Apple AR-bril concept

‘Apple werkt aan nieuw Siri-apparaat voor 2021 en laat je gezondheidsvragen stellen’

Apple heeft meerdere vernieuwingen voor Siri gepland, zo blijkt uit een gelekt document. Er wordt druk gewerkt aan een nieuw Siri-apparaat en in de toekomstig is het mogelijk om met de assistent over je gezondheid te praten.

‘Gezondheisvragen aan Siri stellen’

The Guardian heeft een gelekt stuk in handen gekregen, waarin onder andere de plannen voor een toekomstige versie van Siri omschreven zijn. De meest opvallende ontdekking gaat over een nieuwe gezondheidsfunctie. Apple wil gebruikers namelijk de mogelijkheid bieden om gezondheid gerelateerde vragen te stellen.


Het document omschrijft de plannen die Apple met Siri heeft, al is het weinig concreet. De grootste vernieuwingen staan gepland voor het najaar van 2021. Tegen die tijd zitten we al bij iOS 15, dus het zal nog even duren voordat we hiermee aan de slag kunnen. Siri moet je vanaf dat moment helpen met gezondheidsproblemen. Hoe dit er dan uit zou moeten zien en welke type vragen je dan kan stellen is niet bekend.

‘Nieuw Siri-apparaat in 2021’

Ook spreekt The Guardian over een nieuw apparaat waar Siri op zou draaien. Welk apparaat dit is, is niet bekend. De kans is echter groot dat het gaat om Apple’s aanstaande AR-bril. Siri zou daarbij een belangrijke rol spelen, bijvoorbeeld om bepaalde functies te gebruiken, toepassingen op te starten en meer. Siri speelt ook op de Apple Watch een grote rol. In de code van iOS 13 zijn ook al aanwijzingen gevonden voor een AR-bril met codenaam Garta.

Bekijk ook

Interne versie van iOS 13 verklapt Garta codenaam voor Apple's AR-bril

Apple lijkt nog steeds te werken aan een AR-bril. In een interne versie van iOS 13 zijn opnieuw aanwijzingen gevonden die wijzen naar een aankomende augmented reality-bril. De bril heeft de codenaam Garta.

Nieuwe functies voor nabije toekomst
Het gelekte document omschrijft ook een aantal updates voor Siri die onderdeel zijn van iOS 13. Veel van deze verbeteringen waren al bekend, zoals ondersteuning voor Zoek vrienden en het herkennen van muziek via Siri met Shazam op de Apple Watch. Ook omschrijft de bron een functie waarmee je muziek kan aanvragen op bijvoorbeeld je iPhone, waarna het afgespeeld wordt op de HomePod. Zeg bijvoorbeeld tegen Siri op je iPhone of Apple Watch “Speel Taylor Swift op mijn HomePod”. Momenteel is al iets soortgelijks mogelijk dankzij AirPlay 2. Of de bron hierop doelt, is niet helemaal duidelijk.

Bekijk ook

Siri en Shazam: muzieknummers herkennen en terugzoeken

Dankzij Siri kun je snel muzieknummers herkennen. Siri werkt hiervoor samen met Shazam, maar het is niet nodig om de Shazam-app op je toestel te hebben staan. Hoe werkt dit en waar vind je de herkende muziek terug?

Andere informatie die in het document staat, heeft betrekking op hoe Siri antwoord moet geven op gevoelige zaken, bijvoorbeeld de Me Too-discussie en op feministische vragen. Apple zou de antwoorden die Siri geeft de afgelopen tijd aangepast hebben. Als reactie zegt Apple dat ze eraan werken dat “de antwoorden van Siri relevant zijn voor alle gebruikers”. Apple wil met Siri neutraal reageren en geen mening vormen. Meer hierover lees je in het artikel van The Guardian.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.