Apple start in VS met 90 seconden durende muziekpreviews

Apple is in de VS gestart met het aanbieden van 90 seconden durende previews van muzieknummers. Bij bepaald enummers langer dan 2:30 minuten krijg je de langere previews te horen. Maar niet iedereen is het ermee eens.

itunesIn de VS is Apple begonnen met het aanbieden van 90 seconden durende previews van muzieknummers. Het gaat tot nu toe om een kleine hoeveelheid muzieknummers. De lengte van het muzieknummer bepaalt daarbij de lengte van de preview. Bij nummers die korter zijn dan 2:30 minuten krijg je de normale preview van 30 seconden te horen. Afgelopen november bracht Apple muziekmaatschappijen op de hoogte dat de previews verlengd zouden worden. Ook toen was al bekend dat het voorlopig alleen om de VS zou gaan.

Volgens Apple leiden langere previews tot meer verkopen en is de maatregel goed voor de platenmaatschappijen. Niet iedereen is het daarmee eens. Leden van de National Music Publishers Association vinden dat Apple een extra licentie moet aanschaffen om de langere previews aan te mogen bieden. Eigenlijk zou Apple de langere songpreviews al tijdens het media-event in september aankondigen, zo waren de geruchten. Maar de National Music Publishers Association hield dit op het laatste moment tegen.

Wie het zelf wil ervaren: in de Amerikaanse iTunes Store is bijvoorbeeld het nummer ‘Dark Fantasy’ van Kanye West als langere preview te horen:

dark-fantasy

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2010, 12:09
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen apple, itunes, muziek, preview

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.