Ben Keighran verlaat Apple

Apple TV-designer vertrekt bij Apple

Apple TV-designer Ben Keighran gaat Apple verlaten, nadat hij 3 jaar aan de nieuwste Apple TV-interface heeft gewerkt. Keighran was afkomstig van start-up Chomp.

Een belangrijke ontwerper van de Apple TV-interface stapt op bij Apple. Ben Keighran heeft de afgelopen drie jaar gewerkt aan het uiterlijk van de software op de Apple TV 4. Het is hoog tijd om weer een eigen bedrijf te starten, vindt Keighran.

Ben Keighran verlaat Apple

De ontwerper kwam vier jaar geleden in dienst bij Apple door de overname van een bedrijf dat hij mede had opgericht: Chomp. Apple nam Chomp in 2012 over en sloot de app-zoekdienst een paar maanden later. De medewerkers kwamen op andere projecten binnen Apple terecht. Voor Keighran betekende het: ontwerpen van de Apple TV-interface. De andere mede-oprichter van Chomp, Cathy Edwards, vertrok twee jaar geleden al bij Apple.

Volgens Keighran heeft Apple allerlei oplossingen overwogen om uiteindelijk uit te komen bij de ervaring die we nu kennen van de Apple TV. Wel was hij betrokken bij één van de meest geheimzinnige projecten van de afgelopen jaren. Er werd al lange tijd gespeculeerd dat Apple bezig was om een Apple TV met apps te bouwen en mogelijk ook een eigen tv-dienst. Gaandeweg kwam de focus steeds anders te liggen en moest het idee om live-tv op de Apple TV aan te bieden in de ijskast worden gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2016, 22:02
Categorie Apple
Onderwerpen apple tv, personeel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.