Reacties voor: Apple toont fragmentatie iOS in taartdiagram

Apple laat voortaan in een taartdiagram zien hoeveel bepaalde iOS-versies worden gebruikt.
Lees het complete artikel → Apple toont fragmentatie iOS in taartdiagram
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Geeft dit een reële kijk?
    Bezoekers aan de AppStore zijn gemeten. Dit zijn gebruikers die hun toestel bijwerken. Als ik niet geïnteresseerd ben in nieuwe apps kom ik niet in de AppStore.

    Naar mijn mening wordt dit te positief weergegeven.

  2. Ik snap niet dat ze het controleren aan de hand van de App Store. Een iPhone heeft toch bij iedere firmwareupgrade contact met de servers van Apple? Dan krijg je de precieze cijfers. Hoewel de oudere iDevices met downgrade opties dan niet meegerekend worden.

  3. @jan: Ook een app bijwerken is een bezoek aan de AppStore, heb toch wel meerdere malen per week app updates klaar staan

  4. Het geeft een realistische kijk voor Developers + beide platformen berekenen op zelfde manier waardoor vergeleken kan worden.

    Zoals ik zei bij developrs: Ze maken apps voor mensen die apps willen. Als ze weten dat 90% van de mensen die apps willen al op iOS6 zitten. waarom dan voor iOS4 of 5 ontwikkelen?

  5. Over het algemeen wordt ios 6 dus veel gebruikt, en lager dan ios 5 vrwijel niet.
    Maar de beta van ios7 is niet meegenomen? Denk toch dat die ook een groot aandeel heeft.

  6. de beta van ios7 is nog bazaar ik heb het er moeten afgooien want mijn scherm bleef zeer warm staan en mijn batterij werd gewoon leeg gezogen.

  7. Origineel geplaatst door Remco
    Over het algemeen wordt ios 6 dus veel gebruikt, en lager dan ios 5 vrwijel niet. Maar de beta van ios7 is niet meegenomen? Denk toch dat die ook een groot aandeel heeft.

    Aandeel IOS7 is nu zeker te verwaarlozen. In principe hebben alleen ontwikkelaars dit er op staan.

  8. @jan: Je hebt gelijk dat het misschien niet de meest reële weergave van de versie verdeling is.

    Maar de grafiek staat op developer.apple.com, en is dus gericht aan mensen die (nieuwe) apps maken. En als je een nieuwe app maakt wil je natuurlijk geen rekening houden met mensen die toch nooit de Appstore bezoeken.

  9. @Remco: Nee de beta is inderdaad niet meegenomen omdat deze op 3 juni nog niet beschikbaar was (staat op het plaatje).

  10. Origineel geplaatst door murdock
    de beta van ios7 is nog bazaar ik heb het er moeten afgooien want mijn scherm bleef zeer warm staan en mijn batterij werd gewoon leeg gezogen.

    Oh dat heb ik ook 🙁

  11. @jan: Ik denk dat als je een App ontwikkelt je toch wel juist de mensen die naar de Appstore gaan. Er is nog steeds geen andere (officiële) mogelijk om een App te installeren. Voor developers geeft dit daarom denk ik wel een reële weergave. En de taart diagram is toch ook voor developers bedoelt 😛

  12. Sorry hoor maar mensen die zeggen dat er verkeerd gemeten is moeten hun mond houden. Dit is niet de eerste meting die deze percentages aangeeft. Kijk bijvoorbeeld hier maar eens. Hier zijn ongeveer dezelfde percentages te vinden.

    Ook zijn deze statistieken vooral interessant voor developers. Want die kunnen aan de hand hiervan bepalen of ze ondersteuning voor bijv iOS 4 kunnen laten vallen. En daarom is baseren op AppStore bezoeken JUIST een goede manier van meten. Andere mensen downloaden hun apps tòch niet!

  13. Vreemd. Hoe zit het met de gebruikers die een device hebben dat geen iOS 5/6 ondersteund?
    Dat zou toch minimaal die ‘bottom x %’ moeten zijn wat betekend dat iedereen met een supported device nieuwe versies gebruikt?

  14. Origineel geplaatst door jan
    Geeft dit een reële kijk? Bezoekers aan de AppStore zijn gemeten. Dit zijn gebruikers die hun toestel bijwerken. Als ik niet geïnteresseerd ben in nieuwe apps kom ik niet in de AppStore.Naar mijn mening wordt dit te positief weergegeven.

    Dit is dezelfde methodiek die Google hanteert voor het diagram op de link in het artikel.
    Google heeft de meetmethode laatst veranderd, omdat dat er beter uitzag. Apple gebruikt dezelfde methode.
    Tevens zoals Tom van Zummeren zei op 21 juni 2013 10:45, dit zijn de mensen die voor ontwikkelaars interessant zijn omdat ze apps downloaden.

  15. Je kan het ook omdraaien, mensen met iOS 4 hebben geen reden meer om in de App Store te komen want bijna geen enkele (nieuwe) app werkt nog op een iOS lager dan 5…

  16. Origineel geplaatst door murdock
    de beta van ios7 is nog bazaar ik heb het er moeten afgooien want mijn scherm bleef zeer warm staan en mijn batterij werd gewoon leeg gezogen.

    Ik snap niet waarom mensen zo snel per se de eerste beta van iOS7 moeten draaien. Zelfs ik als developer draai het niet op mijn iPhone voor dagelijks gebruik, maar alleen op een oudere iPhone 4.

    Misschien is dit goed leesvoer.

  17. Het is natuurlijk ook dat op bijv de iPad 1 geen iOs 6 kan worden geinstalleerd.
    Dus of ze zweren bij iOs5 geloof ik niet

  18. @Roel: Op die manier weet je precies op hoeveel van alle verkochte/geproduceerde iOS apparaten iOS 6 draait, maar worden al deze toestellen nog wel gebruikt? Veel toestellen zijn al afgedankt, kapot gevallen of hebben duikles gekregen oid dus dat is dus niet het geval. Door het aan de hand van App Store bezoeken te meten heb je een nauwkeuriger percentage van de nog in gebruik zijnde toestellen

  19. @jan: Dat zal niet zijn, je iPhone is geregistreerd bij Apple, elke update wordt alsnog geregistreerd – ik denk dat we wel een reële kijk hebben. Wat hier wel uit valt zijn iPhones die bijvoorbeeld kapot zijn.

  20. Het aantal iOS6 apparaten is inderdaad zeer hoog. Maar er is ook weinig op tegen je apparaat te upgraden. Dat is bij Android nog wel anders. Ik heb een Xperia P die onlangs pas naar Jelly Bean is geupgrade, simpel omdat de upgrade niet eerder beschikbaar was. Ruim een half jaar na introductie. Sony moet voor ieder model een upgrade maken. Daardoor duurt het langer, wordt er minder getest en vallen specifieke apparaten eerder buiten de boot. Daarom is er een 1/3 verdeling tussen versie 2.3, versie 4.0 en 4.1. Je ziet echter de eerste aanbieders met onaangepaste versies van Android komen. Deze kunnen direct worden aangepast na de introductie van een nieuwe versie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.