Reacties voor: Apple Tablet moet meer bieden dan ‘internet op de wc’

Apple is al sinds 2003 bezig met een Tablet, zo blijkt uit een artikel in de New York Times. Steve Jobs vond de eerste prototypes niets: ze waren alleen handig om op de wc te kunnen internetten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 48 reacties

  1. Apple tablet dit, Apple tablet dat… kom nou maar met echte bewijzen van het bestaan van dit stukje hardware voordat ze met lompe berichten er omheen komen.

  2. Tja, wat is de toegevoegde waarde van een tablet ten opzichte van een iPhone?

    Maar als hij er komt ga ik hem zeker kopen 🙂

  3. Origineel geplaatst door iDeveloper
    Tja, wat is de toegevoegde waarde van een tablet ten opzichte van een iPhone?Maar als hij er komt ga ik hem zeker kopen

    Hele vreemde reactie! Geen meerwaarde zien, maar wel hebben, hebben, hebben…

  4. @iNerd:

    ik ben zeker dat als apple met een tablet op de proppen komt dat deze functionaliteiten zal bezitten waar we van achterover gaan vallen !

  5. Origineel geplaatst door iNerd
    Origineel geplaatst door iDeveloperTja, wat is de toegevoegde waarde van een tablet ten opzichte van een iPhone?Maar als hij er komt ga ik hem zeker kopen Hele vreemde reactie! Geen meerwaarde zien, maar wel hebben, hebben, hebben…

    dacht ik nou ook!

  6. Als het een apparaat is waarbij je de hele tijd met je vinger over het scherm moet bewegen dan heb ik dat al…dat is mijn iPhone. Zo’n tablet is dan een hele grote smartphone.

    Dan heb ik toch liever de uitklapversie met muis of trackpad, en die bestaat al lang. Dat is de MacBook Pro.

  7. Een tablet die het beste van de iPhone en een mac combineert zie ik wel zitten en zal het overwegen waard zijn. Ik denk dan aan een tablet die niet veel onder doet voor een MacBook en ook nog eens de iPhone/iPod app’s kan draaien (als een soort van widgets). Dat zou het beste van twee werelden combineren en de tablet heel interessant kunnen maken.

    Aan de andere kant, waarom zou je dat doen als fabrikant. Mensen die anders een (kleine) MacBook zouden kopen, kopen dan misschien een tablet. De tablet is een nieuw product maar zal denk ik niet zorgen voor een enorme toeloop aan extra klanten. Dat is anders bij de iPhone waar ze en een nieuw product lanceerden en een compleet nieuwe doelgroep aanboorden.

  8. Vraag me serieus af wat zoiets moet kosten, een iPhone is al ontzettend prijzig voor een relatief ‘klein’ touch scherm. In het geval van een tablet praat je over een behoorlijk scherm (in relatie tot) en daarmee verwacht ik een behoorlijke prijs (rond de 2k)…

  9. klein spel foutje:
    maar Apple lijkt er na zes naar nadenken

  10. Lieve sinterklaas ik wil graag een Apple Tablet…..

    Heeeeeeeeeeeeeelllllllll Grrraaaaaaaaaaaaaaaaaagggg !!!!

  11. En even later komt iemand anders op een lumineus idee:

    Een klepje om het scherm te beschermen. Een tablet die kan openklappen! Hee wacht, dan plaatsen we in de klep het scherm en dan is er ruimte voor een heus toetsenbord!

    Tablet-PC is omgekeerde innovatie. Inderdaad leuk om op de WC op te hangen.

  12. Ik zou hem alleen maar kopen om exclusiviteit.

  13. Origineel geplaatst door CaliMonk
    Vraag me serieus af wat zoiets moet kosten, een iPhone is al ontzettend prijzig voor een relatief ‘klein’ touch scherm. In het geval van een tablet praat je over een behoorlijk scherm (in relatie tot) en daarmee verwacht ik een behoorlijke prijs (rond de 2k)…

    En jij denkt dat de prijs van zo’n toestel recht evenredig is met de grootte van het scherm?!? Wat denk je nou zelf :s Al die andere componenten in een behuizing zo klein als de iPhone maakt het juist zo duur..

  14. Als Lightroom en PS er gewoon op draait en er een fatsoenlijke HD in zit ben ik snel over denk ik.
    Hoeft de bamboo niet meer mee als ik op pad ga met de mac book
    Voor het kleine beetje type werk voldoet een schermtoetsenbord als op de iPhone prima. En voor het betere klopwerk kan je altijd je extrene kb aansluiten

  15. Lijkt me wel cool als je er ook photoshop of painter op kan draaien, en lekker op de bank kan schetsen. Ik denk dat het ook een leuk ding is om als portfolio mee te dragen.

    Dat surfen op de WC zal bij mij surfen in de ‘easy chair’ worden, ik heb een vrij goeie stoelgang, dus lang zit ik niet op de ietwat oncomfortabele wc-pot.

    verder lijkt me ook handig als je als universele afstandsbediening kan gebruiken.

    On the road films kijken, helemaal goed.

  16. Voor iTunes waren er al heel wat online winkels waar je mp3’s kon kopen, maar om nou te zeggen dat die een commercieel succes zijn geworden…
    Voor de iPhone waren er al devices die gebruik maakten van touchscreens, maar om nou te zeggen dat die een commercieel succes zijn geworden…

  17. Een computer bedienen met indirecte tools zoals de muis of een trackpad is zo normaal geworden dat we denken dat het de enige of beste manier is. Maar een groot touchscreen biedt ongekende mogelijkheden voor een veel directer en intuitievere interface. Al helemaal wanneer je multitouch gebruikt. Het enige probleem lijkt mij de ergonomie. Kan je wel lekker achter een bureau zitten met een tablet? Of is de tablet toch alleen prettig in een luie stoel?

  18. Lijkt me cool. Ik heb er zin an.

  19. wat mij mooi lijkt is het formaat van een iphone die én in de lengte én in de breedte uitklapbaar is. schermen mooi aansluitend en als toetsenboed of boekvorm te gebruiken. uiteraard met zuinige oled en net even dunner dan de huidige iphone. Ingeklapt zie je nog een klein schermpje aan de buitenkant voor telefoongebruik.

    Nou Steve, aan de slag.

  20. ik wil er lekker op kunnen photoshoppen in illustratoren (?), daar is een tablet toch grotendeels voor? teken enzo. ik ben alleen bang dat zo’n tablet veeeeeeste duur gaat worden.

  21. Een toepassing die weinig besproken wordt is het gebruik als multimedia station. Ik heb nu een Logitech Squeezebox Duet (geweldig trouwens!) en zie zo’n toepassing ook wel in een tablet. Lijkt me super om e.e.a. te combineren.

  22. @barabaz: Wat jij wilt is er al, de modbook: http://www.axiotron.com/

    @Hans: Dit is er eigenlijk al. Mac/PC met iTunes + iphone/ipod touch met remote app. en Een airport express voor AirTunes

  23. Het zou ideaal zijn voor photoshoppers en dergelijke, het lijkt me niet dat apple gaat concureren met zichzelf ->macbook-iphone.

    overigens ziet het er wel gelikt uit! 🙂

  24. Ik heb dat tablet al jaren op de tafel liggen, alleen de geruchten kloppen niet. Hij is 12″, net zo dik als 3 iPhone’s op elkaar en er zit een PowerPC G4 processor in en draait op OSX.

    En hij heet PowerBook G4 12″

  25. Zo’n tablet past natuurlijk perfect in het digitaliseren van de maatschappij. Waar men nu de e-reader een echte boost is aan het geven is het wachten op een goede reader met kleur en interactiviteit. Ik zie daar kansen.

    Ik bedoel een mediaspeler is geen innovatief product meer, dus probeer de tablet te gebruiken op een nieuwe manier. En gebruik het “toetsenbordloze netbook & een grote iphone/ipod” als toevoeging. Anders gaat het natuurlijk nooit een succes worden.

  26. Ik vraag me af hoe de invulling zou zijn van zo’n tablet. Het is nog steeds niet duidelijk of deze zou gaan draaien op het Mac OS (lijkt mij een hoop gepriegel) of op het iPhone OS (en dan kun je je weer afvragen waarom een iPhone niet voldoende is). Vooralsnog zie ik het meeste heil in een tablet die op een variant van het iPhone OS draait met programma’s die speciaal ontwikkeld zijn voor het tablet. Alleen dan kan een tablet toegevoegde waarde hebben voor mensen die al een Mac en iPhone hebben (zoals ik). Maar dat is tegelijkertijd ook een risicovolle stap, want als er geen third-party software voor gemaakt wordt is zo’n tablet al bij de launch he-le-maal dood. Er zijn nog geen lekken van softwarebedrijven dat ze software aan het ontwikkelen zijn voor een tablet (toch?) dus dan kan ik maar 1 ding concluderen: het ding wordt een praktisch geen toegevoegde waarde-hebbende gimmick voor mensen met een Mac en iPhone of het ding faalt door het ontbreken van software die er speciaal voor gemaakt is.

    MAAR ALS HIJ ER KOMT GA IK HEM ZEKER KOPEN 😉

  27. Ik hoop dat dit artikel nooit in de winkel komt
    laat dit de eeuwige Apple-droom blijven
    dromen van iets wat toch geen bestaansrecht heeft
    perfectie bestaat niet,ook niet bij Apple

  28. Ik denk dat het vrij weinig toevoegt aan de huidige producten die je nu bezit. Mensen die zo een ding hebben hebben waarschijnlijk al een iPhone en een laptop.

    Waarom zou je dan zo veel geld neer leggen voor iets extra’s wat weinig toevoegt? Dan ben je Apple fan. Dat is niet eens zo erg, maar die doelgroep willen ze waarschijnlijk niet alleen aanspreken met hun tablet.

  29. Voor mij zou een tablet onhandig zijn. als ik veel wil typen, is een fysiek toetsenbord toch prettiger, tenzij ze voice command zo goed uitwerken dat dat genoeg is, wat ik niet denk 😀

    en om nu in de trein hardop m’n ‘ik maak het uit’ brief op te gaan lepelen, vind ik ook weer zo obsceen 😛

    ik zou wel graag een mini-laptop zien van apple, MET touchscreen…

  30. Apple zal alleen een tablet brengen die duidelijk iets toevoegt aan de bestaande productlijn en anderzijds veel beter is dan andere tablets. Is dat mogelijk? Ik denk van wel.

    Ik denk dat ze met een soft toetsenbord en heel veel multitouch iets extra’s kunnen brengen, dat bijvoorbeeld in het vliegtuig of een interliner kan worden gebruikt en waar toch serieuze applicaties op gedraaid kunnen worden, zoals iWork-/Office-programma’s of Photoshop.

    Vraag is wat dit gaat doen met de bestaande producten. Ik denk dat de tablet tussen de MacBooks (die goedkoper worden) en de MacBook Pro’s in komt te zitten, met bv. een relatief kleine HD. Zo blijft er wat te kiezen.

  31. @orpheo: een “ik maak het uit” brief IS obsceen.

  32. Eerlijk gezegd wacht ik meer gespannen op de Microsoft Courier dan op de Apple Tablet.

  33. Voor de gene die het gelijk serieus willen aanpakken op apple tablet gebied kiezen liever deze rakker dan een 10″ tablet met iphone OS om op te werken.

    einde van dit jaar in de schappen bij de dealer.
    je moet wel diepe zakken hebben.

  34. Ik zie het juist wel weer zitten, surfen op de iphone is leuk maar toch een beetje gepriegel. Zodoende ook films kijken en het typen schiet ook niet echt op.

    Als apple dit allemaal weet te verhelpen in een tablet wat je een super multimedia ervaring geeft, zie ik het wel een succes worden. Mits het product compact blijft en niet te zwaar wordt. Zit je in de trein ga je even lekker surfen op het inet, of youtuben!

    laat maar komen die tablet!

  35. Wie koopt er in godsnaam bv. ook een SUV?
    Fabrikanten waren er als de kippen bij, want blijkbaar lustten de mensen ze toch als zoete broodjes.

    Een tablet-pc is nog nooit een succes geweest omwille van de -in het artikel genoemde en dus- gekende nadelen.

    Maar als Steve Jobs en Apple -door de nieuwe en betaalbaarder technieken- deze nadelen kunnen wegnemen en ombuigen in voordelen?

    Een meerprijs van een 50% (tegenover mogelijke concurrentie van Microsoft) slikken de consumenten wel, want het is tenslotte een Apple-product. Maar dan moet het ook wel écht goed zijn.

    Op m’n Iphone kan ik het toetsenbord toch ook goed gebruiken, ook al is het eigenlijk net een tikje te klein voor m’n vingers. En voor te browsen op het uitgebreide internet moeten we eigenlijk toch wel vaak scrollen hé…

  36. De meeste mensen zeggenw el, wat zijn nu de verschillen tussen iPhone en Apple Tablet? Nou ik merk wel degelijk het verschil tussen iPhone OS en Snow Leopard. Wat jullie?

  37. Origineel geplaatst door Wim
    De meeste mensen zeggenw el, wat zijn nu de verschillen tussen iPhone en Apple Tablet? Nou ik merk wel degelijk het verschil tussen iPhone OS en Snow Leopard. Wat jullie?

    Idd Lightroom en PS draaien prima op Leopard maar ik vrees niet dar er apps voor komen op de iphone 😀

  38. misschien dat de nieuwe iphone gaat neigen naar een apple tablet. zou een optie kunnen wezen om zo toch de nieuwe techniek toe te passen zonder een aparte variant van de iphone te maken.

  39. Typo:
    De fans willen het, maar Apple lijkt er na zes naar nadenken nog steeds niet helemaal uit

    // Makstra Jr.

  40. Persoonlijk zou ik hem niet kopen, op basis van deze informatie toch niet, het is een grote iPhone bij wijze van spreken en ik ga eerlijk zijn, het lijkt me niet handig in gebruik.. Natuurlijk apple kennende zullen zij dit vergemakkelijken en handiger in gebruik maken, maar toch eerst zien.. We gaan toch geen kat in een zak kopen zeker? Het kan allemaal handig zijn, maar niets blijft zo gemakkelijk als de macbook (pro) compact, alles erin en zeer snel. En niet te vergeten de geweldige multi touch trackpad, wat wilt een mens nog meer? een vettige tablet?

  41. Ik heb het niet zo op tablets, desktop en/of laptop voor thuis, iphone en/of laptop voor onderweg!

    Tablet past hier niet bij..?
    Voor tekenaars leuk natuurlijk, maar de massa (de doelgroep van apple) zit toch niet op zo’n ding te wachten?

    ik niet athans 😛

  42. ‘moet meer bieden dan internet op de pc’.. interessante stelling. Een iPhone pak je er makkelijk even bij, als je ergens staat te wachten, op de wc zit of op de fiets. Zo’n tablet is niet iets wat je even meesjouwt ergens naar toe. Het grote voordeel van mijn iPhone is dat het een telefoon(!) is met ‘toevallig’ extra functionaliteit. Daarom heb ik een iPhone. Ik wil niet langer een losse telefoon, mp3 speler etc. bij me dragen. Ik deel het standpunt van Steve hierin wel, ‘even surfen’ doe ik op mijn iPhone en het echte werk komt pas van de grond op mijn macbook. Een tussenproduct zit ik niet op te wachten. De echte ‘apple fanboys’ die hier tegenstrijdige argumenten geven (tablet is niet handig, maar ik ga het wel kopen) slaan natuurlijk nergens op. Maar dat discussieblik trek ik liever niet open (al helemaal niet op een forum, of reacties op een nieuwsbericht).

  43. Als er idd 3G in zit, en hij ook uitkomt, zal hij waarschijnlijk weer niet meteen in Nederland uitkomen :(…
    Maar sowieso denk ik dat ie op z’n vroegst pas bij de WWDC wordt aangekondigd, maar dat het dan wel weer de coolste gadget ooit wordt!

  44. Een tablet met 3G, wifi en Flash runtime …

  45. Ik ben enkel geïnteresseerd in een dergelijke tablet als hij mijn MacBook bij wijzen van kan vervangen. Er moet dus gewoon Mac OSX op draaien en ik moet al mijn software er op kunnen gebruiken. Als het niks meer word dan een iPhone super-deluxe ben ik niet zo geïnteresseerd 😉

  46. Wat een hoop marketing geOH.
    Gewoon OSX, soft-keyboard, multi-touch en SSD en dan ben je er.

  47. Aan degenen die geïnteresseerd zijn:
    Wil je hem hebben naast je laptop of als vervanging van je laptop? Wat is de meerwaarde van de tablet t.o.v. een laptop? Waarom als je nu een laptop hebt zou je een tablet willen? Het vult elkaar ook niet aan. Het is net zo portable als een laptop, dus daar zit ook geen meerwaarde in.

    Ik ben echt benieuwd ernaar.

  48. waarom moeten ze altijd zo zeiken zeg -_-
    tuurlijk hb da ding meer te bieden
    je bent grafisch ontwerpen en werkt het liefst op je eigen laptop als di daar snel genoeg voor is wat erg logisch is maar om nou elke keer je hele laptop en wacom tablet overal naartoe te slepen kost een hoop ruimte wat onhandig uit kan komen plus kost een hoop ruimte om neer te zetten maak die apple tablet compatible met die wacom pennen en ontwerpers kunnen hun ontwerp tablet overal mee naartoe nemen zonder onnodig veel ruimte te verbruiken. apple staat bekend als DE ontwerp computer in de grafische wereld k begrijp niet waarom dit niet een top product kan worden als ze dit even goed uitwerken bied dit meer dn internetten op de wc sorry steve

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.