running

Nike+ Running ondersteunt nu HealthKit en Apple’s Gezondheid-app

De Nike+ Running app voor iPhone ondersteunt nu Apple Gezondheid-app en HealthKit, meet hoogteverschillen en is sneller te starten.

De Nike+ Running-app heeft een update gekregen, zodat je er nu hoogteverschillen mee kunt meten. Ook is het design wat gemoderniseerd en is er verbeterde ondersteuning voor hartslagmeters. Maar het meest interessant voor iPhone-gebruikers is dat nu Apple’s Gezondheid-app wordt ondersteund. Eigenlijk is het best gek dat Nike zoveel tijd nodig heeft gehad om de app aan te passen. Het bedrijf is immers een nauwe partner van Apple en werd tijdens de aankondigingen rondom HealthKit als voorbeeld genoemd. Maar de app is er nu pas klaar voor.


nike-running-iphone-appDe samenwerking met HealthKit en Apple’s Gezondheid-app houdt in dat Nike+ je nog meer gedetailleerde informatie kan geven over je hardloopactiviteiten. Heb je bijvoorbeeld een hartslagmeter, dan kun je nog makkelijker die data inlezen. Daarvoor heb je wel een hartslagmeter met Bluetooth 4.0 nodig, zoals de Wahoo Tickr.

Het mooie van de Nike+ Running app is dat je ook op een loopband kunt gebruiken. Nieuw in de app is dat je meer uit je loopactiviteiten kunt halen, ongeacht of je buitenshuis of op een loopband gaat rennen. Je ziet bijvoorbeeld hoogteverschillen. Daarvoor heb je overigens wel een iPhone 6 (Plus) nodig. Bij de iPhone 5s kan de nauwkeurigheid wat minder zijn.

De designverbeteringen zorgen ervoor dat je makkelijker je loopactiviteiten kunt starten met het quick start-menu. Druk op de knop ‘Begin Run’ en je kunt meteen starten. Je kunt links of rechts swipen om statistieken te zien, een live kaart te bekijken en muziek te bedienen.

Bij het opstarten van de vernieuwde Nike+ Running-app zie je meteen een scherm zoals hierboven getoond, waarop alle verbeteringen nog eens worden samengevat.

Tipgever Jan Hein

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2014, 19:20
Categorie Apps
Onderwerpen hardlopen, healthkit, nike

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.