Heapsylon Sensoria: slimme sokken met iPhone-app

De Heapsylon Sensoria-sokken maken via een enkelband verbinding met je iPhone. Een app houdt bij of je wel je voeten goed neerzet.

sensoria fitnessWe hebben al de nodige bewegingstrackers voor om onze arm of op onze schoenen, maar het Amerikaanse Heapsylon wil ons nog meer informatie laten bijhouden met Sensoria, slimme soksensoren met een bijbehorende iPhone-app. Je trekt de hiervoor bedoelde sokken aan, waarna je aan je enkel een magnetisch apparaatje bevestigt dat met je iPhone verbindt. De app geeft je op basis van de gemeten data tips voor bij het sporten. Zo zal je bijvoorbeeld worden gecorrigeerd als je tijdens het rennen je voeten verkeerd neerzet.

De Sensoria-sokken bevatten drie bewegingssensoren, een hoogtemeter en drie druksensoren voor aan de onderkant van je voeten. De Bluetooth-ontvanger maakt gebruik van Bluetooth 4.0, wat betekent dat je minstens een iPhone 4S nodig hebt. Daar staat tegenover dat de sokken het 36 uur volhouden op een volle accu. Dat is volgens de makers genoeg voor 18 dagen, er van uitgaande dat de gemiddelde hardloper 2 uur per dag sport.

Heapsylon SensoriaOmdat de sokken de beweging rond je voeten meten, kan de app in detail bijhouden hoeveel stappen je in een minuut maakt. Door op je iPhone aan te geven wat voor tempo je gemiddeld wil aanhouden kun je via de oordopjes van je iPhone horen wanneer je harder of zachter moet gaan rennen.

De Sensoria-sokken zijn te bestellen op Indiegogo. Door 99 dollar te doneren krijg je één paar sokken en één keer de bijbehorende enkelband. Je moet alleen wel even wachten: de eerste exemplaren worden pas in maart 2014 verstuurd. Het betreft wel een flexibele crowdfundcampagne, wat betekent dat de makers hun geld krijgen en jou de Sensoria-sokken beloofd wordt ongeacht of het beoogde minimumbedrag wordt ingezameld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2013, 10:43
Categorie Accessoires
Onderwerpen indiegogo, quantified self, sensor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.