t-mobile shop

T-Mobile gaat in 2015 maandelijks aanpasbare bundels aanbieden

T-Mobile gaat maandelijks aanpasbare bundels aanbieden en geeft je de mogelijkheid om een toestel in meerdere maanden af te betalen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

t-mobileT-Mobile gaat begin volgend jaar nieuwe Stel Samen & Stel Bij-bundels aanbieden, die je elke maand naar boven of beneden kunt aanpassen. Bij kleinere providers is zoiets al langer mogelijk. Je kunt bundels ook tijdelijk helemaal uitschakelen, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie gaat. Ook losse componenten kunnen worden aangepast, bijvoorbeeld alleen de databundel of de belbundel.

Kom je er na het afsluiten van een abonnement met 200 belminuten achter dat je toch niet zoveel belt, dan kun je dat aanpassen naar 100 belminuten, waarbij de maandprijs van het abonnement omlaag gaat. De prijs van bundels voor belminuten, sms’jes en data staat vanaf volgens jaar los van de toestelprijs. Dat moet voorkomen dat consumenten de indruk krijgen dat ze een ‘gratis’ toestel hebben gekregen, terwijl ze er via een verhoogde abonnementsprijs alsnog voor betalen.

Smartphone afbetalen

T-Mobile gaat nog meer wijzigingen doorvoeren. Bij de nieuwe Stel Samen & Stel Bij-abonnementen krijgen klanten de mogelijkheid om de toestelprijs van hun smartphone in één keer af te betalen of uit te smeren over meerdere maanden. Dit is een systeem dat bij andere providers ook al werkt: in plaats van een hoge eenmalige toestelprijs komt er elke maand een extra toeslag op je abonnement, waarmee je de smartphone afbetaalt. In de toekomst gaat T-Mobile bij het afsluiten van bundels laten zien hoeveel je extra bijbetaalt voor het toestel. Dat is geen vrijwillige service aan de klant, maar verplicht sinds de Hoge Raad daar in juni 2014 uitspraak over deed. Bij het afsluiten van een nieuwe abonnement krijg je te zien dat je 400 euro moet bijbetalen voor het toestel. Dat kunnen ze in één keer betalen of via een vast maandbedrag terugbetalen.

Prijsverhoging vanaf 1 januari

T-Mobile gaat ook een prijsverhoging doorvoeren voor mobiele abonnementen. De prijsverhoging van 0,9% is bedoeld als inflatiecorrectie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 december 2014, 11:29
Categorie Providers
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.