Apple-topman: ‘iPhone krijgt GPS-navigatie; knippen en plakken heeft lagere prioriteit’

Apple-marketingman Greg Joswiak zegt dat GPS-navigatie binnenkort beschikbaar komt, als een aantal complexe zaken zijn opgelost. Ook voor het maken van een Office-pakket zijn er nog wat technische obstakels.

TomTom iPhoneExtremeTech had een interview met Greg Joswiak, hoofd iPod en iPhone Marketing bij Apple. Ze stelden twee belangrijke vragen over toekomstige functies in de Apple iPhone: navigatiesoftware en de mogelijkheid om tekst te knippen en te plakken. Volgens Joswiak heeft het met de complexiteit te maken dat er nog geen realtime routenavigatie mogelijk is. Hij verwacht volledige navigatiefuncties zodra de ontwikkelaars meer tijd krijgen.

“It will evolve”, zegt Joswiak. “I think our developers will amaze us”. ExtremeTech stelde de vraag omdat reviewer David Pogue (NYT) had gesuggereerd dat de GPS-ontvanger in de iPhone te zwak is voor echte realtime routenavigatie. Volgens Joswiak is dat niet het geval. Als de ontwikkelaars nog wat tijd krijgen komt het vanzelf goed. TeleNav en TomTom zijn beide bezig met navigatiesoftware.

Wat de andere functies op het wensenlijstje van iPhone-bezitters betreft, zijn een aantal op dit moment nog niet aan de orde wegens tijdgebrek en beperkingen van de huidige implementatie. De mogelijkheid om tekst te knippen en te plakken ontbreekt nog steeds omdat Apple prioriteit gaf aan andere functies in de iPhone 2.0 firmware. De Apple-topman wilde niet zeggen of de functie ooit beschikbaar komt, maar het lijkt er niet op dat Apple er haast mee gaat maken.

Wat Office-suites betreft zegt Joswiak dat het mogelijk is om dergelijke software te ontwikkelen, maar met beperkingen omdat er nog geen applicatieoverstijgende file space is. Daardoor ontstaat er afgeschermde content die je niet kunt uitwisselen met andere iPhone-applicaties. Ontwikkelaar Dataviz (bekend van Documents To Go) zegt dat ze bezig zijn, maar tegen technische problemen aanlopen waar ze verder geen uitspraken over willen doen. Joswiak is zich niet bewust van dergelijke problemen.

Via: ExtremeTech

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2008, 10:02
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.