Battery-case-teardown

iFixit haalt Apple’s Smart Battery Case uit elkaar

iFixit haalt de nieuwe Smart Battery Case uit elkaar. Wat zit er allemaal verstopt in deze controversiële iPhone 6(s) -case uit de keuken van Apple? iFixit zocht het uit.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Battery-case-teardown

De techneuten van iFixit kunnen nog niet met kerstvakantie. Apple verraste deze week namelijk vriend en vijand met de Smart Battery Case; een iPhone 6(s) hoes met ingebouwde accu. Wat zit er aan de binnenkant? Deze teardown van iFixit laat het zien.

iFixit lijkt zich er prima mee te vermaken om de batterijhoes uit elkaar te halen. “In een van de minst Apple-achtige moves in de geschiedenis, onthulde Apple deze Battery Case en hij is lelijk“, aldus de inleiding van de teardown.

Het mes in de Smart Battery Case

Om de binnenkant van de Smart Battery Case te bekijken wordt er geen subtiel gereedschap gebruikt. Vrijwel direct gaat het mes in de zachte binnenkant van de hoes, zodat de onderliggende accu zichtbaar wordt. Een klein gaatje in deze bekleding laat een lampje door, waaraan je ziet of de case aan het opladen is of niet.

Battery-case-teardown

Onder de bekleding wordt een metalen plaat zichtbaar, die de batterij beschermt en de case extra stevig maakt. De batterij zit hier onder verstopt, met een capaciteit van 1877 mAh en 3,8 Volt. Vervolgens wordt ook de Lightning-aansluiting vakkundig ontleed. Volgens iFixit zitten de meeste ‘slimme’ onderdelen van de Smart Battery Case in de software van je iPhone.

Een reparatiescore van 2 uit 10
Zo kun je in het Berichtencentrum zien hoe vol de case nog is en is zelfs op het toegangsscherm een extra batterij-icoon toegevoegd waarop de accustatus van de Battery Case staat. Als je kijkt met wat voor geweld iFixit de case uit elkaar heeft gehaald, zal het je niet verbazen dat de Smart Battery Case een score van 2 uit 10 scoort op het gebied van repareerbaarheid.

Wil je zelf ook een teardown uitvoeren net zoals iFixit? Sinds kort is er een uitgebreide kit beschikbaar waarmee je alle hulpmiddelen tot je beschikking hebt om dit te doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2015, 22:36
Categorie Accessoires
Onderwerpen batterij, case, ifixit, teardown

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.