Hyderabad Apple Kaarten-team

Apple opent ontwikkelcentrum voor Apple Kaarten in India

Apple gaat in Hyderabad (India) een Apple Kaarten-team oprichten, met werk voor 4.000 mensen. Het is onderdeel van een reeks aankondigingen in India, nu Tim Cook daar rondreist.

Klachten over Apple Kaarten kun je voortaan naar Haiderabad (India) sturen. Daar gaat Apple namelijk een kantoor openen voor Apple Kaarten. Het levert werkgelegenheid voor 4.000 mensen op. Zij gaan werken aan de kaartfuncties voor de iPhone, iPad, Mac en Apple Watch, aldus Apple.

Hyderabad Apple Kaarten-team

Apple Kaarten-team in India

In het persbericht noemde CEO Tim Cook vooral het feit dat er veel talent in de regio aanwezig is. Ook zou Apple kunnen samenwerken met universiteiten en andere lokale partners. Apple heeft een kantoor gevonden op de Waverock-campus in de technische wijk van Haiderabad. In februari gingen er al geruchten dat Apple interesse had in het kantoor. Destijds werd gesproken over een investering van $25 miljoen. Haiderabad (ook wel Hyderabad of Haiderābād) is een stad in het zuiden van India met 6,8 miljoen inwoners.

Hyderabad, India op Google Maps

Apple maakte verder bekend dat er dankzij iOS-apps werkgelegenheid is gecreëerd voor meer dan 640.000 ontwikkelaars en aanverwante beroepen. Eerder deze week kondigde Apple aan dat ze in 2017 een accelerator voor iOS-apps gaan openen in Bangalore. Lokale ontwikkelaars kunnen er langskomen om beter te leren programmeren, met hulp van Apple-personeel. Tim Cook is momenteel in Azië, waar hij eerst op bezoek ging in China en vervolgens doorreisde naar India. Later deze week zou hij ook de Indiase premier Narendra Modi bezoeken, maar dat is nog niet bevestigd.

Tim Cook komt volgende week naar Nederland, waar hij op Startup Fest Europe een van de belangrijkste keynote-sprekers is. De openingsavond vindt plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2016, 9:13
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen india, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.