Foto’s tonen bijna complete ‘iPhone 5S’

Macrumors heeft foto's van een bijna complete iPhone 5S ontvangen. Ze tonen een iets gewijzigd interieur en een dubbele led-flitser.

iphone-5s-macrumorsDe afgelopen week circuleerden er regelmatig vermoedelijke onderdelen van de iPhone 5S. Erg veel was er niet uit af te leiden. De foto’s die MacRumors ontving zijn voor het eerst wél de moeite waard. Ze tonen een vrijwel volledig geassembleerde iPhone 5S, zonder het scherm (maar ook daarvan zijn al foto’s uitgelekt). Aan het vernieuwde logic board is te zien dat het om een nieuwe iPhone gaat.

Foto’s van dat onderdeel kwamen eerder al boven water, waarbij bleek dat er was gekozen voor een smallere uitvoering en een nieuwe lay-out voor connectors en andere componenten. Opvallend is dat de hoofdchip ip het logic board nog geen A-label heeft, zoals de A6 van de iPhone 5. De chipnaam kan zijn verwijderd of er is nog geen zekerheid welke chip erin komt.

Collega-geruchtensites van Macrumors doen de foto’s (uit jaloezie?) af als niet veel nieuws. En eigenlijk klopt dat ook wel: de iPhone 5S zal naar verwachting immers nauwelijks afwijken van het huidige model, de iPhone 5.

iphone-5s-interieur

De achterkant van de iPhone heeft een andere indeling gekregen, waardoor ruimte ontstaat voor een dubbele led-flitser. Ook daarover circuleerden al berichten. Apple zou aan het experimenteren zijn geweest met een 12- of 13-megapixel camera voor de iPhone 5S, die betere foto’s in het schemerdonker maakt.

Een datumcode op de chip toont de cijfers 1243, om aan te geven dat de chip in de 43e week van 2012 is geproduceerd (eind oktober). Dat is vrij vroeg in het ontwikkelingsproces, waardoor het ook mogelijk is dat het toestel op de foto een vroeg prototype is, dat nog voorzien is van de A6-chip (domweg omdat een nieuwere versie op het moment van productie nog niet voorhanden was).

iphone_5s_achterkant

Andere geruchten zijn dat Apple experimenteert met nieuwe kleuren. Op basis van nanosimkaart-onderdelen werd zelfs gedacht dat Apple van plan is een goudkleurige iPhone te maken, maar wij achten die kans niet zo groot.

De verwachting is dat Apple later dit jaar de iPhone 5S op de markt brengt, mogelijk samen met een budget iPhone met plastic behuizing die in meerdere kleuren verkrijgbaar zal zijn. September lijkt de meest voor de hand liggende maand.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2013, 9:08
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.