Apple Tablet moet meer bieden dan ‘internet op de wc’

Apple is al sinds 2003 bezig met een Tablet, zo blijkt uit een artikel in de New York Times. Steve Jobs vond de eerste prototypes niets: ze waren alleen handig om op de wc te kunnen internetten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

mac touchDe Apple Tablet is een gerucht dat maar niet uit de wereld te helpen is. De fans willen het, maar Apple lijkt er na zes jaar nadenken nog steeds niet helemaal uit. Volgens een zojuist verschenen achtergrondartikel in de New York Times heeft Apple-topman Steve Jobs gezegd: “Waar zijn deze dingen goed voor, behalve internetten op de wc?”.

Jobs was ook degene die circa tien jaar eerder een einde maakte aan de Apple Newton. Volgens het artikel is Apple al sinds 2003 bezig met het ontwikkelen van een Apple Tablet. De eerste prototypes draaiden op een PowerPC-chip van IBM. Volgens Joshua Strickland, een voormalig Apple-medewerker, was de hardware te kostbaar, was de batterijduur te kort en de prestaties vielen tegen. Strickland maakte destijds deel uit van een team dat werkte aan multi-touch technologie.

In het artikel komen nog meer voormalig Apple-medewerkers aan het woord, waaronder een anonieme persoon die gelooft dat Apple volgend jaar de Tablet gaat uitbrengen. De meeste geruchten wijzen daarbij op een 10 inch uitvoering met 3G-verbinding. Er wordt ook al gesproken over digitale distributie van kranten, tijdschriften en boeken. Maar niets is zeker.

Toch is er sinds 2003 een hoop veranderd, waardoor een Tablet toch haalbaar wordt: de technologie is goedkoper geworden, er zijn mobiele applicaties die meer functionaliteit toevoegen dan alleen “surfen op de wc” en dankzij 3G is het apparaat overal te gebruiken. Maar er blijven twee punten van zorg over: de kosten en het enthousiasme van de kopers. Want ook al wordt er al jarenlang over de Tablet gepraat en vinden veel mensen het een fantastisch idee, dat betekent nog niet dat mensen het ding massaal gaan kopen. Tablet PC’s op basis van Windows zijn jarenlang op de markt geweest, maar om nou te zeggen dat ze een commercieel succes zijn geworden…

Via: New York Times

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2009, 16:48
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.