Reacties voor: Apple-topman: ‘iPhone krijgt GPS-navigatie; knippen en plakken heeft lagere prioriteit’

Apple-marketingman Greg Joswiak zegt dat GPS-navigatie binnenkort beschikbaar komt, als een aantal complexe zaken zijn opgelost. Ook voor het maken van een Office-pakket zijn er nog wat technische obstakels.

Reacties: 28 reacties

  1. “knippen en plakken heeft lagere prioriteit’ LOL
    kunnen ze niet goed programmeren bij Apple? vraag maar help bij Microsoft

  2. Ja, daar knippen en plakken ze het OS bij elkaar 🙂 Werkt “geweldig !’

  3. @Jeroen:

    Haha! wel meer als alleen het os ook…

    Wel goed dat er navigatie komt op de iphone! Dit was toch het enige punt waarover ik twijfelde. Hoop dat tomtom er snel mee komt!

  4. Navigatie heeft voor mij minder belang dan knippen & plakken … Apple toch é 😉

  5. Inderdaad, kopiëren/knippen en plakken op de iPhone en hij is wat mij betreft af.

  6. Ik heb er niet e ht verstand van maar iets als knippen en plakken, lijkt me niet heelmoeilijk om met een update in te bouwen.

  7. Nou ‘t zit al zo’n 10 jaar standaard in OSX.
    Joswiak (ik dacht even dat het Wosniak was!) denkt dat Cut & Paste niet zo’n hoge prioriteit heeft. Heeft dit “Hoofd Marketing” ooit een van de 1 miljoen klanten gesproken?
    Nodig deze huncho eens uit via een e-mailtje, zodat hij het adres kan overtikken.
    Stuur hem eens een opdracht, die hij niet in zijn to-do lijst kan kopieren.
    Laat hem zijn eigen tekst van dit interview eens corrigeren.
    Of is hij analfabeet?
    Gebruikt dit hij zelf wel een iPhone?

    En dan dat ergerlijke gedraai rond GPS software -> meerdere leveranciers hebben het al liggen maar het is Apple zelf die het met zijn voorwaarden bemoeilijkt!

  8. Dat copy paste een lagere prioriteit heeft dan navigatie is puur een zakkelijke beslissing (mijn mening). Navigatieprogramma kunnen ze dan immers via de app store verkopen:s

    Ik zag laatst ergens dat apple enkele patenten heeft voor meer vingercombinaties etc. Dan zou het wel in de toekomst uitkomen hoop ik.

    En ben met Bacillus mee eens!

  9. Het knippen van bestanden is nog steeds in OS X niet mogelijk. Het is blijkbaar een enorm lastige feature 😀

  10. ik vraag me af wanneer msn messenger als aplicatie beschikbaar is….tomtom ben ik zit behieuw naar

  11. Copy/Paste is zo 1984! 🙂

  12. Komt knippen en plakken nou ooit of nooit?

  13. ik denk niet dat MSN zelf als app beschikbaar zal komen hoor Diablo. Is nogal Microsoft-achtig. 😉 Je zal genoegen moeten nemen met Apollo of Beejive of dergelijke. En er zullen nog wel meerdere apps komen hoor… Just wait and see! 🙂

  14. ooit

  15. ja ok het is wel microsoftachtig,maar op de normale Apple is ook msn te draaien,dus zou wel mooi zijn als er een app voor msn zou komen dat beejive vin ik niet zo handig,maar we zullen wel zien wat er allemaal komt….

  16. ik hoop dat die navigatie gewoon als update erbij zit. Het mag eigenlijk wel. Waarom heeft de telefoon anders GPS….

  17. knippen en plakken bedoel ik heb de iPhone nu 3 dagen en al talloze keren dacht ik bij me zelf “”knippen en plakken dat zou handig zijn!” en zo als ik al dacht ben ik niet de enige!! Ze maken er maar een prioriteit van potverdorie… Niet dat ik echt indruk maak op die jongens

  18. Nee, maar het is arrogante drollebakkerij dat dit nu als een gunst of feature verkocht wordt terwijl ze het er nota bene uit hebben moeten slopen !
    Als het er in de volgende release nog niet in zit krijgt deze JoswieWashet van mij een Windows Mobile bakkie kado.

  19. Ehm het is niet zo makkelijk als velen denken.
    1. Je moet een manier bedenken hoe je het makkelijkste met een touchscreen kunt selecteren en dan een commando dat nog niet in gebruik is maar wel makkelijk te onthouden bedenken welke het aan kan roepen.(bijvoorbeeld 1 vinger aan het begin, en met je andere schuif je over de tekst heen en dan wordt de tekst geselecteerd)
    2. Je moet deze commando’s inbouwen wat dus erg veel werk is aangezien dit heel anders is dan met de muis zal deze feature helemaal opnieuw ontworpen moeten worden met code en al!
    3. Je moet een manier inbouwen voor het plakken, hoe wil je iets plakken? 2 seconden vinger ingedrukt houden oid?
    4. Je moet dat weer inbouwen wat dus wel minder werk is(geheugen aanspreken -> tekst neerzetten en verwijderen uit het geheugen).

    Het is dus niet zo simpel als velen hier denken. Echter vind ik inderdaad wel dat apple er prioriteit van moet maken. Foto’s opslaan via Safari en Mail is al een goede verbetering maar nu nog tekst:)

  20. Alsjeblieft zeg.
    Wat is er simpeler dan een contextual menu (bij iets langer drukken) waar die opties allemaal inzitten. Op Mac sinds 1987. Ook hierarchisch / uitbreidbaar / plug-ins / scripts.
    Waar een wil is…..

  21. – Reactie verwijderd.

  22. @Dennis:
    Dat was toch juist het handige van een mobiel waar geen ‘vast’ toetsenbord bij zit; dat je makkelijk extra ‘toetsen’toe kon voegen… Het mag toch niet te moeilijk zijn om gewoon een aantal ‘FKeys’ toe te voegen. Sinds jaar en dag gebruikelijk op een Apple toetsenbord.
    Nog mooier zou inderdaad een contextueel menu zijn, is misschien wat lastiger programmeerwerk, maar ze doen nu al hetzelfde met een ‘é’ of een ‘ö’… Even bijvoorbeeld de letter ‘e’ ingedrukt houden en je ziet de verschillende tekens.
    En als het allemaal niet past, dan maak een kantelbaar toetsenbord zoals bij de blackberry; een standaard toetsenbord als je je iPhone rechtop houdt en een uitgebreid toetsenbord als je hem kantelt, dan kunnen de toetsen ook wat groter zijn, wat het typen weer makkelijker maakt…

  23. Als je bijvoorbeeld op je iPhone een reactie wilt typen op dit forum kun je het al zien; hou je iPhone rechtop en je hebt een beperkt toetsenbord, kantel hem en je hebt ineens veel meer ruimte. Maak dan naast ‘Vorige’ en ‘Volgende’ een toets met ‘A’ C’ & ‘V’ en iedereen is blij (-:

    Even offtopic: Kan iemand me vertellen of je op de één of andere manier een printer aan kunt sturen? Ook dat moet toch niet al te moeilijk zijn als je usb én wifi hebt…

  24. Moet inderdaad kunnen. OSX heeft alle Unix printerdrivers er standaard in zitten (CUPS) plus nog wat Apple e.a. zelf hebben ontwikkeld voor draadloos printen (Bonjour enz.).
    Ook dat is er met enige moeite dus uitgehaald, vanwege wat doorgaans heet de “veiligheid”
    (hulde voor wie begrijpt welke veiligheid er bedoeld wordt)

    Als we heel veel blijven zaniken stoppen ze het er misschien weer in, onder het mom van nieuwe functionaliteit.

  25. Wat ik nog ”mis” is een klok icoontje dat interactief is zoals het agenda icoontje, zodat je daarop de tijd kan zien. Ik weet dat je het in de bovenbalk ook kan zien maar het is gewoon een leuk detail dat ze als verassing kunnen inbouwen.
    Wat ik verder nog ”mis” is een videoapplicatie die is geintergreed in de standaard Camera app, omdat ik dat mooier vind staan.

  26. Als die GPS software er komt mag er wel hele een goede autolader/dock bij komen, want dat slurpt energie!

    Er zijn tot nu toe toch vrijwel geen goede autoladers voor de iPhone 3G?

  27. cut & paste? check de app store 🙂 zeker dat een of andere geek dat gaat maken voor apple en 4 dagen later is het als update in OSX beschikbaar 🙂

  28. Met de develop. software die je notabene moet kopen om wat voor je iphone te ontwikkelen.
    Zal er heus wel iemand een app. makken door middel van knippen en plakken om te kunnen knippen en plakken.
    Handige en luie jongens bij Apple.
    Waarom zelf doen als een ander het voor je doet en daar nog geld voor krijgen ook.
    op de 3g kan je zelf ontwikkelde software instaleren.
    En de navigatie komt ook wel goed igo draaid al op een iphone als je de diverse forums moet geloven en TOMTOM zou al klaar liggen op youtube vindt je wel de filmpjes van een draaiende igo op de iphone.
    De batterij duur is volgens Stevie J. beter.
    Oplader voor de auto gewoon de goedkoopste usb lader (7,95) je kabeltje mee karren maar.
    Koptelefoon erop aansluiten die je wilt kan ook ook voor een paar euro heb je al een verloopstukje met jawel ingebouwde microfoon .
    Het wordt nog wat met de iphone.
    Verbeteringen kunnen altijd van 2 naar 5 megapix. bluetooth en wifi mogelijkheden verder uitbreiden.geheugen nog meer bijv.
    Het oog wil ook wat en dat is htc met zijn modellen nog niet gelukt
    Mijn tytn2 gaat echt plaatsmaken voor de iphone ondanks de kritiek erop.
    ook door de zure apple kan je heen bijten en waarderen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.