Reacties voor: Gerucht: ‘Apple toont interesse voor overname TikTok’

Apple zou interesse hebben om TikTok over te nemen. Er is de laatste dagen veel te doen om de populaire chatapp, omdat president Trump de app in de ban doet vanwege de connecties met China.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Perfecte manier om kinderbreinen te beïnvloeden.

    🖕🏼bigtech

  2. (Red.) Apple heeft de overnameplannen ontkend via contacten bij Bloomberg. We hebben het artikel daarom voorzien van een update.

  3. Toch wel apart deze discussie dat China veel gegevens van Amerikanen zou krijgen.
    Hoe zit het dan met Google, Facebook, Microsoft, Apple, Hubspot, MailChimp, Sendgrid etc.etc….?!

    Of is dit meer… dit zijn US bedrijven, dus okay (die gegevens hebben we als US government toch al vanwege de Patriot Act), en met Chinese bedrijven is dit niet zo – maar we willen wel díe gegevens en invloed ook hebben?

    Het gaat natuurlijk hier om de ‘grote data-oorlog’, waarbij data het nieuwe goud is 😉

  4. @W.: Data oorlog ja, maar nee het gaat er niet om om zieltjes te kopen, maar om een partij waar je geen invloed op heb, maar waar wel 10tallen miljoenen Amerikanen hun ziel aan verkopen.
    De Amerikaanse overheid heeft geen grip op die partij, dus is het een bedreiging. Tik Tok kan voor allerlei vormen van communicatie gebruikt worden, ook radicale zooi.
    In Europa speelt een ander verhaal, omdat we onze monitoring laten doen door Amerika, dat is waar een paar jaar geleden nog zoveel ophef over was.

  5. @W.: En bovendien is Trump bang voor de TikTok community na de mislukte rally in Tulsa. Het blijft immers een groot klein kind.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.