angela-ahrendts-ipad

Apple Stores bereiden zich voor op winkelverkoop Apple Watch

De Apple Store-medewerkers bereiden zich voor op de winkelverkoop van de Apple Watch: ze hebben trainingsmateriaal binnen en een motiverende video van Angela Ahrendts moet de verkoop soepel laten verlopen.

angela-ahrendts-ipadHet is bijna zover: de Apple Watch is op korte termijn in de winkels verkrijgbaar. Apple’s hoofd retail Angela Ahrendts en retail operations-manager Jim Bean hebben in een videoboodschap het personeel van de Apple Stores ingelicht over de komende verkoop. Het wordt in alle opzichten een bijzondere start van de verkoop – al was het alleen maar vanwege de vele modellen die je kunt aanschaffen.

‘Het verloopt ietsje anders dan anders’

Ahrendts vertelt in de videoboodschap: “this is where the rubber hits the road, and now we need to make sure that we are above and beyond ready.” De Apple-medewerkers moeten zorgen dat klanten de best mogelijke koopervaring krijgen en dat deze productlancering sneller, slimmer en beter moet verlopen dan ooit is vertoond. Het gaat voorlopig alleen om de Apple Stores in landen waar de Apple Watch al online wordt verkocht, waaronder Duitsland, Frankrijk en de VS. Wanneer de Apple Watch in Nederland en België verkrijgbaar zal zijn, is nog steeds niet bekendgemaakt. Afgaande op uitspraken van Apple CEO Tim Cook rekenen we op eind juni. Rond dezelfde periode zou de Apple Watch in fysieke Apple Stores verkrijgbaar moeten zijn. Zelf gaf Ahrendts ook al hints naar een datum eind juni.

Ophalen in lokale Apple Store

De Apple Stores worden inmiddels bevoorraad met trainingsmateriaal, zodat de medewerkers zich kunnen voorbereiden op vragen. Bean spreekt van een ‘andere productlancering’ in vergelijking met eerdere producten. Maar dat lijkt eerder het understatement van de eeuw: bij de Apple Watch pakt Apple het radicaal anders aan. De verkoop in fysieke winkels liep via een aantal luxe boetieks en bij bestelling online moesten klanten wekenlang wachten. Apple zou van plan zijn om voor de Apple Watch ook een pickup-systeem te hanteren, waarbij je het horloge bestelt en daarna ophaalt in een plaatselijke Apple Store. Je kiest daarbij zelf het tijdstip waarop je langs wil komen.

Lees ons uitgebreide review van de Apple Watch of verdiep je in algemene details in het Dossier Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2015, 22:14
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.