iOS game-update: Wordfeud met kaarten, koopjes en Ghostie is Game van de Week

Poker Pals is een nieuwe variant op Wordfeud voor de iPhone en de iPod touch. In het spel leg je geen letters, maar kaarten neer op een speelbord, waarna de andere speler weer aan de beurt is.

GU VR Ghostie headerAls je elke nieuwe uitnodiging voor een potje Wordfeud stiekem met tegenzin accepteert of zelfs helemaal afwimpelt, dan ben je duidelijk toe aan de volgende uitdaging. En hier is ‘ie: Poker Pals! Dat is Wordfeud met kaarten, die je moet neerleggen in pokervolgordes om zoveel mogelijk punten te vergaren op hetzelfde spelbord als je tegenstander. Of je gaat voor iets totaal anders en begint onwetend aan onze nieuwe Game van de Week…

Wordfeud met kaarten: Poker Pals

GU VR Poker Pals iPhone iPod touchGisteren behandelden we nog Social Chess in een apart artikel op iPhoneclub en constateerden we dat het prachtig afgewerkt is, maar dat schaak zich misschien niet zo goed leent voor een spelletje tussendoor. De uitgever Chillingo heeft nu Poker Pals uitgebracht en dat is… Wordfeud met kaarten! Elke speler krijgt een hand met kaarten uit het welbekende pokerdeck en kan die op een speelbord leggen voor punten. Daarbij levert een straight – vijf opeenvolgende kaarten – bijvoorbeeld vier keer zoveel op als een pair, waarbij je twee kaarten van dezelfde soort aanlegt. Als je hebt gelegd in je beurt, krijgt je tegenstander een pushbericht dat het zijn of haar beurt is. Wie aan het einde van het spel de meeste en waardevolle combinaties heeft gelegd, wint en komt in aanmerking voor achievements. Poker Pals is verkrijgbaar in een gratis versie waarin je maximaal drie potjes naast elkaar mag doen en in een betaalde waarin dat aantal oneindig is. Zal het net zo populair worden als Wordfeud?
Downloaden: Poker Pals Free (gratis)
Downloaden: Poker Pals (€0,79)

Duizelingwekkend: Cosmic Cab

GU VR Cosmic Cab iPhone iPod touchWe kennen al heel wat spellen voor de iPhone en iPod touch waarin je zo lang mogelijk moet zien te overleven in een tunnel, maar het kán een stukje gekker hoor. Cosmic Cab vertelt het ‘verhaal’ van een stereotyp groen marsmannetje die andere stereotype groene marsmannetjes meeneemt in zijn ruimtetaxi en ze daarna weer moet afzetten. Maar ho, dan wel even in een duizelingwekkende combinatie vlakten en tunnels die in het rond lopen. In Cosmic Cab moet je zodoende niet alleen getimed en snel naar links en rechts drukken, maar ook springen om op een ander gedeelte tunnel terecht te komen. Qua stijl en idee doet het wel een beetje denken aan het inmiddels bijna bejaarde Snail Mail voor de iPhone, waarin een slak door onmogelijke circuits moest manoeuvreren. Cosmic Cab put zijn eigen principe flink uit en verrast met knotsgekke circuits die sneller rondgaan dan je auto kan rijden en je uitdagen tot listige capriolen. Het spel telt 25 levels maar daar kom je wel even mee vooruit… of bovenop. Afhankelijk van het stukje level eigenlijk.
Downloaden: Cosmic Cab (€0,79, universele app)

Game van de Week: Ghostie

GU-VR-Game-van-de-WeekJe bent er al helemaal aan gewend geraakt: korte leveltjes waar je in tien seconden doorheen fietst en er dan nog de maximale score van drie sterren uit haalt ook. Zelfs het fraaie en kunstzinnige Contre Jour dat we gisteren herontdekten, hanteert dat systeem waar we zo gewend aan zijn geraakt. Eerst speel je een level en later speel je het nog eens om de optimale score erop te halen. En nu is hier Ghostie. Een kaal en eenvoudig spelletje waarin een blok uit zichzelf naar voren glijdt en jij alleen maar op het scherm hoeft te drukken om het blok over wat palen heen te laten springen. Kat in het bakkie, saai, gooien we weer van de iPhone. NEEN! Ghostie is misschien wel de meest uitdagende één-knop game die we op de iPhone en iPod touch hebben gespeeld. De blokken in het veld zijn dodelijk bij aanraking en dus moet je er overheen springen, maar dan wel tot in de absolute perfectie. Springen nemen luistert ongelooflijk nauw in Ghostie en maakt van dit eenvoudige idee een helse klus waarbij je al snel tientallen keren over één level doet. Als je af gaat, begin je weer een stukje terug en kun je meteen verder. Het aantal pogingen houdt het spel bij. En dat is leuk! Geweldig! Ghostie is niet ondanks, maar juist vanwege zijn moeilijkheidsgraad enorm pakkend. En oh ja… als je de ultieme score van vijf sterren wil, moet je een level halen zonder af te gaan. Succes…
Downloaden: Ghostie (gratis, in-app uitbreiding voor €0,79)

GU VR Ghostie iPhone iPod touch GvdW

De koopjeshoek

Zolang als de dag weer dag wordt en de nacht weer nacht, zijn er games voor de iPhone en iPod touch tijdelijk in de aanbieding. Wij selecteren net als op elke andere werkdag, de leukste acties voor je.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2011, 19:05
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, poker, wordfeud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.