tomtom-maps-apple

‘Apple Kaarten-app krijgt augmented reality en dichtbij-functie’

Apple's Kaarten-app laat straks zien wat er in de buurt te doen is. Via augmented reality zie je aanbiedingen en menu's.

tomtom-maps-appleApple’s Kaarten-app zal op termijn sterk worden vernieuwd. Er komt een nieuw systeem voor nuttige plaatsen (POI’s) in, je kunt kijken wat er in de buurt te doen is en via augmented reality kun je zien of er nog leuke deals in de buurt zijn.


De vernieuwingen maken deel uit van een project, waar we eerder vandaag al over schreven: Proactive. In iOS 9 zullen we er al iets van gaan zien.

In Apple’s Kaarten-app zal een nieuw systeem voor POI’s (Points of Interest, nuttige plaatsen) worden gebruikt, die in eigen huis is ontwikkeld. Apple zou eerst overwogen hebben om locatiedata van Foursquare, Yelp en Nokia’s HERE ervoor te gebruiken, maar besloot uiteindelijk toch een eigen oplossing te maken.

Met augmented reality kun je vanuit de Apple Kaarten-app de iPhone richten op een bepaald bedrijf of een gebied. Richt je je op een bepaald café, dan zie je wat er op het menu staat en wat de daghap is. Richt je je iPhone op een straat, dan zie je de winkels in die straat.

spotsetter iphones
Op de foto hierboven: Spotsetter, een van de apps die is overgenomen door Apple en waarvan de technologie nu wordt gebruikt voor nieuwe diensten.

Met Browse Around Me krijg je op een kaart te zien wat er in de buurt te doen is, gebaseerd op eerdere interesses en zoekopdrachten. De kans is aanwezig dat we in iOS 9 alleen de Browse Around Me-functie te zien krijgen en niet de augmented reality-functies. Apple overwoog om aanvankelijk om alleen winkels te laten zien die Apple Pay accepteren, maar dat plan werd weer opzij gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.