Reacties voor: ‘Apple test 2048 x 1536 resolutie voor volgende iPad’

Apple is bezig met het testen van een schermresolutie van 2048 x 1536 pixels voor de iPad 3. Dat zeggen bronnen tegen The Korea Times. LG en Samsung zijn de grootste leveranciers van dergelijke schermen en zouden daarvoor ingeschakeld kunnen worden.
Bart Breij -

Reacties: 16 reacties

  1. Dan krijg je dus een 2X knop voor normale Ipad apps en een 4X knop voor iphone apps voor op de ipad3. Een derde formaat categorie in de appstore maakt het er niet makkelijker op.

  2. @Rava: Tuurlijk niet, originele iPad apps zullen gewoon full-screen weergeven worden. Net als op de iPhone apps worden weergeven wanneer ze niet aan het retina scherm zijn aangepast. Wel ben ik het met je eens dat het lastiger word voor ontwikkelaars, al werken de echt professionele ontwikkelaars in in pixels maar in schermverhouding.

  3. Ja. Die móet ik dus hebben.

  4. Leuk en aardig die extra pixeltjes, maar ik liever dat ze wat verzinnen voor de helderheid als de iPad mee naar buiten neem.

  5. Hogere resolutie is leuk, maar het grootste probleem blijft toch wel de zon.. inderdaad moeten ze daar wat aan doen.

    Zo jammer dat een ipad buiten eigenlijk totaal niet te gebruiken is.

  6. Welke zon ?

    🙁

  7. Origineel geplaatst door Benjamin
    Welke zon ?

    haha ja het is buiten herfst! 🙁

  8. Als je een matte bescherm sticker/folie koopt dan heb je zeker geen last meer van (zon) licht , en je ipad is beschermt tegen krassen.

  9. Ik heb niet zo’n probleem met de resolutie die er nu is, maar als de helderheid ook nog toeneemt en het contrast is het natuurlijk mooi meegenomen. Ik ben wel heel benieuwd vooral, omdat ik graag met foto’s werk. Ik ben dan toch wel bang dat dit me weer een hoop geld gaat kosten, aan de andere kant krijgt mijn dochter dan mijn iPad. Dat is voor haar mooi meegenomen.

  10. Inplaats van zo een resolutie. Zie ik liever de resolutie van de ipad2 eerst bollen en rekenen, heb met deze apps niet echt gemerkt wat hij kan.

  11. Ik wil dan een iPad met een scherm van LG !! (als t wat uit maakt) 🙂

  12. Als Pixel-Qi toch eens hoge resolutie schermen zou maken. Best of all worlds…

  13. Dan mogen ze er wel 2 A5 processors in doen. Mijn Ipad 2 speelt nu met de A5 1080P niet vloeiend af.

  14. Dat is dus dezelfde resolutie als de iMac!
    Ik ben geen techneut, maar dat zal vast voordelen hebben met het verder integreren van IOS en OS X. Allerlei apps zullen dus ook gemakkelijker voor zowel de Mac app store als de IOS app store geschikt te maken zijn. Zou het dan kunnen dat je alle spelletjes met een touchpad op je Mac kan spelen?

  15. @Dennis K.:

    Dat heb ik hier ook op m’n iPad 2, het beeld stottert bij zulke films.

  16. @Bordyl:

    Bij het afspelen van video ligt de nadruk meer op de grafische processor. In dit geval de SGX543MP2. Dit is best een traag ding. De Playstation Vita bijvoorbeeld heeft al een SGX543MP4+ aan boord en dat is dubbel zo snel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.