porTable: kaartspel, pokerchips en dominostenen op iPhone en iPad

porTable is een setje virtuele pokerchips, dominostenen en speelkaarten, zodat je altijd een spelletje met vrienden kunt doen.

portableporTable is een app waarmee je naar eigen inzicht een kaartspel, dominospel of een spel met fiches kunt spelen. De app probleert de fysieke kaarten en andere spelattributen zo goed mogelijk na te bootsen. Handig als je een spelletje wilt doen, maar de benodigde spullen niet bij de hand hebt of gewoon zin hebt om een zelfbedacht spelletje met eigen regels te spelen. Sinds de laatste update van porTable zijn er pokerchips toegevoegd aan de app, waar je overigens wel voor moet betalen: een setje virtuele pokerchips kost €4,49.

Voor het kaartspel of setje dominostenen betaal je eenmalig €1,79 per stuk. Er gelden geen regels in porTable, omdat je zelf bepaalt hoe je de speelkaarten, chips en stenen gebruikt. Het mooie is dat je de kaarten, chips en domino’s via Wi-Fi of Bluetooth naar een ander iOS-apparaat kunt teleporteren. Zo kun je een iPad als speelbord gebruiken, terwijl de spelers zelf een iPhone of iPod touch in de hand houden, waarop ze hun eigen spelstenen bewaren. Binnenkort gaan de makers ook letterblokjes toevoegen, zodat je bijvoorbeeld Scrabble kunt spelen.

portable ipad iphone

Onderstaand filmpje laat zien wat de mogelijkheden zijn, zoals vingerbewegingen om kaarten te stapelen of uit te wisselen. Zit je met meerdere mensen bij elkaar, dan kun je het beste via Bluetooth onderling verbinding maken. Verder is het niet zo dat iedereen de in-app aankoop moet doen als je met z’n vieren wilt gaan kaarten of pokeren. Eén persoon koopt de spelstenen op de iPad en de anderen kunnen op hun eigen iPhone of iPod touch gewoon meedoen.

Downloaden: porTable (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2012, 17:25
Categorieën Amusement, Games
Onderwerpen kaartspel, poker, portable

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.