Apple toont fragmentatie iOS in taartdiagram

Apple laat voortaan in een taartdiagram zien hoeveel bepaalde iOS-versies worden gebruikt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS update iphoneApple laat voortaan in een taartdiagram zien hoeveel een specifieke versie van iOS wordt gebruikt. Hieruit blijkt dat iOS 6 nu geïnstalleerd staat op 93 procent van alle iDevices, terwijl 6 procent bij iOS 5 zweert en 1 procent nog een eerdere iOS-versie draait. De data is gebaseerd op een meetperiode van 14 dagen, die eindigde op 3 juni 2013. Waarschijnlijk zal Apple van tijd tot tijd nieuwe informatie delen, gebaseerd op recentere cijfers. De nieuwe taartdiagram doet erg denken aan een overzicht dat Google al een tijdje biedt voor Android.

iOS fragmentatieDe diagrammen van Google en Apple tonen echter totaal andere situaties. Android is nog vrij gesegmenteerd, met slechts een derde van de gebruikers die de nieuwe versie Jelly Bean hebben geïnstalleerd. Bij iOS heeft een groot merendeel iOS 6 al geïnstalleerd, met een kleine groep op iOS 5 en een nog kleinere groep op eerdere iOS-versies.

De cijfers van zowel Apple als Google zijn gebaseerd op bezoeken in de App Stores met beide mobiele platformen. Bij Google is echter minder duidelijkheid: Android-apparaten zoals de Kindle Fire-tablet van Amazon hebben geen standaard toegang tot Google’s eigen Play-store, waardoor een deel niet wordt meegerekend. Hoewel op iOS wellicht niet iedereen de App Store gebruikt, heeft ieder iOS-apparaat hier wel toegang toe.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:32
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.