zoektermen invoeren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple tv bluetoothApple gaat Bluetooth op de Apple TV ondersteunen. Dat is af te leiden uit de laatste betasoftware voor de Apple TV, waaraan een nieuw Bluetooth-menu is toegevoegd. Je kunt van daaruit ook draadloze toetsenborden koppelen met je Apple TV. Het invoeren van wachtwoorden en zoektermen wordt daarmee een stuk gemakkelijker. Je hebt ook de afstandsbediening niet meer nodig, maar bladert met de pijltjes van het toetsenbord door het menu van je Apple TV. Met de Enter-toets kun je het afspelen starten en stoppen. Via de Esc-toets ga je een niveau omhoog of terug naar het menu.


Het was al mogelijk om met je iOS-apparaat verbinding te maken met je Apple TV, waarna je via het schermtoetsenbordje teksten kunt invoeren. Straks kun je ook gewoon een toetsenbordje op de salontafel leggen.

Vooral het zoeken naar een tv-serie of film gaat via een fysiek toetsenbordje een stuk sneller. Het lijkt erop dat Apple alleen van plan is om Bluetooth-toetsenborden te ondersteunen, want het blijkt niet mogelijk om Bluetooth-speakers, -muizen en Macs met de Apple TV te verbinden. Eventueel kunnen externe partijen afstandsbedieningen voor de Apple TV gaan maken. Ook kan Apple zelf de afstandsbediening gaan verbeteren, bijvoorbeeld door een Siri-microfoon met ruisonderdrukking toe te gaan voegen. Die kan via het A2DP-profiel de data doorsturen naar de Apple TV.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 december 2012 om 10:38
Onderwerp
Categorie
iDevices

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.