the-interview

‘Apple wilde The Interview niet streamen via iTunes’

Sony vroeg Apple om de omstreden film The Interview te streamen via iTunes, maar Apple wilde niet meewerken. Nu komt er alsnog een vertoning in bioscopen.

Sony Pictures zit in z’n maag met de omstreden film The Interview, waarin twee journalisten proberen om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden. Sony annuleerde de filmpremière na dreigementen door hackers. Inmiddels zal de film toch tijdens de kerstdagen worden vertoond in een select aantal bioscopen, maar eigenlijk had Sony andere plannen. Ze gingen in gesprek met Apple om de film The Interview via iTunes te laten streamen. Maar Apple toonde geen interesse.

the-interview

Het verzoek kwam vlak nadat Sony had aangekondigd de première af te lasten. Het bedrijf vroeg daarbij de Amerikaanse regering om hulp bij het vinden van een technologiepartner die een streaming zou kunnen verzorgen, bijvoorbeeld Apple. President Obama noemde de beslissing om de première niet door te laten gaan een ‘fout’. Apple wilde niet reageren, maar omdat de ophef over de film al wekenlang duurt kan het zijn dat ze gewoon niet in het conflict meegezogen willen worden.

The Interview in Nederland?

Ondertussen is het nog maar de vraag of de film in Nederland gaat draaien. Universal brengt de titels van Sony Pictures in Nederland uit. De titel is volgens het ANP nog niet van de releaselijst geschrapt en bioscoopketen Pathé heeft aangegeven dat ze de film gewoon gaan aanbieden, als Universal The Interview hier aanbiedt. De bal ligt dus bij Universal, die heeft aangegeven nog niet te weten of de film in Nederland gaat draaien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 december 2014, 10:20
Categorie Achtergrond
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? In het najaar van 2019 stopt iTunes, maar wat zijn de opvolgers?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.