apple-watch-review-15

Apple gaat native Apple Watch-apps tonen op WWDC 2015

Apple gaat op WWDC 2015 native apps voor de Apple Watch tonen. In de herfst van 2015 verschijnen de eerste zelfstande Watch-apps.

apple-watch-review-15

Apple gaat tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC 2015 native apps voor de Apple Watch tonen. Dit vertelde Apple’s Senior Vice President of Operations Jeff Williams tijdens Code Conference in Los Angeles. De native apps draaien zelfstandig op de Apple Watch, waardoor er geen constante verbinding met de iPhone vereist is. Ontwikkelaars krijgen tijdens WWDC een preview van deze zelfstandige applicaties. In de herfst van 2015 verschijnen de eerste native apps voor de Apple Watch.


Op het moment worden apps op de Apple Watch draadloos vanaf de iPhone ingeladen. Dit zorgt ervoor dat je geen apps hoeft te installeren, maar deze draadloze Watch-apps zijn tegelijkertijd vrij traag. Dit bleek ook in onze eigen Apple Watch-review een groot kritiekpunt. De nieuwe native apps staan op de Apple Watch geïnstalleerd, waardoor een groot deel van deze snelheidsproblemen wordt opgelost.

De Apple Watch-apps krijgen rechtstreeks toegang tot bijvoorbeeld de sensoren van de Apple Watch, waardoor bijvoorbeeld een sportapplicatie je hartslag kan meten. Voor verbinding met het internet of het gebruik van gps is de Apple Watch nog wel afhankelijk van de iPhone.

Lees ook: WWDC 2015 is hét moment om zelfstandige Apple Watch-apps te tonen (opinie)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 mei 2015 om 19:54
Onderwerp
Categorie
Apps

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.