‘Apple test iPhone-prototypes met 6-inch scherm’

Apple is nieuwe iPhones aan het testen met een schermformaat tot wel 6 inch. Dat zegt WSJ. De toestellen bevinden zich nog in prototype-stadium.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone-phabletApple is bezig met het testen van een iPhone-prototype met een beduidend groter scherm dan de huidige modellen. The Wall Street Journal meldt dat er gekeken wordt naar toestellen met schermformaten die oplopen tot 6-inch. De phablet (woordsamenvoeging van ‘phone’ en ‘tablet’) op de foto hiernaast is overigens een render, geen werkelijk product.

Dat geldt trouwens ook voor de prototypes: dat Apple bezig is met het testen met apparaten met grotere schermen wil niet zeggen dat een dergelijke iPhone op de markt komt. De informatie is afkomstig van WSJ-verslaggever Ian Sherr, die meent dat de schermgrootte varieert van 4,8 tot 6 inch. Dit komt overeen met producten die door Samsung worden gemaakt. Interne discussies zouden erop wijzen dat Apple meer open staat voor een phablet dan voorheen. Toeleveranciers van componenten spreken over interesse van Apple in 4,8-inch touchscreens. Toevallig kwam WSJ in juli al met een soortgelijk gerucht, waarbij ze meldden dat Apple plannen had met een groter formaat iPhone en een iPad met 13-inch scherm.

Als er iPhones met groter scherm van 4-inch op de markt komen, dan worden die in ieder geval niet aanstaande dinsdag verwacht. WSJ spreekt over volgend jaar, op z’n vroegst. Tijdens de bespreking van kwartaalcijfers in april kreeg CEO Tim Cook al de vraag voor z’n kiezen of Apple een phablet zou willen maken. Cook’s antwoord was toen, dat een dergelijk apparaat met groter scherm niet op de markt komt, tenzij een aantal belangrijke minpunten zijn opgelost zoals batterijduur en duurzaamheid. Hij wilde niet zeggen of Apple met het grotere formaat experimenteerde.

Hieronder zie je een iPhone met 4,94-inch scherm, tussen twee Samsung-producten:

iphoneplus

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

62 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.