apple-store-5th-avenue

Apple wil uitbreiding Apple Store op Fifth Avenue, maar wil geen hoofdprijs betalen

Apple wil de Apple Store bij Fifth Avenue in New York flink uitbreiden, maar lijkt niet bereid te zijn om daarvoor de hoofdprijs te betalen. De Apple Store is een toeristische trekpleister, waardoor Apple een lagere prijs wil betalen.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

apple-store-5th-avenue
Je kent het vast wel: de beroemde Apple Store op Fifth Avenue in New York. Op het eerste gezicht alleen een glazen kubus, maar wie een stap naar binnen zet ziet dat alle activiteiten zich ondergronds bevinden. Deze toeristische trekpleister is de laatste jaren echter uit zijn voegen gegroeid, want door de drukte is het winkelen daar niet altijd even prettig. Apple zou daarom de Apple Store uit willen breiden, maar is volgens de New York Post niet bereid om daarvoor de hoofdprijs te betalen.

Uitbreiding beroemde Apple Store Fifth Avenue

De Apple Store op Fifth Avenue is niet alleen bekend om zijn architectonische bouwwerk (waar meerdere prijzen mee gewonnen zijn), maar staat ook bekend om zijn ruime openingstijden. De Apple Store is het gehele jaar 24 uur per dag geopend. Om alle toeristen de ruimte te gunnen en het overzicht te bewaren, wil Apple de Apple Store uitbreiden. Voor de winkel staat een renovatie gepland en verplaatst daarom tijdelijk naar het gebouw van speelgoedwinkel FAO Schwarz, nu in handen van Toys “R” Us. Het gaat in totaal om ruim 5600 vierkante meter.

Maar Apple wil het tijdelijke onderkomen omtoveren tot een permanente uitbreiding, maar is het niet eens met het gevraagde bedrag. Voor één vierkante voet wordt een bedrag gevraagd tussen de $2.700 en $4.450, maar Apple is niet van plan om dit bedrag neer te leggen. Apple vindt dat ze een hoofdrol gespeeld hebben in het toeristische karakter van Fifth Avenue dankzij de kenmerkende Apple Store, waardoor ze niet de hoofdprijs willen betalen. Ondertussen heeft ook Nike interesse getoond in de locatie, maar die zitten nog tot 2022 vast aan hun huidige locatie in New York.

De Fifth Avenue Apple Store beslaat nu ongeveer 930 vierkante meter, maar door de uitbreiding zou dit dus flink vergroot kunnen worden. Hierdoor wordt het winkelen in deze store in ieder geval een stuk aantrekkelijker. Deze Apple Store is ook vaak een toeristische trekpleister bij productlanceringen. In Nederland lijken de ontwikkelingen wat betreft Apple Stores al even stil te liggen. Na Amsterdam, Haarlem en Den Haag zijn er nog geen concrete aanwijzingen op nieuwe locaties. Voor België lijken na Brussel wel plannen te zijn voor een nieuwe Apple Store, bijvoorbeeld in Antwerpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2016, 12:42
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.