Apple Store screenprotector plakken

‘Apple Store plakt screenprotectors en laat je kapotte iPhones inruilen’

Apple gaat screenprotectors aanbrengen op iPhones in de Apple Store. Ook kun je nu iPhones met schade inruilen voor een nieuwe, ook als het scherm stuk is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft plannen om nieuwe diensten in de Apple Store aan te bieden. Het gaat om het aanbrengen van screenprotectors op iPhones en het inruilen van iPhones met kapotte schermen, camera’s en knoppen.

Apple Store screenprotector plakken

Update 5 februari: Apple is in Japan al begonnen met het aanbrengen van de screenprotectors. Ze blijken inderdaad samen te werken met Belkin, zoals in ons artikel werd genoemd. De Belkin TrueClear Pro-machines staan in de Apple Stores. Hoe dit werkt lees je hier. Voor een bedrag tussen de $19 en $37 plakt Apple een screenprotector op je scherm. Het programma zal binnenkort ook in andere landen beschikbaar zijn.

Update 9 februari: Ook in de VS is het screenprotector-programma nu beschikbaar. Je betaalt $34,95 voor Belkin InvisiGlass en $17,95 voor Anti-Glare; de prijs is inclusief opplakken.

Apple plakt er een screenprotector op

Heb je zelf wat moeite om een screenprotector op te plakken, omdat er steeds luchtbelletjes blijven zitten, dan is hulp nabij. Volgens nieuw gelekte informatie is Apple van plan om de komende weken een nieuwe dienst aan te bieden via de Apple Store: het opplakken van een screenprotector op de iPhone. In ieder geval Belkin helpt mee om speciale machines in de Apple Store te plaatsen, waarmee de screenprotectors kunnen worden opgeplakt. Voorheen raadde Apple het personeel af om screenprotectors te plakken, omdat het nogal eens moeizaam ging.

TrueClear-Pro-CX-Machine-vooraanzichtMet de machine gaat het allemaal veel makkelijker. Gaat het opplakken mis, dan zal meteen opnieuw geprobeerd om een andere schermfolie te plakken. Belkin heeft al een machine gemaakt waarmee ze zelf de screenprotectors plakken.

In 2014 schreven we al eens over een actie, waarbij Belkin gratis screenprotectors plakte bij Nederlandse vestigingen van AMac. Daarbij werd een soortgelijke machine gebruikt. Sindsdien is de Belkin-screenprotectorplakker bij veel meer APR’s in gebruik genomen.

De apparaten die Apple nu in de Stores wil neerzetten zouden ongeveer hetzelfde zijn.

TrueClear-Pro-CX-Machine-bovenaanzicht

True-Clear-Pro-Installatie-Kit

Soepeler inruilen van je iPhone

Er gaat ook iets veranderen in het inruilprogramma voor iPhones. Momenteel mag je een oudere iPhone zonder schade inleveren en krijg je tegoed om daarvan weer een nieuwe iPhone te kopen. Dat gaat veranderen: de iPhone die je inlevert mag ook een kapot scherm, een kapotte camera of kapotte knoppen hebben. Vanaf deze week zou Apple bij de iPhone 5s en iPhone 6/6 Plus ook modellen toestaan met schade. Dit zou mensen moeten aanmoedigen om over te stappen naar een nieuw toestel, in plaats van een reparatie te laten uitvoeren.

Of het opplakken van screenprotectors en het soepeler beleid rond inruiltoestellen ook in Nederland en België gaat gelden is nog niet bekend, maar zodra we meer weten brengen we jullie op de hoogte.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 09 februari: Apple plakt nu ook screenprotectors in de Amerikaanse Apple Stores.
  • 2016 - 05 februari: Apple is in Japan al begonnen met het aanbrengen van screenprotectors. Het artikel is daarom bijgewerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2016, 14:36
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, inruilen, screenprotector

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.