Apple Tag

Gerucht: ‘Apple Tracker krijgt zeer nauwkeurige locatiebepaling’

Mogelijk dankzij Ultra-Wideband technologie

Apple kondigt mogelijk binnenkort haar eigen Apple Tags aan waarmee je spullen zoals sleutels terug kan vinden. Apple-analist Ming-Chi Kuo meldt nu dat deze trackers veel nauwkeuriger zijn dan soortgelijke accessoires dankzij Ultra-Wideband technologie.

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zover. De datum van Apple’s iPhone-event komt steeds dichterbij, want op 10 september kondigt Apple haar nieuwste producten aan. Eén van de producten die we verwachten is de Apple Tracker, een accessoire waarmee je zoekgeraakte voorwerpen kan opsporen. Er is nu meer informatie bekend over hoe nauwkeurig deze werken.

‘Apple’s tags zijn zeer nauwkeurig dankzij Ultra-Wideband technologie’

De nieuwe informatie is afkomstig van de Apple-analist Ming-Chi Kuo. Hij beweert dat Apple gebruik gaat maken van Ultra-Wideband technologie. Al eerder sprak de analist de verwachting uit dat de 2019 iPhones deze techniek zouden ondersteunen. Dankzij Ultra-Wideband is nauwkeurige indoor navigatie mogelijk, wat goed van pas komt bij deze trackers. Deze technologie heeft een beperkt bereik, maar is minder gevoelig voor obstakels en muren.

UWB is zo’n 100 keer nauwkeuriger dan Bluetooth LE en Wi-Fi, dat door veel andere trackers zoals Tile gebruikt wordt. Een nadeel is wel dat het bereik beperkt is. Het is nog niet duidelijk of Apple voor de trackers alleen gebruikmaakt van UWB of dat het gecombineerd wordt met Bluetooth. Dat laatste is wel waarschijnlijk, omdat de trackers anders alleen maar geschikt zouden zijn voor de nieuwste iPhones.

De afgelopen dagen is er steeds meer informatie naar buiten gekomen over de Apple Tracker. Zo gebruiken ze vermoedelijk augmented reality om je spullen terug te vinden en zijn ze onderdeel van de Zoek mijn-app. In ons artikel over de Apple Trackers lees je meer wat we ervan verwachten. Op 10 september onthult Apple mogelijk alle details van dit nieuwe accessoire.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2019, 18:10
Bron Bron MacRumors
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerp tracker

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.