Reacties voor: Nieuwe Apple TV heeft betere Wi-Fi en Bluetooth, sterke nadruk op games

Bij de nieuwe Apple TV ligt de nadruk sterk op games. Ook is er betere Bluetooth en Wi-Fi en wordt het mogelijk om complexere gamecontrollers te gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. Apple heeft slim ingespeeld op het feit dat iemand een apple tv vooral koopt om te kunnen streamen, muziek en films bijv., een apple tv koper krijgt nu ook nog eens de vrijheid om hem als “gameconsole” te gebruiken.
    Gelijk concurrentie tegen Microsoft en Sony, ik denk alleen zelf dat het niet een heel groot succes gaat worden dat gamen, veel jongeren hebben liever een playstation dan een Apple tv maar we zullen zien 😉

  2. Ik hoop wel dat ze dan directe besturing via hun eigen opgezette model van controllers toestaan, anders heb ik die mad Catz ctrli alleen voor mijn iPad gekocht.

    Daar zitten al twee joysticks, een drukgevoelige dimensional pad, vier drukgevoelige knoppe, twee Triggers en twee bumpers op. Wat heb je nog meer nodig? 🙂

  3. pff 150-200 euro

    ik wil alleen kodi op mijn Apple TV.
    voor game koop ik wel een steam box ofzo.

  4. Hopelijk werkt tie ook als tie in een kast staat.
    Hoef’m niet te zien

  5. @@rno: hoop het ook! Het bereik van dat ding is vreselijk Je moet er echt op mikken

  6. Ben nog steeds blij met me ATV 1. Zie geen reden voor een upgrade.

  7. Apple TV wordt dus soort gamecomputer.
    Voor mij was de aanpak dat de Apple TV juist alleen een goed betaalbaar doorgeefkastje was voor alle Apple apparatuur en internet-opties juist subliem. Ik miste eigenlijk alleen nog een goede audio-output (heb ik een aparte Airport voor aangeschaft).
    Gaan we nu een ontwikkeling krijgen met allemaal specifieke games voor alleen de Apple TV (en niet voor de iPad, MacBook of iMac)?
    Dat lijkt me dan een Apple onwaardige ontwikkeling.

  8. Kom maar op met dat ding, kan me atv3 mooi naar de slaapkamer, kan ik daar verder met andere ‘spelletjes’.

  9. Ik mis nog steeds nieuws over in mijn ogen een van de belangrijkste features: een fatsoenlijke mediaspeler waarmee ik rechtstreeks bestanden vanaf m’n NAS kan afspelen.
    Toch een van de redenen waarom de ATV2 nog steeds zo populair is!

  10. blijft grappig; gigantisch blije of negatieve reacties op een artikel van een product dat zeker tot 9 september niet bestaat.
    Waar dus geen normaal mens enige kennis van heeft of kan hebben.

  11. Krijg het idee dat je infinity blade erop kunt spelen aangezien de remote sensoren krijgt etc. 🙂 lijkt me wel grappig om zo te lopen slashen voor de tv terwijl vrouwlief teen mom 2 wil kijken 🙂

  12. Ik heb zelf een samsung tv die werkt perfect voor apps zoals Plex, Netflix en youtube. Muziek gaat via Sonos.
    Nu vraag ik mij af wat is dan nog de meerwaarde van een tv?
    Foto’s kijken kan ik me nog wel voorstellen, gamen lijkt me wel leuk, heb het op de tv3 geprobeerd en vond het nog niet zo dat het soepel liep.
    En 150-200€ moet toch nog wel wat extra op dan. We zullen het zien.

  13. @Alexander: D’r zit een barst in je plaat, je zegt steeds hetzelfde bij elk artikel over de nieuwe apple tv. Die klaagzang kennen we nou wel.Misschien moet je eerst eens een ‘fatsoenlijke’ NAS kopen, eentje mèt goeie iPhone app. Dan kun je gewoon alle content erop via airplay afspelen.Met een Apple TV kies je voor het Apple ecosysteem, de naam zegt ‘t eigenlijk al 😜. Wen d’r maar aan of stap over naar een ‘open’ ecosysteem.

  14. @Alexander: aangezien je straks allerlei apps op de AppleTV kan gaan zetten zal Firecore ook wel met een Infuse achtige app komen. Ben je meteen klaar. Dus relax, er komt een Appstore voor de AppleTV, dus die barst straks van de NAS controllers, media servers etc etc etc.

  15. Ok, gaan we weer dankzij Gonny 😉
    Grote iOS games als flappy bird spelen op het grote scherm YES eindelijk zo lang al op gewacht… Top of flop, mijn keuze weet je al!

  16. Heb een Apple TV2, de verbinding via de Mac met Airplay is waardeloos, iemand tips ? Nu we hier toch bezig zijn 🙂 Blijft continu haperen…eigenlijk dus niet te doen.

  17. Origineel geplaatst door Alexander
    Ik mis nog steeds nieuws over in mijn ogen een van de belangrijkste features: een fatsoenlijke mediaspeler waarmee ik rechtstreeks bestanden vanaf m’n NAS kan afspelen.
    Toch een van de redenen waarom de ATV2 nog steeds zo populair is!

    Hier kan ik perfect vanaf mijn NAS streamen, via Plex. Met mijn ATV3, zonder jailbreak. Simpelweg door middel van PlexConnect.

  18. Hopelijk dan wel betaalbare games, € 5 of zo zonder in-app aankoop gezeur. Zeker niet zoals bv de Wii dus waar je zo 40 euro voor een game betaalt, dan is het tot mislukken gedoemd.

  19. Origineel geplaatst door Kirsten
    Heb een Apple TV2, de verbinding via de Mac met Airplay is waardeloos, iemand tips ? Nu we hier toch bezig zijn Blijft continu haperen…eigenlijk dus niet te doen.

    Airplay? Ik neem aan dat je ‘ thuisdeling’ bedoeld? Zo niet, dan is dat je oplossing. Stream je film niet via Airplay, maar zet op je Mac in iTunes thuisdeling aan en op je ATV2 ook. Dat streamt een stuk fijner

  20. @emeel: Don’t shoot the messenger! Als iCulture alleen zou berichten over onderwerpen die iedereen interesseren zijn ze snel klaar.

    Hoewel ik ook niet (bij voorbaat) wildenthousiast wordt van games op de TV vind ik het wel interessant (en licht verontrustend) om te lezen dat Apple daar de nadruk op lijkt te gaan leggen.

    Dat kàn ook gevolgen hebben voor heel anderssoortige apps van derden, waar ik (en anderen, misschien zelfs jij 😉) wèl naar uitkijk(en).

    Zeker icm de berichten over Apple’s plannen om zelf content ervoor te gaan produceren kan dit bijvoorbeeld erop wijzen dat apps van andere contentproviders geweerd kunnen worden van de TV door de nieuwe hard- en software eenzijdig op games te focussen. Hoop maar van niet…

  21. @Flieps: Ik gebruik VLC op mijn MBP om films af te spelen. Als ik die via thuisdeling zou willen streamen moeten al mijn (al dan niet legaal gedownloade) films nog geconverteerd worden. Of zie ik dit fout??

  22. @psvu2: Ik heb ook een Samsung TV (ES8000) waar Plex, Netflix en Youtube e.d. op draait. Uiteindelijk gebruik ik liever mijn Apple TV voor Netflix en YouTube omdat de interface gewoon veel beter en vooral veel sneller werkt. Plex is enige wat ik nog via Samsung zelf doe.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.