Reacties voor: Apple-topman biedt excuses aan voor iOS 8-problemen

Apple-topman Greg Joswiak zei "We're very sorry" in een interview, over de fouten die Apple heeft gemaakt met iOS 8.0.1.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 49 reacties

  1. Het duurste model zou duizenden dollars kosten

    Ik hou het wel gewoon bij enkel een iphone

  2. 8.1 is nog steeds niet perfect…. Fixen die handel!

  3. Eerst maar eens zien wat de batterijduur wordt…

  4. Origineel geplaatst door TVkijker
    8.1 is nog steeds niet perfect…. Fixen die handel!

    Inderdaad, ik heb ook nog heel wat problemen.

  5. iOS 8.1 op iPhone 6 plus is, wat mijn configuratie betreft, ook nog niet stabiel. Telefoongesprekken die afbreken, schermen die niet op aanraking reageren, bevriezen bepaalde apps. Nog genoeg te doen bij Apple ……

  6. Hij is de man die ervoor zorgt dat technische details van nieuwe producten worden vertaald naar mooie verkoopverhalen die consumenten aanspreken.

    Dus de man van de ‘amazing’ en ‘perfect’ moet sorry zeggen? #SchaamteMomentje.

  7. Heb niks aan excuus als ik 1000 e moet betalen

    iPhone is niet meer de iPhone van vroeger en helaas is er ook geen alternatief

  8. @G.: Heb hetzelfde

  9. Bij mij is iOS 8.1 nog net zo erg. Bovenstaande problemen herken ik ook. Quality assurance lijkt flink gedaald te zijn bij Apple de laatste paar jaar.

  10. Al kost het alle vertrouwenspunten die je hebt in Apple. Er is geen alternatief en ik zou zelf nog geen staafmixer van bijvoorbeeld Samsung. Ook ik heb wat problemen en vond 7 sneller dan 8. Maar wat ga je dan doen? Android? WP? Of BB? Appletelefoons zijn gewoon porno. In alles. Beste uitvinding na het brood, bier en seks.

  11. @le0: ik weet niet waarom maar jouw reactie maakt mijn dag!

  12. @le0: Haha top reactie!

  13. Nou sorry daar heb je wat aan, maar niet heus.
    En geen alternatieven?, genoeg, kijk verder dan je neus lang is.
    Ben zelf al overgestapt en wat een wereld gaat voor je open.
    Jamer dat ik zo lang dicht zat met meuk waar alles dichtgetimmerd was en ik het licht niet zag.

  14. Zolang Apple iPhone 6 en nieuwe iPad modellen verkoopt mèt maar 16GB opslag, is de gebruikers ervaring ver te zoeken.

  15. Ik ondervind met mijn 6 op 8.1 eigenlijk geen probleem , alles werkt zoals het moet en batterij is 2 dagen +
    Misschien de mensen die een probleem hebben een iTunes restore doen?

  16. 8.0.2 kwam niet na een dag al…

  17. Ben ik dan alleen blij met Apple iPhone met iOS 8.1? Heb nergens last van en alles doet het naar behoren. Alles wat ik er mee deed, doe ik nu ook en nergens last van.
    Dacht toch maar even iets positief te melden.

    @Tom: Hier ook geen probleem en update gedaan via iTunes.

  18. Bij mij: Op deiPad Air 32GB wifi 3G en iPhone 5 géén problemen met iOS 8.1 update. Ook bij mijn familie werkt deze update probleemloos.

    Zoals met alle software…. Niks is bugs vrij. Windhoos, Linux, Android en BlackBerry.

    Ja er hangt een prijskaart aan bij Apple. Maar elk bedrijf doet zijn best om alles op te lossen, ook Apple.
    Geduld is een schone zaak…..

  19. Origineel geplaatst door Coen
    8.0.2 kwam niet na een dag al…

    Jeetje. Na 3 dagen dan.

  20. Origineel geplaatst door Marc
    Ben ik dan alleen blij met Apple iPhone met iOS 8.1? Heb nergens last van en alles doet het naar behoren. Alles wat ik er mee deed, doe ik nu ook en nergens last van.Dacht toch maar even iets positief te melden.

    Hier ook! Geen problemen met 8 of met iOS 8.1! Nooit gehad ook. Alles werkt naar behoren / 100%.

  21. Ik heb nog vooral problemen met het toetsenbord dat soms opeens verdwenen is en ik pas weer kan typen nadat ik een 3rd party keyboard verwijderd heb. En heel soms nog dat het scherm niet reageerd.

    Daarnaast vind ik dat het scherm wat traag reageert wanneer ik hem aanzet via de homeknop. Als ik hem aanzet via de powerknop werkt het wel gewoon snel :\

    Ik heb gewoon iOS 8.1 op een IPhone 6, 64GB

  22. Ik heb helemaal geen problemen, werkt perfect!!!

  23. @le0: i agree

  24. @TVkijker: ik heb zoveel bugs in 8.1
    – adresboek update laat bij postcode steeds land zien.
    – whatsapp video problemen
    – whatsapp verkeerde foto folders openen
    – heel veel slomo errors
    – raakt slomo kwijt tijdens de camerarol

    wat een bagger zeg…

  25. Lijkt mij onzin dat de bugs niet worden veroorzaakt door de software maar door de distributie. Verkoopverhaaltje om niet te diep door het stof te hoeven. Onvoldoende kwaliteits-checks voordat het wordt vrijgegeven. In 8.1 zitten nog steeds veel bugs. De WiFi vertraging in Safari lijkt bij mij verdwenen, maar er zijn veel apps die vastlopen of niet goed werken. Je weet natuurlijk nooit zeker of dat door iOS komt of doordat de fabrikanten van de apps de firmware nog moeten aanpassen op iOS 8.

  26. In algemeen geen grote problemen met iOS8.1, Facebook wil nog wel eens crashen, maar het grootste probleem is en blijft? Wifi!
    Ik hoop dat ze dat heel snel fixen

  27. Apple heeft pas een goede sorry als ze een knopje report bug in hun ios zetten, ze moeten zich schamen met deze versie! Voel me weer terug in de Windows omgeving, daar wist ik ook nooit hoe stabiel het werkte…..
    Ik wilde de nieuwe IPhone kopen, maar heb er bewust mee gewacht, overweeg zelf te zoeken naar een alternatief….

  28. Mijn advies: haal nu eerst eens alle bagger apps van je iPhone, daarna Back-up maken op PC en iCloud.
    IOS 8.1 schoon installeren via iTunes en daarna je Back-up vanuit iCloud terug zetten.

    Hier een iPhone 6 ios 8.1 zonder problemen. En dan bedoel ik ook zonder problemen. Niets noppes nada…

  29. Heb beide iPhones de 6 en 6 plus bij de 6 heb ik geen enkel probleem maar de 6 plus wel. Bij bepaalde sites spontane reboot of screen freeze

  30. Hier ook problemen met 8.1 .. op de iPad Air en iPad Mini. In safari lukt het soms niet om een link aan te klikken … na een de pagina opnieuw te laden lukt het dan wel weer. Er is nog (veel) werk aan de winkel.

  31. Ik wil denk ik toch liever wachten op de Apple Watch 2 … Gewoon puur omdat ik het gevoel heb dat Apple er dan een Camera in plaatst net zoals bij de iPad!

  32. iOS 8.1 zit helaas nog steeds vol bugs. Mijn wifi komt alleen op snelheid als ik eerst m’n toestel reset en na een half uurtje ofzo is het alweer zo traag, dat ik het liever uitschakel en terugval op m’n 3G verbinding, die ook al niet best is (maar dat heeft niets met iOS8.1 te maken).

    Bovendien zuigt het m’n batterij leeg. Zelfs met iOS 8.0.1/8.0.2 had ik daar geen last van en kon net geen 2 dagen met 1 lading doen. Nu haal ik met moeite het eind van de dag en dan moet ik niet willen gamen ofzo.

    Andere toetsenborden durf ik niet eens meer te proberen.

    Hopelijk komt er snel een 8.2 die écht alle bugs oplost, anders zullen er nog heel wat excuses moeten volgen. En dat heeft echt niets met distributie te maken.

  33. Ook ik heb nog steeds schermproblemen. Af en toe reageert het scherm niet op zowel iPhone als iPad. Ook krijg ik geen notificaties meer als mijn vriendin iets in onze gezamenlijke agenda zet. In de instellingen is uitnodigingsmeldingen verdwenen. Weet iemand hoe ik dit terug kan krijgen?

    Gelukkig werkt de Bluetooth-verbinding met mijn auto weer wel. Dat was ook reuze irritant

  34. @Rutger: Dat is al bekend, elke dag aan de lader.

    Casey Newton 8:30:04 PM PDT

    Baker asks about battery life in the Apple Watch.
    Casey Newton 8:30:32 PM PDT

    “We think you’re going to end up charging it daily,” he says. “Overnight — that’s what we think.”

    http://live.theverge.com/tim-cook-wsjd-live-blog/

  35. @AppleLion: Dat is zo nutteloos als wat… de ruimte is er gewoon niet voor om een degelijke camera er in te plaatsen. Ja het zou kunnen ten koste van bijv de batterij grootte. Maar die gaat al max een dag mee. En wil jij weer foto’s schieten op 640×480?
    Daarnaast hoe zie jij dat voor je? Hoe moet jij je horloge dan houden om een foto te maken zonder er uit te zien als een…

  36. Ik heb het idee dat op mijn 6 plus het scherm vaak niet of traag reageerd. Daarnaast is mijn accu flink achteruit gegaan sinds ios 8.1. Heeft iemand een idee of je nog terug kunt naar 8.02?

  37. Ik ben alsnog dik tevreden over Apple, naar mijn mening hebben ze de beste productstrategie van de afgelopen jaren. En hoewel ik erg content ben met mn iPad Air 2, er zitten wel wat erg slordige bugs in. Hoop dat het in iOS8.2 echt allemaal opgelost is. iPhone werkt perfect voor de rest.

  38. Ik installeer 8.1 voorlopig maar ff niet gezien wat hier beschreven wordt

  39. Origineel geplaatst door macaanzee
    Lijkt mij onzin dat de bugs niet worden veroorzaakt door de software maar door de distributie. Verkoopverhaaltje om niet te diep door het stof te hoeven. Onvoldoende kwaliteits-checks voordat het wordt vrijgegeven. In 8.1 zitten nog steeds veel bugs. De WiFi vertraging in Safari lijkt bij mij verdwenen, maar er zijn veel apps die vastlopen of niet goed werken. Je weet natuurlijk nooit zeker of dat door iOS komt of doordat de fabrikanten van de apps de firmware nog moeten aanpassen op iOS 8.

    Volgens mij heb jij het verkeerd begrepen. Hij geeft niet de distributie de schuld, maar specificeert juist waar de fout in de software zat en het probleem mee samenhing. Ik meen mij te herinneren dat vooral ‘over the air’-updates de problemen veroorzaakten, wat kan betekenen dat Apple een fout heeft laten liggen die pas door deze update tot het licht kwam. Uiteraard betekent dat in beide gevallen dat Apple onvoldoende heeft getest en of het nu de software zelf is of niet, er zijn dit keer excuses aangeboden. Dat is voor Apple al best bijzonder.

    Origineel geplaatst door sam
    Heb niks aan excuus als ik 1000 e moet betalen
    iPhone is niet meer de iPhone van vroeger en helaas is er ook geen alternatief

    Er zijn wel degelijk alternatieven als men enigszins open-minded is. Ik ben bang dat Apple in haar arrogantie en gier langzamerhand uit het oog verliest dat de iPhone voor velen een aankoop om kwaliteit was. Met dit soort fouten en opvallend desinteresse voor klanten toont Apple steeds meer dat het niet meer in staat is kwalitatief goede producten te leveren die het absurde prijskaartje ook waard zijn. Dan mag de software wel mooi uitzien, maar uiteindelijk wil je de iPhone ook dagelijks probleemvrij gebruiken. Dit is iets waar Android thans veel, veel minder last heeft.

  40. Op zich weinig problemen met iOS 8.1, spontaan crashen van apps en vastlopen van apps en Safari gebeurt wel af en toe.

  41. batterij is nog nooit zo slecht geweest (iphone5)
    ben het zat…wat een zooi
    gelukkig nog 3 maandjes en weer terug naar een betrouwbare en goedkopere besturing

  42. Sorry, maar ik word erg kregelig van uitspraken van Apple die niet waar KUNNEN zijn.
    Firmware distributie anno 2015 betekent dat je na veel testen een firmware versie bevriest (een GM release) die dan getekend (= niet te modificeren) wordt en dan op het servercomplex wordt losgelaten.
    De verklaring van Joswiacki dat de oorzaak/verantwoorxelijkheid niet binnen zijn contingent ligt slaat echt volstrekt nergens op: dit zou dan install-errors geven en GEEN half werkende devices

  43. Sorry … moet Joswiak zijn

  44. Ik ben het eens dat de kwaliteit er niet op vooruit is gegaan; mijn iPhone 6 was in 2 dagen al stuk … backlight was aan de rechterzijde uitgevallen. Gelukkig had ik AppleCare afgesloten, dus binnen 2 dagen had ik een nieuwe iPhone 6.
    iOS 8.1 heb ik eigenlijk op al mijn iOS devices (2x iPhone 5, 1x iPhone 5s, 2x iPhone 6, 2x iPad Retina Mini, 1x iPad 3) eigenlijk geen grote problemen. Het enige is dat het heel soms een seconde duurt voordat de iPhone / iPad reageert op schermaanraking in vooral Safari.
    Batterij problemen heb ik eigenlijk niet; iPhone 5 gaat normaal 1 dag mee, iPhone 5s 2 dagen op een lading, en iPhone 6 ook zo rond de 2 dagen. Daarbij zit ik een groot deel van de dag op WiFi.

  45. @Marc: Abslouut geen problemen met mijn plus. Ben een heavy user, plus krijgt er echt flink van langs maar draait als een tierelier en batt life meer dan dik in orde. !

  46. 8.1 is bij mij ook nog een succes hoor. Zowel op mijn iPad Air, iPad 4 en iphone 5C werkt de Bluetooth niet en kan ik niet connecten met apparaten als mijn autoradio, sonos soundbar etc. Waardeloos!

  47. Ik heb laatst ook maar eens een iPhone gekocht. Als telefoon fanaat moet ik ook IOS proberen vind ik, maar tot nu toe is dit de slechtste telefoon die ik ooit heb gehad.

    Ik kan vaak niet eens geluid bij mijn filmpjes krijgen op onder andere Facebook!

    In en in triest als je kijkt hoeveel geld je voor iOS neer legt, want de hardware stelt niet zoveel voor qua prijs..

    Laten ze maar snel met een update komen waar basis functies wel werken!

    Ook krijg ik trouwens mijn notificatie’s laat vergeleken met de trilfunctie die wel direct gaat. Dit geld eigenlijk voor de alle apps die ik gebruik!

  48. De problemen van ios zijn tot daar en toe maar waarom hoor ik niemand over de problemen met Yosemite?? Zo ontzettend veel problemen mee…

  49. @patrick: ik heb het zelfde probleem; ik draai op ios 8.1 (op 5s) en mijn vriendin op 7.1.2 (op iphone 4)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.