iOS game-update: Clash of Clans update, Bam fu, Poker Night 2 en Battlestone

Clash of Clans heeft een update met level 10 stadhuis gekregen, Zynga brengt Battlestone uit, Poker Night 2 is bizar en Bam fu hilarisch.

GU DO header Battlestone other playersWat is hij weer lekker vol, de iOS game-update vandaag. We bespreken natuurlijk de laatste uitgebreide Clash of Clans update die toegang verschaft tot een brandend stadhuis, en hebben ook meteen een andere game in een vrolijk gekleurde fantasysetting: Battlestone van Farmville-ontwikkelaar Zynga. Poker Night 2 is een pokerspel met een absurde cast van bekende gamepersonages en Bam fu is een grappig Nederlands reflexenspelletje. Eerder vandaag schreven we al een apart stuk over het Nederlandse Hyper Breaker Turbo. Nu dus nog meer leuke games.

Bam fu: Nederlands reflexenspel

GU DO Bam fu iPad iPhoneHet Nederlandse Bam fu doet zijn stinkende best om de iPhone en iPad in gezelschapsspelletjes te veranderen. Deze game speel je namelijk met tot vier anderen, maar dan wel terwijl je met elkaar om één tafel zit. Iedere speler krijgt één kant van het scherm, vanaf waar ze zo snel mogelijk op cirkels moeten tappen om ze te veranderen in een bepaalde kleur. De speler met de meeste velden in zijn of haar kleur wint uiteindelijk het potje. Omdat het spelprincipe zo oersimpel is, moet de lol vooral zitten in wat jij en je vrienden doen om elkaar dwars te zitten. Verwacht elkaar weg te duwen, delen van het scherm te blokkeren en vooral heel veel naar elkaar te schreeuwen. Bam fu is een competitieve variant op het liefdevolle iPad-twisterspel Fingle, dat net als Bam fu is ontwikkeld door Game Oven Studios.
Downloaden: Bam fu (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

Clash of Clans: brandend stadhuis, Infernotoren en meer

GU DO Clash of Clans iPad iPhoneIn het razend populaire Clash of Clans kan je nu je stadhuislevel ophogen tot level 10. Je vesting wordt dan een vlammend fort en biedt toegang tot allerlei nieuwe hebbedingetjes. Zo krijg je de beschikking over een extra kanon, boogschuttertoren, een reuzenbom en een boor van duister elixir. De barbarenkoning en boogschutterkoningin kunnen levels omhoog, en ook kan je de X-boog en luchtverdediging opkrikken. De nieuwe toren doopt Clash of Clans Infernotoren, en schiet vlammen die ‘door de dikste pantsers branden’. Het is niet de snelste toren trouwens, maar hij kan wel grond- en luchttroepen onder vuur nemen. Verder kan je upgraden naar level 8 van je laboratorium. Doe dat en je krijgt toegang tot een rode draak (drakenlevel 4), aardman level 5 en helerlevel 4. Aardige investering dus. Verder heeft Clash of Clans gewonnen aan meer mogelijkheden. Je kan nu herhalingen van je plunderingen bekijken en een verslag van buiten, trofeeën en je geschiedenis van een aanval zien. Verder zijn er nog talloze in-app kosten en gameplaykeuzes bijgeschaafd om het spel gebalanceerder te maken.
Downloaden: Clash of Clans (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Battlestone: hakken volgens Zynga

GU WO Battlestone screenshotZynga is natuurlijk bekend van Farmville en de overname van Draw Something, maar de ontwikkelaar probeert nog steeds hard ook bij fanatieke games in de harten gesloten te worden. Het lukte ons bij actie-avonturenspel Horn; nu moet Battlestone hetzelfde bewerkstelligen. Het is na het visueel spetterende Dungeon Hunter 4 en het lekkere Dark Avenger alweer het derde hak- en slaspel in korte tijd voor de iPhone en iPad, dat er bovendien goed uitziet. Battlestone heeft een vrolijk, cartoony uiterlijk en voelt qua actie in een zonovergoten bos ook lange tijd onschuldig. Je voert acties uit met tikken in beeld – niet via traditionele on-screen knoppen – en zo dien je met een afstandswapen of van dichtbij kleine, bonte tegenstanders in de pan te hakken. Gaaf is dat je tijdens het spelen van personage kan wisselen, dat je het tegen andere spelers kan opnemen én dat je guilds kan vormen met spelers met wie je wil optrekken in bijvoorbeeld de leaderboards. Speelt wat minder dan de andere twee hakspellen, maar is wel een lekker omvangrijk pakket.
Downloaden: Battlestone (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Poker Night 2

GU DO Poker Night 2 iPad iPhoneWat de ontwikkelaars van Poker Night 2 precies voor ogen hadden bij de ontwikkeling van hun game weten we niet. Je moet, zoals de naam al verklapt, in Poker Night 2 het bekende kaartspelletje spelen tegen een aantal computergestuurde tegenstanders, maar je opponenten zijn een greep uit een paar totaal willekeurige films en gameseries. Aan tafel vind je Claptrap uit Borderlands, Brock Samson uit de cartoon The Venture Bros, Ash uit de cultfilm Army of Darkness en Sam uit de Sam & Max-gameserie. Je kaartspel wordt ondertussen becommentarieerd door GlaDOS, de supercomputer die in de Portal-spellen voor de pc en spelcomputers één van de hoofdrollen vertolkt. Het resultaat is een vrij simpel pokerspelletje, dat door slim stemwerk en een brede cast tegelijkertijd een soort van koortsdroom van een fanatieke gamer is geworden. De gedachte erachter is ons niet helemaal duidelijk en door de nadruk op dialoog en setting is offline spelen volledig gesneuveld, maar we hebben het genoeg naar ons zin om er niet over te klagen.
Downloaden: Poker Night 2 (€4,49, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2013, 19:10
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen bam fu, clash of clans, iculture speelt, poker, zynga

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.