Apple tracker wit

‘Zo ziet de Apple-tracker eruit: klein, wit en rond’

Rond wit schijfje

Apple werkt aan een Tile-concurrent, waarmee je spullen kunt terugvinden. Hoe deze tracker eruit ziet is mogelijk nu uitgelekt: het zou gaan om een klein, rond schijfje in de kleur wit. Hij is terug te vinden in een nieuw tabblad 'iTunes' in de Find My-app.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple-tracker: rond en wit

Het betekent dat er nog wat veranderingen aankomen voor de nieuwe Find My-app, die momenteel via de beta’s al in omloop is. Er komt een nieuw tabblad waarmee je items zoals tassen, sleutelbossen en dure jassen kunt terugvinden. Die moeten dan wel voorzien zijn van de Apple-tracker, het toekomstige accessoire dat de concurrentie moet aangaan met Tile. Apple heeft de tracker nog niet aangekondigd, maar er zijn inmiddels genoeg aanwijzingen. Zo ontdekte MacRumors nieuwe informatie over de tracker, waaronder het uiterlijk.


Apple’s ‘Tile’ is rond, wit en klein van formaat. Er zit een Apple-logo in het midden. Overigens houden we nog even een slag om de arm, want het zou een placeholder kunnen zijn voor het werkelijke accessoire. Het uiteindelijke uiterlijk zou dus nog kunnen afwijken. Het lijkt echter sterk op een eerder gelekte afbeelding van eerder dit jaar, dat ook klein en rond was. Het accessoire heeft codenaam B389 en is bedoeld om “alledaagse voorwerpen van een label te voorzien, zodat je ze nooit meer kwijtraakt”.

Loop je weg van een item waar de tracker aan hangt, dan krijg je een notificatie dat je iets vergeten bent. Je kunt ook op een knop drukken om een geluidje te laten afspelen. Je kunt ook ‘Veilige locaties’ instellen: dit zijn plekken waar je je spullen zorgeloos achter kunt laten, zoals thuis, op je werk of bij je ouders. Verder kun je de locatie van de items delen met vrienden en familie, net zoals nu al met je eigen locatie mogelijk is in de Zoek mijn vrienden-app.

Als je spullen met tracker niet terug kunt vinden, dan schakel je de ‘Verloren’-modus in. Andere iPhone-gebruikers zullen dan helpen om jouw zoekgeraakte items op te sporen. Vindt zo’n gebruiker jouw item, dan kan hij of zij eventueel de contactinformatie raadplegen en een berichtje sturen of opbellen. Mogelijk krijgt deze gebruiker ook een notificatie van Find My als er een zoekgeraakt item in de buurt is. De eigenaar van het item krijgt uiteraard ook een seintje.

Apple tracker wit

Items-tabblad in Find My

Al deze info is terug te vinden in het nieuwe Items-tabblad in de Find My-app. Eerder werd al bekend dat de tracker mogelijk gebruik maakt van AR-kit, zodat je rond kunt kijken waar je item ligt. Apple lijkt daarvoor een rode en een oranje ballon te willen gebruiken. Je kijkt dan rondga ongeveer in de kamer en waar de ballon zweeft ligt je item.

Find My items

Verwisselbare batterij
Apple zou de trackers willen voorzien van een verwisselbare batterij, mogelijk een knoopcel. “Schroef de achterkant van het item open en verwijder de batterij”, is een tekst die daarop wijst. Tile is nog maar pas overgestapt naar verwisselbare batterijen, waardoor je ze langer dan een jaar kunt gebruiken. Als de batterij bijna leeg is stuurt de tracker een waarschuwing naar de laatst bekende locatie.

Apple Tracker-item

Op 10 september horen we ongetwijfeld meer, als Apple alle aankondigingen voor september onthult.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.