Project Titan elektrisch busje

Gerucht: Apple’s Project Titan werkt aan elektrische minibus

Apple zou met Project Titan aan een zelfrijdend voertuig werken. Maar hoe dat eruit komt te zien, zou nog wel eens heel anders kunnen zijn dan de meeste mensen verwachten. Geen auto, maar eerder een busje voor vervoer van meerdere personen.

‘Apple werkt aan minibus’

Volgens geruchten zou Apple al jarenlang werken aan een ‘Apple Car’. Meerdere bronnen van Manager Magazin zeggen dat het daarbij gaat om een wat grotere elektrische minibus in plaats van een gewone personenauto. De publicatie beweert prototypes te hebben gezien in zwart en zilver, maar geeft verder weinig details. Wel zou Apple momenteel bezig zijn met het interieur van de personenbus.


Onder de naam ‘Project Titan’ werkt Apple aan meerdere initiatieven rondom zelfrijdende auto’s. Vanaf het begin wordt daarbij ook gesproken over een zelfrijdend voertuig, die we op z’n vroegst rond 2023 of 2025 zullen zien. Apple’s aandacht is ondertussen verschoven naar systemen voor zelfrijdende auto’s, maar er zouden toch ook nog plannen zijn om een echt voertuig te maken. Een aanwijzing daarvoor is het inhuren van Andrew Kim, een voormalig senior ontwerper van Tesla. Verder is Apple van plan om met zelfrijdende shuttlebussen personeel tussen de verschillende kantoren te gaan vervoeren. Dit zou moeten gebeuren met omgebouwde Volkswagen-busjes die onder de naam PAIL (Palo Alto to Infinite Loop) tussen Palo Alto en Cupertino gaan rijden.

Het is goed mogelijk dat Apple binnen Project Titan aan meerdere activiteiten bezig is en daarbij kijkt welke subprojecten haalbaar zijn. Ook is het goed mogelijk dat Apple eerst software uitbrengt en daarna pas een eigen voertuig, als het ooit zover komt.

Project Titan elektrisch busje

Veel geheimzinnigheid
Er is veel geheimzinnigheid rond Project Titan. Het enige dat in de buitenwereld zichtbaar is zijn de ruim 60 Lexus SUV’s die in het gebied rond San Francisco rondrijden om getest te worden. Apple heeft eerder deze week in een rapport aangegeven hoe het testen van deze voertuigen in z’n werk gaat en aan welke eisen een testrijder moet voldoen. Daarmee reageerde het bedrijf op een eerdere publicatie waaruit bleek dat er bij Apple’s zelfrijdende auto’s relatief vaak moet worden ingegrepen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.