Reacties voor: ‘Apple test iPhone-prototypes met 6-inch scherm’

Apple is nieuwe iPhones aan het testen met een schermformaat tot wel 6 inch. Dat zegt WSJ. De toestellen bevinden zich nog in prototype-stadium.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 62 reacties

  1. Zou mooi zijn. Vind mijn 5 een net te klein scherm hebben. 5 inch zou perfect zijn. Nu zijn er wel genoeg 5 inch telefoons verkrijgbaar maar ik wil eigenlijk graag bij apple blijven.

  2. Ja! Als er zo’n iPhone komt wil ik ‘m zeker weten. Vind het scherm van een 5 net iets te klein.

  3. Zo een koop ik direct!

  4. Liever niet…

  5. Niet echt overzichtelijk zo met al die icoontjes! Heb liever dat ze de huidige iphone 5 iets breder maken en dan heb je ook al snel 5 inch

  6. Dit wordt voor developers echt irritant. Je moet met zo veel soorten schermformaten rekening gaan houden..

  7. Alles best, als ze ook kleinere schermen blijven houden! Niks voor mij in elk geval zo’n bakbeest.

  8. Zoals bovenstaande foto’s laten zien moet Apple eens wat aan die enorme rand/kast rond het scherm doen. Samsung doet dat een stuk beter !

  9. Toen Steve terug kwam bij Apple was het eerste wat hij deed een zootje producten schrappen beetje jammer dat ze zo snel na zijn dood weer een zootje rommel gaan maken iPhone C en nu dit weer

  10. Hahahahaaahaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
    Lamenielachuh
    Ik zie t al voor met zo’n joekel aan je oor.

  11. Ik wil ook wel een iPhone met een 6-inch scherm! Alles net even beter leesbaar en bewerkingen van documenten, foto’s en… lijkt mij wat fijner. Ik wil graag bij Apple blijven dus ik ga zeker niet overstappen. Zolang deze iPhone nog niet op de markt is koop ik, hopelijk binnenkort, eerst maar de nieuwe iPad mini. Het formaat lijkt mij fijn voornamelijk voor onderweg in de trein.

  12. Dit is er toch wel vér over, Apple gaat dat nooit doen, zo’n gedrocht maken, beschamend om met zo’n plakkaat te bellen op straat.. Ze zeggen altijd, grote telefoon, klein p…je

  13. Origineel geplaatst door Guido
    Dit is er toch wel vér over, Apple gaat dat nooit doen, zo’n gedrocht maken, beschamend om met zo’n plakkaat te bellen op straat.. Ze zeggen altijd, grote telefoon, klein p…je

    Ik denk dat ze dat toch wel doen, ik vind het prima zolang de kleine (4″ dus) iphone maar blijft bestaan, dat is de reden dat ik oa een iPhone heb, het systeem werkt naadloos en door mijn kleine handen is een telefoon die groter is dan 4.2″ niet te doen, en met 2 handen bedienen wil ik ook niet.

    Dus ga je gang Apple, maak maar een grotere iphone maar behoud ook de kleinere!

  14. @Maurice: schermformaat heeft er niets mee te maken. Het zijn de pixels die het hem doen. Als ze het de pixelhoeveelheid kunnen geven van een ipad hoeven ze niets aan te passen.

  15. Het is niet grote telefoon, kleine p… Maar iets met grote/ of dure auto verder laat apple maar doen zolang het extra is en het gewoon schermformaat ook gemaakt word is het toch goed je bent niet verplicht en hoe kan een groter scherm zooi zijn zoals iemands anders schreef steve was daar echt niet bang van maar eerst moest er orde en structuur om van daaruit verder te ontwikkelen en een groter scherm is gewoon een zelfde toestel in beging. Alleen ontwikkelaars moeten meer doen dan.

  16. Ik heb nergens een groter scherm voor nodig. Ik kan echt geen enkele functie bedenken waarvoor ik een groter scherm voor nodig heb. Als je zegt “om films te kijken” dan moet je binnenkort ook maar vragen of ze dolby surround erop ontwikkelen. Daarbij komt dat je je retinascherm gerust iets dichterbij kunt houden zonder kwaliteitsverlies.

  17. Apple zal denk ik niet een 6 inch iPhone op de markt brengen. Apple zal dan in de sporen van de concurrentie gaan lopen.
    Als er ooit een iPhone met een groter scherm komt, zal die zo’n aparte schermformaat krijgen zoals 5.25 inch, 5.35 inch om toch anders te zijn..

  18. Laat maar komen! Meer keus = beter.

  19. Ik was altijd een enorme Apple fan, maar ik denk dat het tijd wordt om toch langzaam te gaan realiseren dat het Apple met de exclusieve weldoordachte producten voorbij is… Waar ik bang voor was nadat het kritische oog van Steve Jobs weg was, gebeurt nu daadwerkelijk. Producten waar bovengenoemde woedend over geworden zou zijn worden nu gewoon uitgebracht. Het gevoel begint mij steeds meer te bekruipen dat ze het opnieuw niet snappen in afwezigheid van Jobs. Helaas kan hij de tent niet meer komen redden. Het begin van het einde als ze zo doorgaan.

  20. Als ze die klote home button dumpen ben ik blij met elke screen size. Ik heb de home button van de iPhone 4 vervangen van mijn vrouw. Ruim twee uur bezig geweest! Dus als ze die home button dumpen ben ik allang blij. 🙂

  21. Lelijk en onoverzichtelijk. Als je groter wil gaan is er de iPad mini. Apple wordt net Samsung en dat is jammer. De luxe exclusieve uitstraling is er na de komst van de iPhone 5c ook vanaf.

  22. Het ziet er in ieder geval enorm belachelijk uit. Hopelijk laat Apple zich niet verleiden door al die commerciële strijkplanken mobieltjes. Het is lelijk, ziet er rommel uit en uiteindelijk bewijst dit dat Apple zich laat beïnvloeden door Samsung en co. Indien Apple dit zal doen, wil ik absoluut geen smartphone meer. Heb nog liever een gsm van 35 euro, dan een lelijkaard. Als Apple zich laat beïnvloeden door andere merken, betekend dit dat Apple enorm zwak is geworden. Dan vind ik ook dat Apple niet meer hoeft te zeveren over hun systeem. Apple zou beter hun iOS laten vallen en ook meelopen met het android systeem. Want nu zal Apple zich nog meer belachelijk maken. Het is echt wel duidelijk: Apple heeft geen schijn van kans meer tegenwoordig. Apple is constant aan het falen tov android devices. Dit is wel heel duidelijk aan het worden. Het enigste wat er nog een redding kan zijn voor Apple: vergeet iOS, ga over tot het open android systeem. Niemand wil nog iOS, buiten de oude garde.

    Apple is tegenwoordig continu aan het falen. Zijn ze nu zo dom en achterlijk bij Apple? Zelfs het kleinste kind ziet meer vooruitgang in android dan in het ouderwetse Apple systeem. De tijden zijn enorm aan het veranderen, mensen willen echt geen iPhone/iPod touch/iPad meer. Zelfs de app developers neigen naar android. iOS, het zal uitsterven. Niemand uit de nieuwe generatie wil nog iOS. Kan het hen zeker niet kwalijk nemen.

  23. Als ze de iPhone 5 nog 1 rij apps breder maken, en als ze het iets dikker maken dan de iPhone 5 (voor dikkere batterij) dan zou dat goed zijn voor een nieuwe iPhone (wel met nieuwere toevoegingen dan).

  24. Origineel geplaatst door Barend
    Toen Steve terug kwam bij Apple was het eerste wat hij deed een zootje producten schrappen beetje jammer dat ze zo snel na zijn dood weer een zootje rommel gaan maken iPhone C en nu dit weer

    “Ééns”

  25. @sunlightzeep: HUH?! Ik weet niet waar jij t over hebt, maar IOS is voor mij juist DE reden om bij Apple te blijven.

  26. Ik heb maar één woord voor de foto bovenaan…Overkill!!!

  27. Origineel geplaatst door sunlightzeep
    Het ziet er in ieder geval enorm belachelijk uit. Hopelijk laat Apple zich niet verleiden door al die commerciële strijkplanken mobieltjes. Het is lelijk, ziet er rommel uit en uiteindelijk bewijst dit dat Apple zich laat beïnvloeden door Samsung en co. Indien Apple dit zal doen, wil ik absoluut geen smartphone meer. Heb nog liever een gsm van 35 euro, dan een lelijkaard. Als Apple zich laat beïnvloeden door andere merken, betekend dit dat Apple enorm zwak is geworden. Dan vind ik ook dat Apple niet meer hoeft te zeveren over hun systeem. Apple zou beter hun iOS laten vallen en ook meelopen met het android systeem. Want nu zal Apple zich nog meer belachelijk maken. Het is echt wel duidelijk: Apple heeft geen schijn van kans meer tegenwoordig. Apple is constant aan het falen tov android devices. Dit is wel heel duidelijk aan het worden. Het enigste wat er nog een redding kan zijn voor Apple: vergeet iOS, ga over tot het open android systeem. Niemand wil nog iOS, buiten de oude garde.

    Apple is net een Ferrari, het is voor een bepaalde doelgroep die het kan betalen, ze gaan heus falen want het was nooit de bedoeling van Apple om de grootste te worden, maar om goede producten te leveren die werken (en om geld te verdienen).
    Maar net als Ferrari probeert Apple ook andere dingen uit, ze willen nu een grotere doelgroep aanspreken, in de tijd dat er een goedkopere Mac Mini en iPod Shuffle werden uitgebracht kwamen er ook enorm veel doom verhalen dat ze falen.
    Inderdaad, ze zijn gefaald (niet dus 😉 )

  28. Origineel geplaatst door Mike: @sunlightzeep: HUH?! Ik weet niet waar jij t over hebt, maar IOS is voor mij juist DE reden om bij Apple te blijven.

    helemaal mee eens

  29. @thijs: Ik ook! Vind 5 inch een stuk mooier (helemaal voor foto’s , games , videos)
    Heb echt alles van apple (apple tv, ipad, iphone 5, macbook en ipod) en ben dus min of meer gedwongen om te wachten tot apple een 5 inch uitbrengt. Ik zal nooit overgaan op een android omdat het bestuurings systeem mij totaal niet aanspreekt. Kom op apple!

  30. Mooi dat op de render meteen die afgrijselijke mechanische storingsgevoelige homeknop verdwenen is. Dat ding slijt en trekt vuil/vocht aan…is me een raadsel waarom Apple die mechanische knop niet al lang heeft laten verdwijnen.
    Geeft bovendien wat meer ruimte voor het scherm als die fysieke drukknop verdwijnt.

  31. Als Apple ECHT mee wil blijven spelen moeten ze niet zielig met een groter schermpje komen, maar het concept van Ubuntu Edge overnemen!!!

  32. Origineel geplaatst door Maurice
    Dit wordt voor developers echt irritant. Je moet met zo veel soorten schermformaten rekening gaan houden..

    Diezelfde developers hebben ook met het walchelijke And***d te maken, en dus nog veel meer scherm formaten. En daar maken ze app’s voor.

  33. Origineel geplaatst door Guido
    Dit is er toch wel vér over, Apple gaat dat nooit doen, zo’n gedrocht maken, beschamend om met zo’n plakkaat te bellen op straat.. Ze zeggen altijd, grote telefoon, klein p…je

    Het is niet bij een grote…maar bij een dure telefoon hoort vaak een klein pikkie !!

    Origineel geplaatst door Patryk
    Apple is net een Ferrari, het is voor een bepaalde doelgroep die het kan betalen, ze gaan heus falen want het was nooit de bedoeling van Apple om de grootste te worden, maar om goede producten te leveren die werken (en om geld te verdienen). Maar net als Ferrari probeert Apple ook andere dingen uit, ze willen nu een grotere doelgroep aanspreken, in de tijd dat er een goedkopere Mac Mini en iPod Shuffle werden uitgebracht kwamen er ook enorm veel doom verhalen dat ze falen. Inderdaad, ze zijn gefaald (niet dus )

    Je vergelijkt met Ferrari. Maar wat dacht je van Porsche. Daar heb je net zulke verstokte fans als bij Apple die de Porsche 911 heilig verklaarden. Toen Porsche meldde dat ze een SUV gingen maken verklaarde iedereen hen voor gek. Maar toen kwam het slagschip de Cayenne…….en ik denk dat iedereen het wel weet, dat is de cashcow van Porsche geworden. De Cayenne heeft ervoor gezorgd dat Porsche nog bestaat. Dus laat maar komen die grote Iphone.

  34. Origineel geplaatst door sunlightzeep
    Het ziet er in ieder geval enorm …… kwalijk nemen.

    Ga lekker op een ander blog typen. Voor jouw weinig toehoorders hier.

  35. Yes, het scherm van de iPhone 6 wordt 4,8 inch 🙂

    Die is zeker voor mij.

    Mensen, wees gerust. Apple zal nooit een iPhone maken met een schermgrootte van 6 inch.

    5 inch is maximaal.

  36. Als ze een 5 of 6 inch iphone maken , dan moeten ze echt komen met een nieuwe interface, want rijen met icoontjes op een 6 inch scherm is gewoon te veel en onoverzichtelijk, het wordt dan echt tijd dat ze overstappen op iets als widgets of misschien zelfs een soort mac os achtige hybrid

  37. Ik ben best verbaasd over de reacties hier!
    Natuurlijk is Apple een 6″ telefoon aan het testen: het is niet meer dan normaal dat er achter de schermen van alles wordt getest en uitgeprobeerd. Maar dat zegt natuurlijk 0,0 over wat er daadwerkelijk in productie genomen zal worden.
    Bovendien duurt het dan nog minstens een jaar voor Apple met die telefoon uit komt, aangezien ze maar 1 x per jaar nieuwe modellen introduceren. Tegen die tijd is de markt al weer zo veranderd dat ‘t of heel logisch zal zijn dat er een 6″ toestel komt, of zo absurd dat het waarschijnlijk niet gaat gebeuren.
    Wat mij betreft was dit dan ook geen nieuws: het voelt een beetje alsof je gaat berichten dat Apple ook een iPhone nano aan het testen is. Dat zullen ze vast ook doen, maar je hebt er niks aan totdat er iets in productie wordt genomen. Zoals bij de 5C.

    Alleen al Ian’s berichtje:

    “BREAKING: Apple testing iPhone screens as large as six inches, sources say. Screen size not expected for new devices this month. Story soon.
    — Ian Sherr (@iansherr) September 5, 2013”

    Hij zegt eigenlijk: Apple is toestellen aan het testen die dit jaar dus niet zullen uitkomen. Hij zegt dus eigenlijk helemaal niks, maar trekt simpelweg even de aandacht naar zichzelf toe. En het werkt 😛

  38. Origineel geplaatst door Barend
    Toen Steve terug kwam bij Apple was het eerste wat hij deed een zootje producten schrappen beetje jammer dat ze zo snel na zijn dood weer een zootje rommel gaan maken iPhone C en nu dit weer

    Sorry hoor, maar wat een ontzettende onzin. Alsof er onder Jobs’ watch niet een iPod shuffle, nano en classic zijn uitgebracht. Alsof eronder Jobs niet een Mac Pro, iMac (in drie formaten), MacBook Air, MacBook Pro en gewone MacBook (ook allemaal in verschillende formaten) zijn uitgebracht. Alsof Jobs ook niet had ingestemd met de ipad mini.

    En al diegenen die hierboven nu al de conclusie trekken dat a) deze 6 inch er komt en b) er dan ook zo komt uit te zien en dus lelijk wordt; hoe groot moet de disclaimer zijn dat die foto maar een render is en niet het originele product?

    Al dat gel*l over sinds Jobs er niet is gaat het alleen maar bergafwaarts, Apple is een uitermate eigenzinnig bedrijf, het zoekt en creëert markten, maar het heeft ook altijd en zal ook altijd blijven volgen waar de klanten zijn en daarop inspelen, met behoud van de eigen visie op zaken. Als zij denken dat de 6 inch iets toevoegt aan de productlijn, komt ie er gewoon.

  39. Origineel geplaatst door seminifeer
    Daar heb je net zulke verstokte fans als bij Apple die de Porsche 911 heilig verklaarden.

    Het verschil is dat er geen enkele Porsche 911 fan ligt te zeuren en te klagen dat er sinds 1964 uiterlijk niet zo veel veranderd is aan het model. Het is een tijdloos ontwerp net zoals sommige iPhones.

  40. Eindelijk.

    Apple loopt meestal voor op alles maar wat scherm formaat lopen ze hopeloos achter.

    Dat maakt wat Samsung zo goed verkoopt. Het hele alles met 1 hand kunnen bedienen is uit voortgekomen in een andere tijd voort gekomen. Tegenwoordig doe je veel meer met je mobiel dan vroeger.

    Dus ik zeg schiet op en dan kan ik eindelijk eens een iphone kopen die niet hetzelfde eruitziet als die van 5 jaar geleden.

  41. @Sezgin: Net zoals Apple nooit n iPhone met meerdere kleuren zou maken… Of een goedkoper model….

  42. icoontjes groter maken en ik koop m! 🙂

  43. Wat een nonsens zeg! Waarom denk je dat fabrikanten van die “koelkasten” ineens met kleinere versies komen die dan ineens Mini heten?

  44. Ik hoop dat Apple zowel een 5 inch als 6 inch Iphone maakt. De 4 inch versie kan ook gewoon blijven bestaan voor de mensen die dat formaat liever hebben.

    Als ik een ipad koop, kan ik kiezen tussen 2 formaten.

    Zelfde verhaal bij een Macbook.

    Waar is het zo raar om diezelfde keuze bij een Iphone te hebben?

  45. Origineel geplaatst door Heisenberg
    Ik hoop dat Apple zowel een 5 inch als 6 inch Iphone maakt. De 4 inch versie kan ook gewoon blijven bestaan voor de mensen die dat formaat liever hebben.Als ik een ipad koop, kan ik kiezen tussen 2 formaten.Zelfde verhaal bij een Macbook.Waar is het zo raar om diezelfde keuze bij een Iphone te hebben?

    Ben het met je eens, zo raar is het niet!!!

  46. Origineel geplaatst door Timosha
    Het verschil is dat er geen enkele Porsche 911 fan ligt te zeuren en te klagen dat er sinds 1964 uiterlijk niet zo veel veranderd is aan het model. Het is een tijdloos ontwerp net zoals sommige iPhones.

    Inderdaad!

  47. Volgens onbevestigde bronnen zou Apple de gehele jaar productie 2014 van LG’s 5.5-inch Quad HD scherm hebben gekocht. Dit fantastische scherm heeft een resolutie van 2,560×1,440, met een PPI van 538.
    Met de nieuwste ARM Cortex soc, high power accu, LTE/wifi IEEE 802.11ac en iOS8 kan ik mijn Sony PS Vita met pensioen sturen. 😉

  48. eindelijk goed news van apple . 6 inch zou niet gek zijn.die zou ik zeker gaan aanschaffen

  49. Zal wel voor een micro iPad zijn denk ik 😉

  50. Origineel geplaatst door ilse
    Als Apple ECHT mee wil blijven spelen moeten ze niet zielig met een groter schermpje komen, maar het concept van Ubuntu Edge overnemen!!!

    Ubuntu? Dat Debian Unstable derivaatje dat getracht heeft om OS X te imiteren? En dat zou Apple moeten overnemen? Serieus blijven, hé.

  51. Ik heb nu nog een 3GS die prima werkt, maar ik zou graag een grotere telefoon willen. Daarom wacht ik net zo lang tot Apple daarmee komt. Heb altijd Apple producten gehad en vond het design, de interface en kwaliteit van het scherm prettig. Android spreekt me niet aan. Gebruik sinds kort Firefox i.p.v. Safari, dat traag werd en niet voldoende privacy gaf. Helaas werkt Apple niet samen met Mozilla, zodat het niet werkt op de iphone. Dat vind ik stom van Apple.
    Arrogantie werkt op den duur tegen je. Apple is voorloper geweest, maar nu moeten ze met de stroom mee, daar zit niets anders op.

  52. Jaaaaaaaaaaa, die wil ik!

  53. Zou inderdaad tijd worden ja. Heb al vanaf het begin iPhone en werkt perfect. Eergisteren een galaxy S4 aangeschaft alleen voor er grotere scherm. iOS blijft wel een beter en sneller systeem. Dus groter scherm graag. Dan kan die S4 gelijk weer de deur uit.

  54. Wat een teleurstellende site.. alles dom citeren en alles geloven

  55. Als er 1 ding is wat ik mooi vind aan S3 of S4 is het zijn groot scherm
    Maar dan moet apple wel een mooi ontwerp maken want die render is echt knoer lelijk
    Maar ik denk wel dat apple iets moois kan van maken

  56. @Rednose: Is waar maar ik denk dat je dan veel sneller per ongeluk het scherm aanraakt en een ongewild commando uitvoert.

  57. Kan er iemand een voordeel opnoemen van een groter scherm?
    Ik ken er namelijk geen één.

  58. Lijkt wel op android met al die icoontjes.

  59. @sunlightzeep: Beste doemdenkende Apple liefhebber,

    Man man man, moet je niet eens gaan praten met iemand? Doemdenker.
    Wat doe je nog op deze mooie site die wel de hard- en software weet te waarderen?
    Alles wat je beweert, met feitelijke ondertoon, slaat helemaal nergens op en is ook niet onderbouwd.
    Het gaat over een “test”. Dat zegt niets, de rest is speculatie. Ja, Apple zal niet meer hetzelfde zijn na het overlijden van dhr. Jobs, maar denk je serieus dat een beurs genoteerde organisatie als deze niets heeft geleerd de afgelopen >25 jaar?

    Laat ze lekker testen, laat ze een faalproduct maken hier en daar, maar laat ze vooral innoveren hierdoor.

    Mvg.
    Chris T.
    NB. Ga anders naar NU.nl en ga daar reageren. Daar zitten nog meer van die types zoals jij.

  60. Wordt inderdaad tijd voor een grotere variant en vooral bredere variant. Dit 4″ scherm (lange frikandel) kan echt niet meer. Daar moeten echt varianten naast komen om verschillende doelgroepen te bedienen, anders gaat de concurrentie je op een nog grotere achterstand zetten. Apple heeft door het introduceren van de iPhone en iPad een markt ontketend en zal nu minimaal bij moeten blijven in de huidige stroom van ontwikkelingen en zo nu en dan met iets innovatiefs moeten komen. De basis van Apple is meer dan goed!

  61. @anna: Toch maar weer Safari. Helaas werkt het privacy voorkeurensysteem Van Safari niet. Een zee van cookies terwijl ik heb ingesteld dat ik die niet wil.

  62. Origineel geplaatst door Redondo
    Wordt inderdaad tijd voor een grotere variant en vooral bredere variant. Dit 4″ scherm (lange frikandel) kan echt niet meer. Daar moeten echt varianten naast komen om verschillende doelgroepen te bedienen, anders gaat de concurrentie je op een nog grotere achterstand zetten. Apple heeft door het introduceren van de iPhone en iPad een markt ontketend en zal nu minimaal bij moeten blijven in de huidige stroom van ontwikkelingen en zo nu en dan met iets innovatiefs moeten komen. De basis van Apple is meer dan goed!

    Sorry maar het 4 inch 16/9 scherm is de BESTE keuze die Apple ooitt gemaakt heeft, dit is heel doordacht en daar zouden ze niet meer van mogen afwijken, dit is WERELDSTANDAARD voor video. Android heeft veel te veel exotische non-standaard schermformaten, wat niet ten goede komt om iets degelijks te programmeren wat op alle schermen GOED werkt. Bah bah, éénheid, DAT moet er zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.